به گزارش فرارو، حسن روحانی رئیسجمهور به شدت از مخالفان مذاکرات انتقاد کرد و گفت: واقعا عجیب است زمانی که میخواهیم تحریم را برداریم یک عده مرثیه میخوانند و ناراحت میشوند.
او در جلسه هیئت دولت افزود: نمیشود عدهای بگویند ما به فکر مردم هستیم، اما وقتی میخواهد تحریم برداشته شود ناراحت باشند و روضهخوانی کنند. مرثیهخوانی برای زندگی مردم با روضهخوانی برای برداشته شدن تحریم قابل جمع نیست.
روحانی گفت: چرا از مذاکرات وین ناراحتید؟ اینها فکر میکنند وین همین بغلهاست در حالیکه وین یک شهر دیگر است. مدام میگویند چرا مذاکره میکنید. در حالیکه این دولت در هشت سال خود مذاکرهای نکرد مگر اینکه از آن موفق بیرون بیاید.
او با بیان اینکه «دوران قبل تمام شده» اظهار کرد: بعضیها هم در آن زمان به مذاکرهای نرفتند مگر اینکه یک قطعنامه علیه ایران گرفتند و آمدند؛ اما من امروز به مردم قول میدهم پایان مذاکرات وین پیروزی ملت ایران است و ما همین امروز هم قدمهای بزرگی در این زمینه برداشتهایم.
رئیسجمهور همچنین از ابلاغ دستور رهبر انقلاب درباره مذاکرات خبر داد و گفت: رهبری هدایت و کمک کرده و اصلاً مگر میشود بدون کمک رهبری به موفقیت رسید. در برجام هم اگر ما موفق شدیم همینگونه بوده و قدم به قدم خدمت آقا رفتیم که روسای قوا هم بودند و ایشان در مراحل مختلف چه به صورت کتبی و چه شفاهی به ما کمک کردند. تمام دستورات کتبی و شفاهی رهبری مرحله به مرحله هست و الان هم راجع به وین هست مثلاً همین چند هفته پیش دستوری درباره وین دادند که من همان را ابلاغ کردم تا انجام شود. به هر حال ما بدون وحدت پیش نمیرویم.
روحانی با تأکید بر اینکه معیار برای ما زندگی مردم است، افزود: به خاطر همین تحریم ما ۲۰۰۰ قلم جنس را ممنوع کردهایم که این باید برداشته شود تا کالاها بیاید. برای راحتی مردم و برای صادرات و واردات نباید مشکلی پیش پای مردم باشد. ما میخواهیم مشکل صادرات و واردات را برداریم، اما شما چرا ناراحت میشوید. ما میخواهیم تحریم را برداریم، اما یک عدهای عزاداری میکنند.
او تأکید کرد: والله بالله اگر کسی منافع ملی را کنار گذاشت و به دنبال منافع حزبی، جناحی و قبیلهای رفت به مردم خیانت کرده است. منافع و مصالح ملی و زندگی مردم برای ما اصل است؛ چرا که مردم باید به راحتی زندگی کنند.
چهار قدم مهم در انتخابات
روحانی در ادامه با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری گفت: در ۲۸ خرداد همه چشمهای دنیا به ایران دوخته شده، در قدم اول درباره انتخابات در روزهای گذشته ما شاهد یک حضور و هیجان مناسبی بودیم و شاهد بودیم که کاندیداهای مختلفی برای ثبتنام به وزارت کشور رفتند. این یک حضور قابل توجه از جناحها، احزاب و تفکرات مختلف بود که همه حضور پیدا کردند.
رئیس دولت دوازدهم افزود: قدم دوم در روزهای آینده اعلام کاندیداهای نهایی از سوی شورای نگهبان است که بسیار مهم است. چرا که آن اعلام میتواند تشویق کننده جامعه برای حضور در انتخابات و یا خدای نکرده کند کننده حرکت باشد. امیدواریم این قدم دوم هم به خوبی در چهارچوب قانون اساسی و منافع نظام برداشته شود و شاهد ترکیب بسیار خوب و مناسبی باشیم که همه مردم را برای حضور در انتخابات ۲۸ خرداد تشویق کند.
رئیسجمهور قدم سوم را اینگونه تشریح کرد: قدم سوم که بسیار مهم است دوران تبلیغات است که در هفته آینده آغاز میشود و قدم چهارم حضور مردم پای صندوقهای رأی است که مهمترین قدم به حساب میآید. من باید خطاب به مردم عزیز بگویم که انتخابات مال خودتان است و صندوق آراء افتخار جمهوری اسلامی ایران به حساب میآید. جمهوریت ما در سایه حضور پای صندوق رأی است و در واقع نظام ما دو پایه اساسی به نامهای اسلامیت و جمهوریت دارد. اگر خدای نکرده دروغ و تهمت رواج پیدا کند اسلامیت از بین میرود و اگر مشارکت کاهش پیدا کند جمهوریت متزلزل میشود.
روحانی داشتن برنامه از سوی کاندیداها را بسیار مهم دانست و گفت: «مثلاً ما امسال با خشکسالی مواجه هستیم و کاندیداها باید بگویند برنامهشان برای خشکسالی چیست؟ ما هنوز با تحریم مواجه ایم و در این زمینه گامهایی باید تکمیل شود و کاندیداها باید برنامهشان را در این باره بگویند. ما هنوز در کرونا هستیم و کاندیداها باید برنامههای خود را برای مقابله با کرونا به مردم بگویند.»
هنوز معلوم نیست میلیاردها دلار پول ملت کجا رفت!
روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما همسانسازی حقوق بازنشستگان، افزایش حقوق کارمندان و آزادسازی 60 درصد سهام عدالت را در همین دوران کرونا انجام دادیم. ما بازار سرمایه را تقویت کردیم و هماکنون 15 میلیون نفر در آن حضور دارند و فعال هستند و چنین بازار سرمایهای نداشتیم و الان با اینقدرت برای بسیاری از پروژههای مهم به میدان آمده است. البته فراز و نشیب هم دارد و دولت همیشه باید یاری کند و دولت در بازار سرمایه مداخله نمیکند و بازار آزاد است و دیروز هم تصمیمی برای کمک به بازار سرمایه اتخاذ کردیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه مدتی است میخواهم مطلبی را بگویم ولی فاکتور میگرفتم اما الان بیان میکنم، تصریح کرد: قبل از این دولت، نفت ما از سال 91 دچار تحریم شد و البته نه تحریم بهمعنای امروز و یک میلیون بشکه استثناء بود و ناچار بودند که نفت را به طُرق دیگری بفروشند؛ ببینید چه فسادی در اینمدتِ کوتاه رخ داد و یک نمونهاش نمونه معروفی است که میلیاردها دلار پول ملت را بردند و هنوز هم معلوم نیست که آن پولها کجا رفت. ما اصرار کردیم و من نامه نوشتم که این فرد را در اختیار وزارت اطلاعات قرار دهید تا مشخص شود که پولها کجا رفته ولی گفتند ما او را به گوشهای میبریم.
روحانی ادامه داد: ما هم در این سه سال تحریم را دور زدیم و باید دست هرکسی که تحریم را دور زده را بوسید و دور زدن تحریم یعنی مبارزه با ظلم و ما تحریم را دور زدیم و هیچ فسادی هم نبود و البته سختتر هم بود. اینکه یک دولت در شرایط سخت، اقتصاد را سالم پیش میبرد بدون آن مسائلی که در سالهای قبل بوده، برای ملت افتخار است.
تحلیل خبر
رئیسجمهور میگوید: هنوز معلوم نیست میلیاردها دلار پول (نفت) ملت کجا رفت؟ معمولاً اگر پول ملت در حد میلیاردها دلار سرنوشت مشخصی نداشته باشد باید سه قوه قضاییه، مقننه و مجریه هر کدام به سهم خود و طبق وظایف ذاتی خویش به آن ورود کنند و تا برگشت آن مبلغ به خزانه کشور، آرام نگیرند. حال چه کسی باید از چه کسی سؤال کند که این پولهای میلیاردی (به دلار) کجا رفته؟ اولاً چرا از سیستم واریز به خزانه، مسیر دیگری را طی کرده؟ ثانیاً آن مسیر از کجا شروع شده و به کجا ختم شده؟ ثالثاً الان پیش کیست؟ رابعاً در این چند سال با آن پول چه کارهایی صورت گرفته و منافع و سود حاصل از آن چقدر است؟ بدون شک هر سه قوه مقننه، قضاییه و مجریه، اهرمهایی در اختیار داشتهاند که باید فریاد میزدند این پولهای هنگفت بیتالمال کجاست؟ جالب است که امروز از هر سه قوه و از جاهای دیگر، افرادی کاندیدای ریاست جمهوری هستند. اینها که تاکنون مجتمعا نتوانستهاند تکلیف این پول میلیاردی مفقود شده را در یک قلم یکسره کنند چطور آینده میخواهند بر جایگاه ریاست جمهوری تکیه زنند و ادعا کنند که میخواهند حافظ حقوق ملت باشند؟ گیر کار کجاست؟