هلالاحمر همچنین در حال بررسی نحوه تهیه واکسن مناسب ویژه بیماران خاص، مادران باردار، مادران شیرده و اطفال است و تلاش میکنیم واکسنهای مناسب برای این گروه تهیه و به کشور وارد کنیم.
رئیس جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه برای واکسیناسیون کامل جامعه و خروج کشور از بحران کرونا به ۱۸۰ میلیون دز واکسن نیاز داریم، افزود: در حال بررسی واکسن ویژه گروههای خاص و اطفال هستیم و تلاش میکنیم واکسنهای مناسب برای این گروه تهیه و به کشور وارد کنیم.
به گزارش ایرنا از جمعیت هلالاحمر، کریم همتی در جلسه شورای معاونین این جمعیت با اشاره به درگیری کشور از اواخر سال ۹۸ با بحران کرونا گفت: در این مدت، جمعیت هلالاحمر براساس رسالت ذاتی خود، در مرکز میدان مقابله با این بحران و در کنار وزارت بهداشت و سایر دستگاههای دخیل در مدیریت این بیماری بوده و برای سلامت مردم تلاش کرده است.
وی با اشاره به خدمات این جمعیت در بحران کرونا افزود: هلالاحمر از اسفند ۹۹ تاکنون در ۱۶ مرز (زمینی، هوایی و ریلی) غربالگری مسافران ورودی به کشور را برعهده دارد و از طرفی به عنوان اصلیترین نهاد وارد کننده واکسن به کشور فعال است که این خدمات ارزشمند، موجب ارتقای سرمایه اجتماعی جمعیت و مقبولیت هلالاحمر در نگاه مردم شده است.
تسریع در روند واردات واکسن کرونا
همتی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۲۰ میلیون دز واکسن کرونا در ۱۷ محموله از چین به ایران وارد شده، ادامه داد: براساس توافقهای انجام شده، تلاش میشود از هفته آینده، پارتهای پنج میلیونی واکسن به کشور وارد شود و روند واردات واکسن شتاب بیشتری بگیرد. هلالاحمر با حمایت رئیسجمهوری و هماهنگی وزارت بهداشت تلاش میکند در شهریورماه ۲۰ میلیون دز و در ماههای مهر و آبان، هرماه ۳۰ میلیون دز واکسن به کشور وارد کند.
وی افزود: با توجه به جمعیت ۸۰ میلیونی کشور، اگر بخواهیم دو تا سه دز واکسن برای مردم تأمین کنیم، به واردات ۱۸۰ میلیون دز واکسن نیاز داریم و بنابر تأکید ویژه رئیسجمهوری درخصوص تسریع در واردات واکسن، هلالاحمر میتواند براساس جایگاه خود در فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلالاحمر، روند آغاز شده برای واردات واکسن را تا واکسیناسیون کامل جامعه و خروج کشور از بحران کرونا ادامه دهد.
پیگیری واردات واکسن از منابع اروپایی
رئیس جمعیت هلالاحمر همچنین از پیگیری معاونت امور بینالملل و حقوق بشردوستانه این جمعیت برای تأمین واکسن از سایر منابع تولید کننده همچون اروپا نیز خبر داد و گفت: بنابر تأکید مقام معظم رهبری و رئیسجمهوری، هیچ ممنوعیتی برای واردات واکسن از منابع معتبر وجود ندارد و در صورت نهایی شدن قراردادهای خرید و دریافت واکسن، این اقدام با حمایت دولت و مجوز وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
شرایط واردات واکسن مناسب برای بیماران خاص و کودکان در حال بررسی است
همتی افزود: هلالاحمر همچنین در حال بررسی نحوه تهیه واکسن مناسب ویژه بیماران خاص، مادران باردار، مادران شیرده و اطفال است و تلاش میکنیم واکسنهای مناسب برای این گروه تهیه و به کشور وارد کنیم.
وی به آمادگی هلالاحمر برای تزریقات واکسن در کنار واردات آن و کمک به وزارت بهداشت در این زمینه نیز اشاره کرد و گفت: مراکز هلالاحمر میتواند در این زمینه باری از دوش دولت، وزارت بهداشت و مردم بردارد.
رئیس جمعیت هلالاحمر تأکید کرد: در هر استانی که دانشگاه علوم پزشکی از هلالاحمر درخواست داشته، بیمارستانهای سریعالاستقرار هلالاحمر راهاندازی شده و در برخی استانها همچون استان خراسان رضوی، خدمات تزریقات در مراکز راهاندازی شده از سوی هلالاحمر به شکل رایگان انجام میشود.
افزایش ساعات کاری داروخانههای هلالاحمر هم در راستای کمک به کنترل شیوع بیماری کرونا و کمک به مردم انجام شده و داروخانههای هلالاحمر در سراسر کشور تا ساعت ۲۲ یا در برخی استانها تا ساعت ۲۴ فعال هستند. بیمارستان نورافشار هلالاحمر نیز همچون داروخانهها، بار مضاعفی در خدمت به بیماران کرونا بردوش داشته و عملکرد مثبتی هم در این زمینه داشته است.
بیمارستان امام علی (ع) هلالاحمر در نجف آماده بهرهبرداری است
همتی گفت: فعالیت بیمارستان امام علی (ع) جمعیت هلالاحمر در شهر نجف هم بعد از پنج سال در راستای اهداف جمعیت آغاز شده است، این بیمارستان در ایام اربعین و سایر زمانها خدمات خوبی میتواند ارائه کند. انتقال پرسنل و امکانات محدود در کنار راهاندازی تجهیزات بیمارستان بسیار کمک کننده خواهد بود.
وی تأکید کرد: خوشبختانه ادارهکل روابط عمومی بدون حاشیه توانسته است با هماهنگی با رسانههای مختلف فعالیتهای جمعیت را به خوبی منعکس کند.
تحلیل خبر
بنا به ادعای رئیس جمعیت هلالاحمر کشور، برای واکسیناسیون کامل و خروج کشور از بحران کرونا، 180 میلیون دز واکسن مورد نیاز است. از زمان ورود اولین محمولههای واکسن در زمستان گذشته به کشور، گمانهزنیهای مختلفی در مورد زمان اتمام واکسیناسیون مطرح شده است، از جمله در آخرین اظهارنظرها، بهرام عین الهی وزیر بهداشت در جریان سفر به خوزستان مدعی شده تا دهه فجر واکسیناسیون به طور کامل در کشور انجام خواهد شد (خبرگزاری مهر/ 5 شهریور).
از سویی با توجه به آمار رسمی اعلامی تا روز 8 شهریور نزدیک به 27 میلیون دز (مجموع دز اول و دوم) واکسن در کشور تزریق شده و طبق آماری که رئیس جمعیت هلالاحمر کشور ارائه کرده، قرار است در شهریورماه 20 میلیون و در مهر و آبان ماه هم مجموعاً 60 میلیون دز واکسن وارد شود؛ آمار تولید واکسن برکت هم اگر چه دقیقاً مشخص نیست اما ظاهراً از یک یا دو میلیون دز در ماه تجاوز نمیکند؛ با احتساب آمار اعلامی انستیتوپاستور (ظرفیت اسمی 3 میلیون دز واکسن در ماه از ماه آینده)؛ مجموع واکسنهای قابل تزریق / تزریق شده در کشور تا پایان آبان ماه به حدود 115 میلیون واکسن خواهد رسید. اگر فرض کنیم همین روند واردات و تولید تا بهمن ماه ادامه داشته باشد، روی کاغذ امکان محقق شدن تأمین 180 میلیون دز واکسن وجود خواهد داشت.
اما مسئلهای که شاید باعث تردید در تحقق این محاسبه شود، محقق نشدن وعدههای قبلی و کندی در مقام عمل است؛ دقیقاً همان چیزی که باعث شده در حدود هفت ماه گذشته تاکنون به آمار کمتر از 27 میلیون تزریق واکسن برسیم. به عبارت دیگر وعده وزیر جدید بهداشت در صورتی محقق خواهد شد که در حدود 5 ماه آینده، میزان واکسن تزریقی با یک جهش بیش از 5/5 برابری به 150 میلیون دز واکسن برسد؛ وعدهای که اگر چه عملی شدنش غیرممکن نیست اما خیلی دشوار به نظر میرسد چرا که علاوه بر بحث تأمین واکسن، بحث توزیع، نگهداری، تأمین و مدیریت نیروی انسانی برای تزریق، تأمین بودجه و... هم چالشهای دیگر موجود بر سر راه تحقق این وعده خواهد بود.