جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره کف و سقف حقوق و دستمزد در بودجه سال آینده توضیحاتی داد.
به گزارش رویداد۲۴ ، جعفر قادری درباره تأخیر در ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۱ اظهار داشت: دلیل اصلی تأخیر در ارائه لایحه بودجه سال آینده این است که دولت به دنبال کاهش بندهای بودجه بوده و کاهش هزینههای دولت یک موضوع چالشی است و برای بررسی کدها، بندها و ردیفهای بودجه نیاز به زمان دارد. البته این تأخیر در تحویل لایحه بودجه با هماهنگی مجلس بوده تا با هفته تعطیلی مجلس تداخلی ایجاد نشود.
وی با بیان اینکه تأخیر در تحویل لایحه بودجه ارتباطی به مذاکرات وین نداشت، تاکید کرد: سقف فروش نفت در بودجه ۱.۲ میلیون بشکه در نظر گرفته شده است و قرار نیست که برای بودجهریزی منتظر تعیین تکلیف برجام باشیم اگر مذاکرات به نتیجه رسید، برای کمک به بودجه متمم تنظیم و الحاق میشود اما در حال حاضر بودجه بدون در نظر گرفتن نتیجه مذاکرات وین بسته شده است.رئیس کمیته اقتصادی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره نرخ دلار در بودجه ۱۴۰۱ گفت: آنچه که گفته میشود دلار در بودجه سال آینده ۲۳ هزار تومان تعیین شده است.
قادری درباره کاهش هزینههای دولت در بودجه ۱۴۰۱ اظهار داشت: معتقدم کاهشی در بودجه سال آینده اتفاق نیفتاده، در واقع بودجه افزایش پیدا نکرده است بهطوریکه فقط دو درصد نسبت به بودجه سال آینده اضافه شده و هزار و ۲۷۰ هزار میلیارد تومان است.
وی با اشاره کف و سقف حقوق و دستمزد در بودجه سال آینده گفت: در بودجه ۱۴۰۱ کف حقوق از ۳.۵ میلیون تومان به ۴.۵ میلیون تومان افزایش یافته و همچنین سقف حقوق از ۳۳ میلیون تومان به بین ۳۷ تا ۳۸ میلیون تومان رسیده است یعنی در کف حقوق افزایش ۲۸ درصدی و در سقف حقوق رشد ۶ درصد اعمال شده که متوسط آن ۱۰ درصد است.
تحلیل خبر
موقعی که در بودجه سال جدید، کف حقوق 5/4 میلیون تومان و سقف آن 37 و 38 میلیون تومان اعلام میشود اولین چیزی که به ذهن هر کس میرسد «فاصله و شکاف طبقاتی» حداقل 9 برابری است که قدرت خرید یکی را در پایینترین حد و دیگری را در بالاترین سطح نشان میدهد. البته این آمار رسمی است و صد البته کسانی که با شغلهای مختلف و از راههای گوناگون غیررسمی، درآمد ماهیانه چند صد میلیون تومانی دارند در تعریف و تحلیل دیگری میگنجند.
اگر به اختلاف سه سطحی
(5/4 میلیونی - 38 میلیونی و 400 میلیونی) نگاه کنیم آنگاه دره عمیق شکاف طبقاتی را بهتر خواهیم
دید. معمولاً اکثریت افراد جامعه در سطح اول (5/4 میلیونی) بقیه در سطح دوم (8 میلیونی تا 38 میلیونی) و افراد معدودی (از 40 میلیون تا 400 میلیون) در سطح سوم قرار میگیرند.
زیستن اینها کنار هم، عرصه را بر سطح اول و پایین درآمدی، بسیار تنگ میکند و به شدت از قدرت خرید آنها میکاهد.
ما اوایل پیروزی انقلاب میگفتیم در جامعه کاپیتالیستی غرب فاصله طبقاتی بسیار شدید است به طوری که یکی در اوج برخورداری دیگری در قعر دره نداری قرار دارد. از طرف دیگر در جوامع کمونیستی که شعار مساوات و بی طبقه بودن را میدهند تفاوت استعداد و ارزش کار و تلاش افراد را نادیده میگیرند لذا خلاقیت و رقابت در آنجا، میدان بروز پیدا نمیکند و میگفتیم «جامعه توحیدی» نه غربی است نه شرقی. میگفتیم در جامعه توحیدی، شکاف و اختلاف طبقاتی بسیار کمرنگ است و همه مرم به طور عادلانه از یک زندگی خوب و مناسب بهرهمند خواهند شد و همچنین مساوات اجباری و بی رقابت در آن جای ندارد، لذا جامعهای پویا و نوشونده است.
حال نمایندگان مجلس و دولت باید به این سؤال پاسخ دهند که میخواهند جامعه ما را به کدام سوی ببرند؟