یک منبع آگاه در وزارت صمت اظهار داشت: قیمت خردهفروشی شکر در بستههای یک کیلویی پیش از این 8700 تومان بود و الان شکر عمده فروشی 11 هزار و 500 تومان و شکر یک کیلویی خرده فروشی 15 هزار تومان شده است. افزایش قیمت روغن از دیروز اعمال شده و افزایش قیمت شکر نیز از امروز یا فردا اعمال میشود.
یک منبع آگاه در وزارت صمت در گفتوگو با ایلنا در مورد افزایش احتمالی قیمت روغن اظهار کرد: بیش از 95 درصد روغن خام وارداتی است و با توجه به افزایش قیمت جهانی روغن خام، آخرین افزایش قیمتی که در کشور اعمال شد مربوط به 28 مرداد سال 99 بود که از آن زمان تاکنون افزایش قیمتی رخ نداده بود.وی افزود: الان قیمت فروش داخلی روغن خام سویا و پالم از 5500 تومان به 7500 تومان و روغن خام آفتابگردان از 6000 تومان به 9000 رسیده است. سازمان حمایت از حقوق تولیدکنندگان و مصرفکنندگان از آنجا که نمیتوانست واحدهای تولیدی را زیاد تحت فشار بگذارد، این افزایش قیمت را اعمال کرده است. متناسب با این افزایش قیمت روغن خام، روغن تصفیه شده در بستهبندیهای مختلف هم از 30 تا 35 درصد افزایش قیمت پیدا کرده است.
وی در ادامه در مورد علت افزایش قیمت روغن خام گفت: روغن خام به علت افزایش قیمت جهانی گران شده است. به دلایلی مانند شیوع بیماری کرونا، افزایش تقاضای جهانی برای ذخیرهسازی و عدم اطمینان در بازار؛ قیمت جهانی روغن خام در یک سال گذشته بیش از 130 تا 140 درصد افزایش داشته است.وی افزود: بخشی از این افزایش قیمت در طی سال و در کشور اعمال شد که آخرین افزایش قیمت اعمالی 28 مرداد 99 بود، از آن زمان تاکنون با اینکه در داخل قیمت اصلاح نشده بود قیمت جهانی روغن در حال افزایش بود. تصمیم برای افزایش قیمت داخلی بر این مبنی است که واحدهای تولیدی بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
این منبع آگاه با اعلام خبر افزایش قیمت شکر خاطرنشان کرد: قیمت خردهفروشی شکر در بستههای یک کیلویی پیش از این 8700 تومان بود اما الان شکر عمده فروشی 11 هزار و 500 تومان و شکر یک کیلویی خرده فروشی 15 هزار تومان شده است. افزایش قیمت روغن از دیروز اعمال شده و افزایش قیمت شکر نیز به زودی اعمال میشود.
تحلیل خبر
گرانی کالاها و خدمات، متأسفانه حد توقفی ندارد و معلوم نیست آخر این ماجرا کی به ثبات قیمتها منجر میشود. شکر و روغن که دیگر همانند ماشینهای لوکس و خانههای خالی و قاچاق بنزین در پشت مرزها نیست که بهانهای برای توجیه آن ارائه شود، اینها به غذاهای ساده و سفرهای ضعیف تعلق دارد.
درگذشته برخی از خانوادهها با بچههای زیاد، یکی از غذاهای آنها خصوصاً در برخی از سحرهای ماه رمضان، نان نازک محلی با روغن و شکر بود چرا که ارزانترین قوت لایموت بود و نه فقط در ماه رمضان بلکه در ایام سال هم این غذا، پای ثابت سفرههای خانوادههای ضعیف محسوب میشد. متأسفانه در چند سال گذشته تاکنون، گرانیهای سرسامآور، به این حداقلها هم نفوذ کرده و تاب و توان از سفرههای بیرمق را ربوده است. حداقل باید ده - پانزده کالای اساسی که نقش اصلی در خوراک مردم را دارند از امواج پی در پی گرانی دور نگه دارند تا مردم لقمه بخور و نمیری را برای ادامه حیات و زندگی داشته باشند. شاید این مطالب برای کسانی که در رفاه زندگی میکنند نامفهوم و قابل درک نباشد البته اینها تقصیر ندارند چرا که چرخ روزگار، آنها را محتاج لقمههای ساده نکرده و از ابتدای تولد در ناز و نعمت به سر میبردهاند، اما اکثریت قریب به اتفاق مردم جامعه، این درد را با تمام وجود احساس میکنند. خلاصه کلام اینکه آب و نان و شکر و روغن و ... مرز بین حیات و ممات است آنها را غیرقابل دسترس نکنید تا این حداقلها لبخند خود را از مردم دریغ نکنند.