وزیر صمت اظهار داشت: تورم کشور ما بالای 40 درصد است ولی از ابتدای سال تا امروز تنها 18 درصد افزایش قیمت خودرو را شاهد بودیم. به عبارتی اصلاح قیمت خودرو به میزان نصف مقدار تورمی بوده که در بازار و کالاها وجود دارد. این موضوع باعث میشود که میزانی گردش مالی در خودروسازی افزایش یافته و تا حدی از زیان آنها کاسته شود.
سید رضا فاطمیامین در گفتوگو با ایلنا پیرامون افزایش قیمت 10 تا 18 درصدی محصولات خودروسازان اظهار کرد: ستاد تنظیم بازار در این زمینه یک مصوبه داشت که البته به معنای افزایش قیمت نبود، باید توجه داشت که در چند ماه گذشته یعنی از اردیبهشت ماه تا امروز قیمت خودروها تثبیت شده و افزایشی نداشت اما از طرف دیگر قیمت مواد اولیه و ملزومات تولید افزایش یافته بود. یک روالی از قبل در کشور وجود داشت که هر شش ماه یک بار این آثار تورمی در قیمت خودرو تعدیل شود.
وی افزود: آنچه که بر مردم تأثیر دارد قیمتهای بازار است و نه قیمتهای کارخانه. یک شکاف قابل توجه بین قیمتهای کارخانه و بازار وجود دارد که در واقع یک رانت است. کسی که خودرو را از خودروساز میخرد بین پنجاه تا صد و پنجاه میلیون تومان منفعت به دست میآورد.
وی افزود: ما باید به تولید کمک کنیم که بتواند علاوه بر ارتقای کیفیت، افزایش تولید نیز داشته باشد.وزیر صمت تصریح کرد: با برنامهای که تنظیم شده از این هفته به طور مرتب هر هفته در روزهای دوشنبه و سه شنبه پیشفروش خواهیم داشت، یعنی یک روز ایران خودرو و یک روز سایپا پیش فروش خواهند داشت، بنابراین تا پایان امسال بیش از صد و سی هزار دستگاه تحویل داده خواهد شد و به همین میزان هم برای سال آینده پیشفروش میشود.وی همچنین خاطرنشان ساخت: اصلاحات در قیمت بسیار کمتر از تورم بوده است. تورم کشور ما بالای 40 درصد است ولی از ابتدای سال تا امروز تنها 18 درصد افزایش قیمت خودرو را شاهد بودیم. به عبارتی اصلاح قیمت خودرو به میزان نصف مقدار تورمی بوده که در بازار و کالاها وجود دارد. این موضوع باعث میشود که میزان گردش مالی در خودروسازی افزایش یافته و تا حدی از زیان آنها کاسته شود. به تبع این عوامل میتواند باعث افزایش تولید شود. امیدوارم که این 260 هزار دستگاهی که تا پایان سال عرضه خواهد شد بازار را متعادل کند.
تحلیل خبر
برخی سخنان که از بعضی افراد خاص شنیده میشود، انسان را به تعجب و بهت وامیدارد. موقعی که شما از وزیر صنعت، معدن، تجارت (صمت) این جمله را میشنوید که تورم کشور ما بالای 40 درصد است ولی افزایش قیمت خودرو 18 درصد! یک لحظه به خود میگویید آیا واقعا وزیر، چنین حرفی را زده است؟!
آیا این آقای وزیر نمیداند که تورم و افزایش قیمت 40 درصدی مثلاً پنیر، چقدر از درآمد مردم را به خودش اختصاص میدهد و افزایش 18 درصدی قیمت خودرو، چقدر درآمد، پسانداز، ثروت و دارایی اکثر مردم جامعه را
میبلعد!
آیا آثار و پیامدهای 40 درصد با 18 درصد افزایش قیمت، در همه کالاها، به یک اندازه بر مردم فشار میآورد؟ آیا جناب ایشان نمیدانند که درصدها مفهوم واحدی (با توجه به بزرگی و کوچکی مقدار آنها) ندارند؟ آیا افزایش قیمت 100 درصدی کالاهایی که مثلاً قیمت آنها یک میلیون تومان است بیشتر بر مردم فشار میآورد یا افزایش قیمت 10 درصدی خودروی که قیمت آن 200 میلیون تومان است؟ اگر بگوییم برخی از کالاها 100 درصد ولی خودرو 18 درصد افزایش قیمت داشته و منظورمان این باشد که 18 درصد، کمتر از 100 درصد است مقایسه منطقی و درستی کردهایم؟ خیلی بعید است که یک وزیر که وزارتخانهای اقتصادی را مدیریت میکنید چنین حرفهایی را بزند؟ این مقایسه حتی از یک شهروند معمولی پذیرفته نیست چه برسد به یک وزیر!