پنج شنبه 20 اردیبهشت 1403 5/9/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 27 دی 1402 ، 25 : 17

کد خبر : 27506

از 0 نفر 0

رهبر انقلاب:

انتخابات صرفاً تکلیف نیست بلکه حق مردم است

انتخابات صرفاً تکلیف نیست بلکه حق مردم است

دولت انصارالله به حیات صهیونیست‌ها ضربه زد

رهبر انقلاب در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور حضور در انتخابات را وظیفه و هم حقّ مردم دانستند و گفتند: حضور مردم در انتخابات به معنای حقیقی کلمه لازم است؛ البته انتخابات صرفاً تکلیف نیست بلکه حق مردم است که بتوانند قانون‌گذاران، مجریان قانون و یا اعضای مجلس خبرگان را انتخاب کنند.+ تحلیل خبر

رهبر انقلاب در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور حضور در انتخابات را وظیفه و هم حقّ مردم دانستند و گفتند: حضور مردم در انتخابات به معنای حقیقی کلمه لازم است؛ البته انتخابات صرفاً تکلیف نیست بلکه حق مردم است که بتوانند قانون‌گذاران، مجریان قانون و یا اعضای مجلس خبرگان را انتخاب کنند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور، «حضور، خواست و اقدام مردم» را یک اصل اساسی در اسلام خواندند و با تحسین وفاداری، صبوری، علاقه‌مندی، هوشمندی و فداکاری ملت ایران، گفتند: این مردم حتی با ظواهر متفاوت، مؤمنند و دلشان با خداست و باید به معنای واقعی کلمه قدر آنان را دانست و عمیقاً به آنها محبت ورزید.
ایشان همچنین ایستادگی و توکل مردم مظلوم غزه را باعث تحسین جهانیان، ترویج اسلام و توجه ملت‌ها به قرآن دانستند و فعالیت ملت یمن و دولت انصارالله را در دفاع از مردم غزه، مصداق بارز جهاد فی سبیل‌الله خواندند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ابتدای این دیدار، ماه رجب را از با فضیلت‌ترین ایام سال خواندند و آحاد مردم و مؤمنان را به استفاده هرچه بیشتر از این نعمت بزرگ الهی و ادعیه خوش‌مضمون آن و توسل و انابه و استغفار توصیه کردند.
رهبر انقلاب اسلامی امامت جمعه را جزو سخت‌ترین کارها دانستند؛ چرا که امامِ فریضه الهی نماز جمعه، هم باید به حضرت حق متوجه باشد و رضایت او را هدف قرار دهد و هم منافع مردم و رضایت آنان را در نظر بگیرد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، دعوت به تقوا در خطبه‌های نمازجمعه را محدود به مسائل فردی ندانستند و گفتند: در قرآن به تعاون و همکاری در کار خیر و تقوا سفارش شده است؛ بنابراین تقوا یک امر اجتماعی هم است.
ایشان با تأکید بر اینکه اسلام، دینی سیاسی است و همه مسلمانان باید در صحنه سیاست حضور داشته باشند، افزودند: البته میدان سیاست میدانی لغزنده است و برای جلوگیری از لغزش‌ها، مجهز شدن به «تقوای سیاسی، خویشتنداری و چشم باز» ضروری است که در این صورت جنگ روانی دشمن هم بی‌اثر می‌شود.
رهبر انقلاب، ملامت و سرزنش‌گری در مقابل هر حرف یا کار خوب را از نمونه‌های جنگ روانی دشمن دانستند و گفتند: بنا به دستور قرآن از سرزنش‌ها نباید ترسید.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، تشویق آحاد مردم به حضور در میدان‌های مختلف سیاسی و اجتماعی را در خطبه‌های نمازجمعه ضروری خواندند و افزودند: تشویق مردم به کارهای خیر اجتماعی مانند مشارکت در ساخت مدرسه و بیمارستان و کمک به آزادی زندانیان نیازمند و یا تشویق به حضور در میدان سیاسی مانند انتخابات، کاری لازم است.
ایشان حضور در انتخابات را هم وظیفه و هم حقّ مردم دانستند و گفتند: حضور مردم در انتخابات به معنای حقیقی کلمه لازم است؛ البته انتخابات صرفاً تکلیف نیست بلکه حق مردم است که بتوانند قانون‌گذاران، مجریان قانون و یا اعضای مجلس خبرگان را انتخاب کنند.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه جهاد تبیین در تشویق مردم به حضور در صحنه مؤثر است، صرف دعوت زبانی را کافی ندانستند و افزودند: عمل، روی خوش، زبان پاسخگو و حضور در جمع‌های گوناگون مردم بخصوص جمع‌های جوانان ضروری است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخش پایانی سخنانشان، با تأکید بر اینکه امروز دست خدا در مسئله بین‌المللی غزه قابل مشاهده و نمایان است، گفتند: مردم مظلوم و مقتدر غزه توانستند دنیا را تحت تأثیر مبارزات خود قرار دهند و امروز دنیا به این مردم و مبارزان و گروه مقاومت آن‌ها به چشم قهرمان نگاه می‌کند.
ایشان برجسته شدن مظلومیت و در عین حال پیروزی مردم غزه در چشم جهانیان را از آثار و برکات صبر و توکل آنان خواندند و افزودند: در مقابل، امروز کسی در دنیا قائل به پیروزی رژیم غاصب و خبیث صهیونیستی در جنگ نیست و در نظر آحاد مردم دنیا و سیاسیون، این رژیم، موجودی ظالم، بی‌رحم، گرگ خونخوار و شکست خورده و متلاشی است. رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه مردم غزه با ایستادگی خود اسلام را در چشم انسان‌های جستجوگر عالَم، ترویج و قرآن را محبوب کردند، از خداوند سربلندی روزافزون مبارزان جبهه مقاومت بخصوص مردم و مبارزین غزه را مسألت کردند.
ایشان همچنین با تمجید و تحسین کار بزرگ ملت یمن و دولت انصارالله در پشتیبانی از مردم غزه، خاطرنشان کردند: یمنی‌ها به مجاری حیاتی رژیم صهیونیستی ضربه وارد کردند و از تهدید آمریکا نترسیدند چرا که انسانِ خداترس از غیرِ خدا نمی‌ترسد و این کار آنها حقاً و انصافاً مصداق جهاد فی سبیل الله است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ابراز امیدواری کردند: به اذن پروردگار این مجاهدت‌ها، مقاومت‌ها و فعالیت‌ها تا پیروزی ادامه پیدا کند و خداوند نصرت و یاری خود را شامل همه کسانی نماید که در راه مورد رضایت او حرکت می‌کنند.
پیش از بیانات رهبر انقلاب، حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه به بیان گزارشی از بیست‌وششمین اجلاس ائمه سراسر کشور با حضور قریب به ۹۰۰ امام جمعه پرداخت.

تحلیل خبر

انتخابات «حق مردم» است یا « تکلیف آنان»؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

انتخابات در جهان، مظهر اراده ملت‌ها و نشانه آزادی و آزادگی آنهاست. از زمان وقوع رنسانس که به تحولات بنیادین سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در فرانسه و سپس در اروپا انجامید، حکومت‌های استبدادی و موروثی که بدون دخالت و نظر مردم متولد می‌شدند، رو به افول نهادند و به تدریج چیزی به نام اعطای «حق رأی» به مردم و تعیین چارچوب و ارکان حکومت‌ها با مشارکت سیاسی و مدنی مردم شکل گرفت. از آن پس روند نوظهوری در جهان پدید آمد که به تولد «دمکراسی» منجر شد. از آن زمان تاکنون دو نوع حکومت تحت عنوان حکومت‌های دیکتاتوری و حکومت‌های دمکراتیک در مقابل هم صف‌آرایی کرده‌اند. «حق رأی» یکی از جلوه‌های دمکراسی در جهان است. از نظر دمکراسی، هیچ چیز نباید حق رأی مردم را محدود و تضعیف کند و تمام شرایط و مقدمات لازم که موجب انتخاباتی آزاد و حقیقی شود و انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان را بدون موانعی به پای صندوق‌های اخذ آرا بکشاند، باید مهیا شود. در این صورت مردم باید با «آگاهی» و «آزادی» کامل در صحنه انتخابات حاضر شده و به کاندیداهای مقبول خود رأی بدهند. حضور مردم در انتخابات با این شرایط «حق» آنان است و باید به عنوان یک «مطالبه عمومی» به آن پایبند باشند. موقعی که سخن از حق گفته می‌شود یعنی مردم باید حقوق خود را مطالبه کرده و بر تحقق آن پای بفشارند اما تکلیف، جنبه دستوری و امری دارد و مردم باید به عنوان «وظیفه، نه حق خویش» به آن عمل کرده و اطاعت کنند. حتی اگر بتوان شرکت در انتخابات را وظیفه قلمداد کرد به این معناست که وظیفه مردم است که از «حق خود» محافظت کنند، وظیفه‌ای که موجب «احقاق حق» ملت می‌شود. ملت از حق خود نباید عدول کند و نسبت به آن بی تفاوت نباشد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها