شنبه 3 آذر 1403 11/23/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

شنبه 3 مهر 1400 ، 47 : 19

کد خبر : 23823

از 0 نفر 0

فریدون عباسی، نماینده مجلس: سدسازی ترکیه نخلستان‌های جنوب را خشک کرد

فریدون عباسی، نماینده مجلس: سدسازی ترکیه نخلستان‌های  جنوب را خشک کرد

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: اقدامات سدسازی ترکیه هم روی اروند و کارون اثر گذاشته و هم باعث شده زمان مد آب خلیج‌فارس پیشروی کرده و آب شور وارد کانال‌های رود بهمن‌شیر و اروند شود و نخلستان‌های آبادان، جزیره مینو و خرمشهر خشک شوند.+ تحلیل خبر

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: اقدامات سدسازی ترکیه هم روی اروند و کارون اثر گذاشته و هم باعث شده زمان مد آب خلیج‌فارس پیشروی کرده و آب شور وارد کانال‌های رود بهمن‌شیر و اروند شود و نخلستان‌های آبادان، جزیره مینو و خرمشهر خشک شوند.
به گزارش رویداد۲۴ ،فریدون عباسی درباره اخباری از سوی مقامات عراقی مبنی بر عدم در نظر گرفتن حقابه این کشور از سوی ایران اظهار داشت: اگر قرار است عراق بابت عدم رعایت حقابه کشور همسایه به مراجع بین‌المللی مراجعه کند بهتر است از کشور ترکیه شکایت کند. زیرا ترکیه بدون هماهنگی با کشورهای همسایه اقدام به احداث سدهای زیادی در کشور خود کرده و اجازه نمی‌دهد آب در دجله و فرات جاری شود.
وی افزود: اقدامات سدسازی ترکیه هم روی اروند و کارون اثر گذاشته و هم باعث شده زمان مد آب خلیج‌فارس پیشروی کرده و آب شور وارد کانال‌های رود بهمن‌شیر و اروند شود و نخلستان‌های آبادان، جزیره مینو و خرمشهر خشک شوند.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس تأکید کرد: عراق بیش از ایران از ترکیه آسیب‌دیده بنابراین نباید فرافکنی کند، در هر حال طبق معاهده‌ای که در زمینه آب‌های مرزی وجود دارد هر کشوری که اقدام به ساخت سد روی رود مرزی می‌کند باید حقابه‌ای را هم برای کشور مقصد آب رود در نظر بگیرد، ضمن اینکه بر اساس همین معاهده تا سال ۲۰۲۰ لزومی نداشت که برای احداث سد با کشورهای همسایه هماهنگی صورت بگیرد.
وی گفت: کشورها باید نسبت به تأمین آب شرب و کشاورزی مورد نیاز خود اقدام کنند، اکنون افغانستان هم بدون هماهنگی با ایران با احداث دو سد باعث شده هیرمند و هامون سمت ایران خشک شود و ما را با مشکل مواجه کرده‌اند.
عباسی یادآور شد: اگر ایران اقداماتی در زمینه احداث سد و یا کنترل آب انجام داده مطابق معاهدات بین‌المللی بوده و بر این اساس ما تخلفی نداشته‌ایم، زیرا زمان لازم را داشتیم که اقداماتی در خاک خود انجام دهیم و با کشورهای دیگر هم هماهنگی نداشته باشیم، کما اینکه افغانستان و ترکمنستان هم همین کار را کرده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: هر کشور سعی کرده آب مورد نیاز خود را تأمین کند بخصوص اینکه اگر ما اقدامی در کنترل آب داشته‌ایم بیشتر مهار سیلاب بوده که ممکن بود به کشورهای همسایه هم آسیب وارد کند.
مهدی رشید الحمدانی، وزیر منابع آبی عراق چهارشنبه ۳۱ شهریور / ۲۲ سپتامبر اعلام کرد که درباره حق‌آبه عراق از آب‌های مشترک با ایران توافقی به دست نیامده و وزارت خارجه عراق قصد دارد به محافل بین‌المللی شکایت ببرد.
وی گفت: ما ابزارهای مهمی داریم که برای تأمین حقوق آب خود، می‌توانیم استفاده کنیم. وزارت امور خارجه باید مسئله آب را با ایران بین‌المللی کند.
در مرزهای ایران و عراق ۳۶ رودخانه جریان دارد و اکثر این رودخانه‌ها از کوه‌های واقع در دو استان ایرانی همجوار با عراق یعنی کرمانشاه و ایلام سرچشمه گرفته و وارد این کشور می‌شوند.

تحلیل خبر

هر چقدر ما، بیشتر مراعات کشورهای دیگر به ویژه همسایگان را می‌کنیم و از کمک‌های بی‌دریغ به آنها اِبا نداریم، آنها بیشتر طلبکار می‌شوند! کشور عراق اولاً به خاطر غرامت خسارات هشت سال جنگ ظالمانه علیه ایران مبلغ 1100 میلیارد دلار طبق ماده 6 قطعنامه 598 سازمان ملل به ایران بدهکار است و به لحاظ حقوقی، دولت فعلی عراق، جانشین رژیم صدام است و طبق اصل جانشینی دولت‌ها، همه بدهی‌های دولت‌های قبلی به دولت فعلی منتقل شده و باید حقوق ملت ایران را پرداخت کند ولی متأسفانه به خاطر نرمش و ملاحظات و عدم فشار ما بر دولت عراق، همچنان طلبی کشور ما معلق مانده است این در حالی است که بدهی عراق به کویت بابت جنگ چند روزه (نه چند ساله) براساس اعلام کمیته غرامت سازمان ملل بیش از مبلغ 52 میلیارد دلار بوده که مشاور الکاظمی نخست وزیر عراق در 10 شهریور امسال اعلام کرد که فقط یک میلیارد دلار غرامت حمله صدام به کویت باقی مانده و بقیه پرداخت شده، وی افزوده یک میلیارد دلار باقیمانده هم، در سال آینده پرداخت و تسویه حساب خواهد
شد.
حال سؤال اینجاست اگر عراق پول ندارد چطور برای کویت دارد و با درآمدهای نفتی از سال 2017 تا 2020 میلادی توانسته است غرامت کویت را بپردازد ولی به ایران که می‌رسد نه تنها چیزی را پرداخت نمی‌کند بلکه به خاطر آب رودخانه‌ها و سهم ایران از آن، می‌خواهد به مراجع قانونی بین‌المللی شکایت کند؟! اشکال کار کجاست که همه، طلب کار ما شده‌اند؟ علاوه بر غرامت‌ها، مگر ایران برای دفع داعش که بخشی از خاک عراق را گرفته بود، هزینه‌های هنگفت پولی، تسلیحاتی، تدارکاتی و شهادت نیروهای انسانی را تحمل نکرد؟ باز علاوه بر این دو، مگر ایران با
گسیل پی در پی زائران به خاک عراق منبع عمده مالی برای آن دولت ایجاد نکرده؟ و باز مگر هزینه‌های هنگفتی که ایران برای بازسازی بقاع متبرکه می‌پردازد کمک به عراق نیست؟ پس وظیفه مؤکد نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که با مصوبه‌ای فوری، حقوق ملت ایران را از دولت‌های عراق و ترکیه (به دلیل سدسازی و خشک شدن نخلستان‌های جنوب کشور) بگیرند و تعلل و مماشات آنها و اولویت دادن به ملاحظات سیاسی، ظلم مضاعف به مردم ایران و ایثارگران و شهدای هشت سال جنگ تحمیلی است.
مردم انتظار دارند که نماینده محترم کازرون که خود این خبر را رسانه‌ای کرده آن را تا حصول حقوق ملت ایران پیگیری کند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها