شنبه 3 آذر 1403 11/23/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 1 آذر 1400 ، 34 : 17

کد خبر : 24165

از 0 نفر 0

مجتبی ذوالنوری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی : پای میز مذاکره می رویم، چون طلبکار هستیم مأموریت مذاکره‌کنندگان در 8 آذر اجرای برجام است

مجتبی ذوالنوری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی : پای میز مذاکره می رویم، چون طلبکار هستیم مأموریت مذاکره‌کنندگان در 8 آذر اجرای برجام است

ما راجع به برجام و تغییر آن مذاکره نمی‌کنیم و نمی‌پذیریم مسئله‌ای جدید به برجام اضافه شود؛ ما برای اجرای برجام مذاکره می‌کنیم مذاکره برجام از قبل صورت گرفته است و جایی برای مذاکره ندارد؛ بنابراین برای تحقق و اجرای برجام جمهوری اسلامی آمادگی دارد و ۸ آذر هم مذاکره‌کنندگان ما برای همین مأموریت می‌روند.+ تحلیل خبر

ما راجع به برجام و تغییر آن مذاکره نمی‌کنیم و نمی‌پذیریم مسئله‌ای جدید به برجام اضافه شود؛ ما برای اجرای برجام مذاکره می‌کنیم مذاکره برجام از قبل صورت گرفته است و جایی برای مذاکره ندارد؛ بنابراین برای تحقق و اجرای برجام جمهوری اسلامی آمادگی دارد و ۸ آذر هم مذاکره‌کنندگان ما برای همین مأموریت می‌روند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به دور جدید مذاکرات ایران و ۴+۱ در وین گفت: مذاکره دو طرف دارد یک طرف آن جمهوری اسلامی ایران است، لذا ما هرچه بگوییم پنجاه درصد موضوع است چون رفتار طرف مقابل دست ما نیست.
مجتبی ذوالنوری در گفت و گو با عصر ایران با بیان این مطلب گفت: آنچه که مسلم است این است که جمهوری اسلامی به دنبال این است که چک نسیه برجام را نقد کند، چراکه هزینه‌های آن را داده است؛ پس اگر کسانی اتهام بزنند که جمهوری اسلامی برای احیای برجام اراده‌ای ندارد این اتهام واهی و ظالمانه است. اراده ما احیای برجام است.
وی ادامه داد: ما دنبال وقت کشی و فرسایشی شدن موضوع نیستیم. فرسایشی شدن یعنی سردرگمی در حوزه اقتصاد داخلی و بلاتکلیف ماندن مردم و اقتصاد. هدف ما وقت کشی نیست اینکه ما بخواهیم اطاله دهیم و وقت را تلف کنیم ادعای درستی نیست.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به دنبال توافق با هر قیمتی نیست بلکه به دنبال توافقی است که منافع اش را تأمین کند، ما مذاکره برای مذاکره نمی‌کنیم؛ بلکه مذاکره برای خروجی و نتیجه انجام می‌دهیم؛ این اراده ماست نه شرطی اضافه بر برجام مطرح کردیم و نه شرطی اضافه بر برجام را می‌پذیریم.
وی اضافه کرد: در واقع ما راجع به برجام و تغییر آن مذاکره نمی‌کنیم و نمی‌پذیریم مسئله‌ای جدید به برجام اضافه شود؛ ما برای اجرای برجام مذاکره می‌کنیم مذاکره برجام از قبل صورت گرفته است و جایی برای مذاکره ندارد؛ بنابراین برای تحقق و اجرای برجام جمهوری اسلامی آمادگی دارد و ۸ آذر هم مذاکره‌کنندگان ما برای همین مأموریت می‌روند.
ذوالنوری در مورد اینکه تا چه اندازه خوش‌بین به همکاری ۴+۱ هستید گفت: تا حالا از آنها حسن نیت ندیدیم.
وی در پاسخ به این پرسش که اگر از آنها حسن نیت ندیده‌اید چرا هر بار پای میز مذاکره می‌روید گفت: چون متهم به این می‌شویم که جمهوری اسلامی ایران پای کار نمی‌آید که مشکل را حل کند. ما برای رفع اتهام و مطالبه حق ملت که رفع تحریم‌هاست پای میز مذاکره می‌رویم. ما طلبکار هستیم و همیشه طلبکار به دنبال طلبش می‌رود، هزینه‌های برجام را دادیم اما سودمان را نگرفتیم به دنبال این می‌رویم که سود و سهممان را بگیریم.

 

تحلیل خبر

جناب حجت‌الاسلام ذوالنوری باید پاسخ دهند که مگر ما در دولت قبل هم طلبکار نبودیم؟ مگر بخاطر این طلب کاری نباید مذاکره می‌کردیم تا به حقمان برسیم؟ چرا آن زمان می‌گفتند هر نوع مذاکره، ممنوع است. مگر محتوای برجام از روز تصویب تاکنون تغییر کرده که حقوق خود را در اجرای آن می‌دانیم؟ تاکنون ایشان و مخالفان برجام با کلیات و جزییات برجام مخالفت می‌کردند و مخالف سرسخت مذاکره بودند چطور شده که یک دفعه یک چرخش 180 درجه رخ داد و همه آنان طرفدار مذاکره و خواهان اجرای برجام شده‌اند؟ مگر همین برجام نبود که در چهار سال اول دولت قبل باعث شد، اقتصاد کشور حال و هوای آرامی پیدا کند و سرمایه‌گذارهای اروپایی و سایر نقاط جهان، وارد کشور شده و آثار مثبت آن پدیدار شود؟ چرا آن زمان که مسیر اجرای برجام به نفع ملت ما در جریان بود، مخالفت کردند و خواهان آتش زدن آن شدند؟
بعد از خسارت‌های زیادی که به خاطر مخالفت ترامپ، اسرائیل و مخالفان داخلی با برجام به ملت ما وارد شد و همه مردم ضرر کرده و می‌کنند، باز حال هم که مخالفان داخلی برجام به موافق تبدیل شده‌اند، جای خوشحالی و امید است که حداقل به دست خودشان مشکلات کشور حل شود.
همه می‌دانند که مخالفت سابق این افراد با برجام صرفاً جنبه سیاسی و جناحی داشت وگرنه جملاتی که امروز آقای ذوالنوری به زبان آورده مانند کسی است که از اول طرفدار برجام بوده است. جملاتی مانند:
-ما برای اجرای برجام مذاکره می‌کنیم.
-برای تحقق و اجرای برجام، جمهوری اسلامی آمادگی دارد.
-آنچه مسلم است این است که جمهوری اسلامی به دنبال این است چک نسیه برجام را نقد کند. (به معنای این جمله دقت کنید)
-اراده ما احیای برجام است.
-نه شرطی اضافه بر برجام مطرح کردیم و نه شرطی اضافه بر برجام را می‌پذیریم.
-دنبال این هستیم که سود و سهم و حقمان را بگیریم.
ای کاش این جملات و سخنان از سوی این آقایان، یکی دو سال گذشته بیان می‌شد تا قفل مذاکره شکسته شده و سرنوشت برجام معلوم ‌شود. لجاج بازی در این زمینه‌ها، هزینه‌های سنگینی داشت که مردم آن را پرداختند و هنوز هم پرداخت می‌کنند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها