شنبه 3 آذر 1403 11/23/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 18 تیر 1400 ، 17 : 16

کد خبر : 23324

از 0 نفر 0

تدوین «اطلسِ خودکشی» در هر استان بررسی الگوی خودکشی در هر شهرستان و محله

تدوین «اطلسِ خودکشی» در هر استان بررسی الگوی خودکشی در هر شهرستان و محله

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور درباره اقدامات پیشگیری از خودکشی در شهرستان‌ها توضیحاتی ارائه کرد.+ تحلیل خبر

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور درباره اقدامات پیشگیری از خودکشی در شهرستان‌ها توضیحاتی ارائه کرد.
فاطمه رضوان مدنی رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور درباره برنامه‌های کاهش و پیشگیری از خودکشی گفت: در ارتباط با خودکشی در حال تهیه اطلس خودکشی در استان‌ها و شهرستان‌ها هستیم، بخش‌های زیادی از این کار انجام شده و ظرف یک الی دو ماه آینده مابقی کار نیز انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه این اطلس در هفته دولت آماده خواهد شد،‌ ادامه داد: در این اطلس الگو و علت خودکشی در هر استان و شهرستانی به صورت جداگانه بررسی شده و مشخص می‌شود، چراکه ممکن است علل خودکشی در یک استان با استان دیگر متفاوت باشد و حتی ممکن است علت خودکشی در یک شهرستان با علت خودکشی در یک شهرستان دیگر در یک استان مشترک متفاوت باشد.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: براین اساس برنامه‌های پیشگیرانه در هر شهر متفاوت است و همچنین غربالگری و رصد این آسیب در هر شهر و حتی در هر محله متفاوت است؛ بنابراین ما براین اساس در استان‌های مختلف الگوی خودکشی را در هر شهرستان تهیه کرده‌ایم.
رضوان مدنی تصریح کرد: ان‌شاءالله به زودی در هر محله از طریق مراکز مثبت زندگی الگوی آسیب‌ها از جمله خودکشی را بررسی خواهیم کرد و بر همین اساس برنامه‌ریزی می‌کنیم که چه نوع خدمتی باید در محله ارائه شود تا از آسیب‌ها در محلات پیشگیری شود.
وی ادامه داد: رصد آسیب‌های اجتماعی و شناخت عوامل سببی آن در کشور، این امکان را به برنامه‌ریزان اجتماعی می‌دهد تا با توجه به وضعیت موجود و سیر تغییرات این عوامل، برنامه‌های اجتماعی مؤثرتری برای جلوگیری از ظهور و بروز و کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی طراحی کنند.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: درخصوص خودکشی نیز با توجه به وضعیت موجود عوامل محافظ و خطر را شناسایی می‌کنیم و برنامه‌های پیشگیرانه را برای آن‌ها طراحی می‌کنیم.
رضوان‌مدنی یادآور شد: به طور مثال حتی در استان‌هایی مانند ایلام و کرمانشاه که میزان خودکشی بالا گزارش شده است، این شیوع در همه شهرها یکسان نیست و ممکن است در برخی از مناطق یا یک الی دو شهرستان آمار بالا باشد بنابراین با این برنامه‌ریزی ما از این الگو که بگوییم یک استان در صدر آمار است خارج می‌شویم و به این سمت می‌رویم که آسیب‌ها را در شهرها و محلات بررسی می‌کنیم و برای کاهش آن برنامه‌ریزی می‌کنیم.
وی با اشاره به راه‌اندازی مراکز مثبت زندگی تصریح کرد: مراکز خدمات بهزیستی با عنوان مراکز مثبت زندگی در ۲۵۲۷ محله است که بسیاری از اقدامات رصد و پیشگیری را توسط این مراکز در محلات انجام می‌دهیم. اقدامات پیشگیری، کنترل و کاهش آسیب، توانمندسازی، آموزش و ... از طریق این مراکز در محلات انجام خواهد شد.

تحلیل خبر

از دیدگاه برخی از جامعه‌شناسان و از جمله جامعه‌شناس معروف فرانسوی امیل دورکیم، «خودکشی» پدیده‌ای اجتماعی است و باید در لایه‌های نابهنجاری‌های اجتماعی، آن را جستجو کرد. در سال 1897 زمانی که امیل دورکیم مشاهده کرد خودکشی در جامعه فرانسه رو به فزونی است، آن را مورد تحقیق و پژوهش و ریشه‌یابی قرار داد که نتیجه آن در کتابی به نام «خودکشی» انتشار داد.
وی معتقد بود زمانی که خودکشی به حد بسیار کمی و در حد نادر، مشاهده شود می‌تواند امری فردی بوده و جنبه روانشناختی داشته باشد ولی موقعی که این پدیده در جامعه رو به گسترش بگذارد دیگر جنبه فردی ندارد و باید علت آن را در مناسبات اجتماعی، خانواده، عقاید مردم و بحران‌های اقتصادی و اجتماعی یافت. دورکیم معتقد بود زمینه‌های خودکشی در«از هم گسیختگی اجتماعی» است و لذا دولت‌ها باید به عنوان یک نابهنجار و پدیده منفی اجتماعی به فکر راه‌حل جهت علاج آنباشند.
براساس خبر فوق، رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور که از تدوین «اطلس خودکشی» در هر استان و بررسی الگوهای خودکشی در هر شهرستان و محله خبر داده گویای این است که خودکشی در ایران از مرحله «فردی و روانشناختی» گذشته و وارد فاز «اجتماعی و جامعه شناختی» شده است و به عنوان یک پدیده منفی اجتماعی که علت آسیب‌های اجتماعی دیگری می‌شود باید مورد مداقه و معالجه قرار گیرد. متأسفانه دیدگاه‌های علمی به ما می‌گوید که نه فقط خودکشی بلکه اعتیاد و برخی از بزه‌ها و انحرافات افراد در زمان ما، جنبه اجتماعی پیدا کرده و این هشدار بزرگی است که اگر فکری به حال آنها نشود، جامعه با بحران‌های پیچیده‌ای مواجه خواهد شد که جبران‌ناپذیر است.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها