سه شنبه 10 تیر 1404 7/1/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 8 تیر 1404 ، 08 : 18

کد خبر : 29027

از 0 نفر 0

جزئیات پرداخت وام به مالکان ساختمان‌های تخریب شده در حمله اسرائیل

بخشی از منابع مالی به‌صورت وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن برای واحدهای تخریب‌شده در نظر گرفته شده است

بخشی از منابع مالی به‌صورت وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن برای واحدهای تخریب‌شده در نظر گرفته شده است

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به روند بازسازی مناطق آسیب‌دیده، گفت: بخشی از منابع مالی به‌صورت وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن برای واحدهای تخریب‌شده در نظر گرفته شده است.+ تحلیل خبر

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به روند بازسازی مناطق آسیب‌دیده، گفت: بخشی از منابع مالی به‌صورت وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن برای واحدهای تخریب‌شده در نظر گرفته شده است.
به گزارش مهر، مجتبی یوسفی عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به پشتیبانی و حمایت مردم از کشور در پی حملات رژیم صهیونیستی به خاک ایران، گفت: این ۱۲ روز دفاع مقدس مردم، به پشتوانه و به‌نوعی گوش‌به‌فرمان بودن رهبرشان، در تاریخ این کشور ثبت شد. هرکسی در هر بخشی که بود، از تک‌تک مردم گرفته تا آن مسئول نظامی‌ای که جانش را برای دفاع از این کشور تقدیم کرد، تا آن زن و کودک بی‌پناهی که آسیب دید یا جانش را از دست داد، همگی جلوه‌ای از ید واحده و همدلی و همبستگی ملت ایران را به نمایش گذاشتند.
وی افزود: این همدلی، جلوه ویژه امام و امت در تاریخ این کشور بود. در کنار آن رشادت‌ها، ۱۲ روز اخیر نیز همچون دفاع مقدس ۸ ساله، به عنوان بخشی از تاریخ سراسر عزت این کشور ماندگار شد. این مقاومت باعث امنیت پایدار کشور در دهه‌های آینده خواهد شد؛ همان‌طور که دفاع مقدس ۸ ساله، بیش‌از چهل سال امنیت کشور را تأمین کرد، این دوازده روز دفاع مقدس نیز امنیت چند دهه آینده ایران را تضمین خواهد کرد.
یوسفی بیان کرد: یکی از موضوعاتی که طی این روزها در کمیسیون عمران پیگیری کردیم، بحث مشارکت مردمی در اسکان آسیب‌دیدگان بود. مردم در این بحران، باز هم از مسئولین جلوتر بودند. همان‌طور که در دوران دفاع مقدس یا در خدمت‌رسانی به زائران اربعین شاهد آن بودیم، این بار هم خانه‌های خود را به روی هموطنان آسیب‌دیده گشودند و نقش اساسی در اسکان آنان ایفا کردند.
عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: یکی دیگر از موضوعاتی که با همراهی وزارت راه و شهرسازی، معاونت مسکن و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آغاز شد، بحث بازسازی واحدهای تخریب‌شده است. البته بازسازی، فقط مربوط به بنا نیست. بلکه از همان لحظه اول، بحث‌های زیرساختی نیز آغاز شد. بازسازی، یک امر تک‌وجهی نیست، یعنی از آواربرداری با تلاش نیروهای امدادی، شهرداری‌ها، آتش‌نشانی و بنیاد مسکن، تا برآورد خسارت و بررسی پایداری سازه‌ها را شامل می‌شود.
وی افزود: برخی از سازه‌ها نیاز به تعمیر و بازسازی دارند. البته بازسازی هم به‌نوعی سطح‌بندی شده است؛ از تعمیرات اساسی تا تعمیرات سطحی یا همان نازک‌کاری، تا تخریب و تجدید بنا. کار آواربرداری با تلاش شهرداری‌ها، نیروهای امدادی، آتش‌نشانی و بنیاد مسکن تقریباً از همان لحظه‌های اول انجام شد.
بازسازی واحدها با ۳ مدل حمایت مالی کلید خورد
یوسفی خاطرنشان کرد: برآورد خسارات نیز با مأموریتی که از سوی وزارت راه و شهرسازی و معاونت مسکن داده شد، به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی واگذار شد. بنیاد مسکن که نهاد تخصصی و همیشه پیشگام در بحران‌هایی مانند سیل، زلزله و بلایای طبیعی بوده است، در این حوزه نیز مسئولیت را پذیرفت.
وی افزود: برآورد اولیه، برای تنظیم دفترچه‌ای دقیق از عملیات عمرانی و ساختمانی انجام شد، که شامل ارزیابی استحکام بنا و پایداری سازه‌ها و دسته‌بندی آنهاست، تا بر اساس آن، طراحی صورت گیرد و برای هر ساختمان تصمیم لازم اتخاذ شود. ممکن است برخی واحدها نیاز به تخریب و بازسازی داشته باشند، زیرا سازه دچار آسیب‌های جدی شده است. برخی دیگر به تعمیرات اساسی و برخی به نازک‌کاری نیاز دارند. این دسته‌بندی‌ها انجام شده و در حال تکمیل است.
این مقام مسئول ادامه داد: نکته بعدی، تأمین اعتبار است. بخشی از منابع مالی به‌صورت کمک بلاعوض، بخشی به‌صورت تسهیلات بانکی و بخشی دیگر به‌صورت وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن در نظر گرفته شده است. چراکه بسته به میزان آسیب واردشده، ممکن است فرایند بازسازی یک واحد چند ماه تا حتی یک سال زمان‌بر باشد. این موارد در سه سطح تدوین شده و مستند آن آماده است. در اولین جلسه هیئت وزیران مطرح خواهد شد تا این فرایند اصولی بازسازی با زمان‌بندی دقیق آغاز شود.
وی تصریح کرد: این آمادگی از همان لحظه اول وجود داشته است. از وزارت راه و شهرسازی، شهرداری‌ها، نیروهای خدماتی، بنیاد مسکن، شبکه بانکی تا مردم، همگی در کنار هم هستند. امیدواریم این فرایند در حوزه بازسازی نیز همچون سایر حوزه‌ها به‌درستی به نتیجه برسد.

تحلیل خبر

وام قرض‌الحسنه برای خانه‌های تخریب شده در اثر جنگ!

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

افرادی که در مدت جنگ 12 روزه تحمیلی اسرائیل علیه ایران، خانه‌هایشان ویران شده، چگونه می‌توانند دوباره صاحب‌خانه شوند؟ گرچه اعلام شده برای اسکان موقت این خانواده‌ها، مبلغ رهن آنها پرداخت خواهد شد تا از سرگردانی نجات یابند ولی خانواده‌ای که خانه‌اش ویران شده و لوازم منزلش زیرآوار
له شده است، دغدغه و نگرانی چگونگی برگشت به شرایط قبل از جنگ را دارد.
برای بازسازی خانه‌های این افراد، اعلام شده که بخشی از هزینه‌های آن را به صورت وام قرض‌الحسنه به آنها می‌دهند. آیا منصفانه و عادلانه است که بخشی از هزینه‌های بازسازی خانه‌های این افراد، از جیبشان پرداخت شود؟ چرا اینان باید تاوان جنگ را بدهند و متحمل ضررهای سنگین شوند؟ قرض‌الحسنه دادن به این جنگ زدگان، یعنی بدهکار کردن آنها برای چند سال! اگر این افراد مجبور شوند حتی یک آجر یا یک لوازم خانگی تخریب شده را از جیب خودشان بپردازند، نه منصفانه است، نه عادلانه.
دولت باید همه خسارت‌های آنها را به طور کامل پرداخت کند، همین قدر که فعلاً آنها برای یکی دو سال آواره باشند و وقت چند ساله برای بازسازی خانه‌های خود را بگذارند، ضرر کمی نیست. همچنین آسیب‌های روحی و روانی که به این خانواده‌ها وارد شده و می‌شود، نباید نادیده گرفت.
کسانی که با آرامش، مشغول زندگی روزمره خود بودند، حال همه آرامش و آسایش آنها به هم خورده، توفانی در زندگی آنها رخ داده که برای هیچکس گوارا نیست.
اگر یکی از مسئولان، در هر رده‌ای، خانه‌اش در اثر جنگ ویران شده بود و حالا می‌خواست با اخذ وام و بدهکار شدن، خانه خود را بازسازی کند، چه حالی داشت؟ اگر حتی چند خانه دیگر هم داشته باشد باز آیا تحمل این خسارت‌ها برایش تلخ و گزنده نبود؟ از قدیم گفته‌اند در حوادث و رخدادهای گوناگون «یک سوزن به خودت بزن یک جوالدوز به دیگران» و خودت را جای دیگران بگذار تا بتوانی درست قضاوت کنی.
به هرحال همه مردم ایران راضی هستند که از مالیات، عوارض، وجوهات شرعی و سایر منابع به خانواده‌های جنگ زده، کمک‌های بلاعوض مکفی شود تا بخشی از رنج‌ها و آلام آنها التیام یابد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها