شنبه 3 آذر 1403 11/23/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 10 شهریور 1400 ، 11 : 19

کد خبر : 23639

از 0 نفر 0

سخنگوی قوه قضاییه: صحنه‌های زندان اوین قابل توجیه نیست

سخنگوی قوه قضاییه:  صحنه‌های زندان اوین قابل توجیه نیست

سخنگوی قوه قضاییه گفت: صحنه‌هایی که در فیلم‌های منتشره مشاهده می‌شود مغایر قانون بود و به‌هیچ‌وجه قابل قبول و قابل توجیه نیست. بر این اساس قوه قضاییه اصرار بر برخورد با متخلفین دارد.+ تحلیل خبر

سخنگوی قوه قضاییه گفت: صحنه‌هایی که در فیلم‌های منتشره مشاهده می‌شود مغایر قانون بود و به‌هیچ‌وجه قابل قبول و قابل توجیه نیست. بر این اساس قوه قضاییه اصرار بر برخورد با متخلفین دارد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: ما نباید تخلف چند سرباز وظیفه یا کارمند متخلف سازمان زندان‌ها را به پای همه کارکنان زحمتکش سازمان زندان‌ها بنویسیم.
به گزارش ایسنا، ذبیح الله خداییان در اولین نشست خبری خود به عنوان سخنگوی قوه قضاییه، گفت: آقای محمدباقر الفت به عنوان معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه انتخاب شد.
وی افزود: محمد کاظمی فرد نیز به عنوان رئیس مرکز آمار و فناوری قوه قضاییه منصوب شد که قبل از این معاون همین مرکز بود و عضو هیئت علمی دانشگاه هستند.
خداییان گفت: ما در مقام سخنگویی سعی می‌کنیم که مر قانون را رعایت کنیم و قوه قضاییه حافظ جان و مال و آبروی مردم هست و حسن نظارت بر اجرای قانون را برعهده دارد و انتظار از قوه قضاییه این است که بیش از سایر قوا ملزم به قانون باشد. گاهی ممکن است سؤالاتی پرسیده شود در مورد افرادی که پرونده‌شان در مرحله تحقیقات مقدماتی است که محرمانه است لذا این موازین نیز رعایت خواهد شد.
وی افزود: ما سعی می‌کنیم مطالبی که به استحضار مردم می‌رسد منطبق با واقعیت باشد.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اهمیت شفافیت در اطلاعات گفت: مردم محرم نظام هستند و جز مواردی که قانون گفته باید در جریان امور باشند. همچنین داشتن تعامل مثبت با اصحاب رسانه مدنظر است که معتقدیم رسانه‌ها پل ارتباطی با مردم و مسئولین هستند.
خداییان در پاسخ به سؤالی درباره افزایش هزینه‌های دادرسی گفت: رئیس محترم قوه قضاییه اعتقاد دارد که باید در اخذ هزینه از مردم به حداقل‌ها اکتفا شود و شرایطی فراهم شود که برای مراجعه مردم به دستگاه قضایی مشکلی ایجاد نشود و در مواردی که تقاضای اعسار دارند مراجع قضایی تصمیم گیرند. گفتنی است که هزینه دادرسی را قوه قضاییه تعیین نمی‌کند بلکه در بودجه سالانه معین می‌شود.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا برای عوامل رفتارهای غیرقانونی که در تصاویر منتشر شده از زندان اوین دیده می‌شود، پرونده‌ای تشکیل یا با کسی برخورد شده است؟ گفت: صحنه‌هایی که در فیلم‌های منتشره مشاهده می‌شود مغایر قانون بود و به‌هیچ‌وجه قابل قبول و قابل توجیه نیست. بر این اساس قوه قضاییه اصرار بر برخورد با متخلفین دارد و ریاست قوه قضاییه در ابتدای امر دادستان محترم کل کشور را مسئول و مأمور کرده‌اند که موضوع را پیگیری و نسبت به شناسایی مباشرین و مقصرین اقدام کند.
ایشان اکیپی را مأمور کرد و سه روز در اوین بود و بر همین اساس ۶ نفر شناسایی و ۴ نفر به دادسرای نظامی و ۲ نفر به دادسرای عمومی و انقلاب معرفی شدند و برخی بازداشت هستند و برای دو نفر دیگر دستور احضار صادر شده است و با برخی از متخلفین در زمان خودش برخورد شده است.
وی افزود: ما نباید تخلف چند سرباز وظیفه یا کارمند متخلف سازمان زندان‌ها را به پای همه کارکنان زحمتکش سازمان زندان‌ها بنویسیم. شغل زندانبانی یکی از سخت‌ترین و دشوارترین مشاغل در جهان است و همکاران ما در سازمان زندان شبانه روزی در اختیار زندانیان هستند و در هر قشری افراد متخلف هستند و ممکن است در سازمان زندان‌ها افرادی مرتکب تخلف شوند و ممکن است در آینده افرادی هم مرتکب شوند.
وی افزود: صحنه‌هایی مشاهده می‌شود که برخی مرتبط با تخلفات کارکنان زندان‌ها است که جرم و قابل تعقیب است و برخی مربوط به درگیری زندانیان و خودزنی است که در این موارد نمی‌توان مأمورین را مقصر دانست. در حال زندان افراد را از نظر روحی تحت تأثیر قرار می‌دهد و عصبانی می‌کند و برخی افرادی که در زندان هستند یک نفرشان را یک شب کسی تحمل نمی‌کند و عربده‌کش و چاقوکش و قاچاقچی موادمخدرند البته در بین زندانیانی که افراد شرافتمندی هستند چنین افرادی هم هست. در تمام زندان‌های جهان چنین صحنه‌هایی هستند.

تحلیل خبر

روشی که سخنگوی جدید قوه قضاییه در پیش گرفته که تخلفات و رفتارهای غیرانسانی و غیرقانونی را توجیه نمی‌کند و آنها را مستوجب مجازات می‌داند، روش مردم‌پسند و خوبی است. اگر همه مسئولان و سخنگویان آنها یک عبارت معروف ابن‌سینا را که می‌گوید: «برای یک امر غلط، اگر هزار دلیل بیاورید، می‌شود هزار و یک غلط» نصب العین و چراغ راه خود می‌کردند، هیچ‌گاه به پنهان کاری و لاپوشانی روی نمی‌آوردند و به این نکته ارزشمند ابن‌سینا پای بند شده و اعتماد مردم را جلب می‌کردند.
مهمترین عنصر اخلاقی برای یک سیاستمدار دینی، صداقت است. هرچند در عالم سیاست می‌گویند حرف صادقانه و راست، کمتر گفته می‌شود و سیاستمداران در همه رگه‌های رفتارشان، رنگ و بویی از دروغ وجود دارد ولی همان تعداد قلیل و نادر هم اگر پیدا شوند همچون مهاتما گاندی، که اساس رفتارشان بر راستی و درستی و صداقت بوده، برای همیشه در تاریخ خواهند درخشید. البته موقعی که یک سیاستمدار، زور می‌زند تا سخنان غلط و اشتباه خود را برای مردم داخل و خارج کشورش توجیه کند و خیال می‌کند با توجیهات دروغین می‌تواند، افکار عمومی را قانع کند، همه، کاملاً منظور وی را می‌فهمند و در ظاهر و پنهان به وی می‌خندند. به قول مولانا: «از قیاسش خنده آمد خلق را» قیاس و مقایسه و توجیه و دلیل‌تراشی، هیچگاه کسی را قانع نمی‌کند و نتیجه آن جز خنده تمسخرآمیز خلق خدا، چیز دیگری نخواهد بود. پس چه بهتر که همه مسئولان و سخنگویان به واقعیات، هر چند تلخ و گزنده، اعتراف و اقرار کنند و بر مشی و روش بد، مهر باطل زنند تا مردم به انصاف و وجدان آنها، مطمئن شوند و به رفتار و گفتار آنها اعتماد کنند. بنا به نظر جناب خداییان سخنگوی جدید قوه قضاییه، صحنه‌های زندان اوین قابل توجیه و قابل قبول نیست و با قانون مغایر بوده و لذا قوه قضاییه اصرار بر برخورد با متخلفین دارد. امید است این روش،دراز مدت و مداوم باشد تا بتواند ریشه رفتارهای غیرانسانی را، نه فقط در زندان‌ها، بلکه در همه عرصه‌ها بسوزاند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها