معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که تا پایان سال در استان کرمان نیز بارورسازی ابرها با هدف افزایش نزولات جوی اجرایی خواهد شد.
به گزارش ایرنا محمد محمدیبخش در سخنان پیش از خطبههای نمازجمعه شهر کرمان افزود: در حوزههای هوشمندسازی راهها و هواشناسی اتفاقات خوبی در کشور رقم خورده است و طی ۲ سال گذشته طبق فرمایشات مقام معظم رهبری کار علمی و جهادی درمجموعههای دانش بنیان در حوزه باروری ابرها اتفاق افتاد.
به گفته وی یکی از پنج کشور دنیا در فناوری باروری ابرها هستیم و تا پایان سال جاری بحث باروری ابرها را در کرمان هم دنبال میکنیم تا نزولات جوی در این استان بیشتر شود.
محمدی بخش تصریح کرد: وظیفه همه مسئولان برگرداندن اعتماد مردم به خادمان خود است و این جز با کار جهادی انسانهای پاکدست، خدمتگزار و شریف میسر نمیشود و مردم استان کرمان الگوی فراموش نشدنی خود را دارند و باید فرهنگ حاج قاسم در بدنه دولت ساری و جاری شود.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به اینکه به دلیل زیرساختهای ایجاد شده در فرودگاه کرمان زمینه گسترش پذیرش مسافر داخلی و بینالمللی فراهم شده است ادامه داد: در فرودگاههای استان کرمان نزدیک به ۹۰ پرواز در هفته انجام میشود و با تلاشهای صورت گرفته و ثمره خون شهید سلیمانی در آینده نزدیک پروازهای سوریه نیز آغاز خواهد شد.محمدی بخش بیان کرد: با برداشته شدن ویزای سفر هوایی به عراق مقدمات لازم برای پرواز مستقیم از اقصی نقاط کشور به نجف اشرف هم فراهم شده است و پروتکل نهایی هفته آینده با همکاران در نجف تعیین خواهد شد تا مردم به عتبات عالیات سفر کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: سال آینده یکهزار و ۱۶ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای ۳۸۴ پروژه فرودگاهی در استان کرمان اختصاص یافته که ۷۰۰ میلیارد تومان توسط استان و مابقی توسط سازمان هواپیمایی تأمین میشود.
وی ادامه داد: حدود ۱۳ هزار دستگاه کامیون با ۱۸ هزار نفر راننده حرفهای در پایانهها و حمل و نقل استان کرمان فعالیت دارند و در حوزه راهداری نیز ۱۳ هزار و ۷۰۰ کیلومتر راه آسفالته در سطح استان وجود دارد که از این حیث دومین استان کشور محسوب میشود.
تحلیل خبر
برخی از کشورها که به خاطر خشکسالی و کم شدن بارندگی، به دنبال راهحل بودهاند و خود را تسلیم طبیعت نکردهاند، از سالیان قبل طرح «باروری ابرها» را در کشور خود اجرا کرده و توانستهاند به این طریق، آبهای مرد نیاز مردم خود را تأمین کنند.
کشور ما که حدود دو دهه است دچار بحران خشکسالی شده، باید از همان ابتدای شروع این بحران و با توجه به اینکه پیشبینی کارشناسان، استمرار خشکسالی را برای سالهای آتی، تأیید میکرد، شروع به «باروری ابرها» میکرد. شاید گفته شود که تخصیص بودجه و اعتبار لازم برای انجام این عملیات مقدور نبوده است.
در پاسخ میگوییم: اولاً چطور اینک که در اوج بحران اقتصادی هستیم چنین بودجهای برای عملیاتی کردن این طرح در کرمان که قطب پسته کشور است، اختصاص یافت ولی سالهای قبل که شرایط اقتصادی کشور بهتر بود امکان چنین چیزی وجود نداشت؟ ثانیاً تخصیص بودجه براساس اولویتبندی نیازهای کشور انجام میگیرد، آیا نمیشد از جاهای دیگر که درجه اهمیتشان بسیار پایینتر از «خشکسالی گسترده» بود حذف کرد و به بارور کردن ابرها اختصاص داد؟
آیا با دست روی دست گذاشتن و تسلیم طبیعت و خشکسالی شدن، مشکل حل میشود و یا نتیجهاش علاوه بر ایجاد بحرانهای طبیعی و اقتصادی، به بحرانهای اجتماعی همچون بحران اصفهان، چهارمحال، خوزستان و ... منجر
میشود؟
اگر به قول معاون وزیر راه، یکی از پنج کشور دنیا در فناوری باروری ابرها هستیم پس چرا تاکنون اقدام گستردهای را در این راستا انجام ندادهایم؟ این فناوری چه موقع به درد کشور میخورد؟ و بود و نبود آن چه تفاوتی دارد؟
با خالی شدن آبهای زیرزمینی تا اعماق زیاد و خالی شدن زیرپای همه ما و افزایش روزافزون و نشست زمین در سراسر کشور و عدم تحمل زلزلههای 4 ریشتری بنا به نظر کارشناسان، امکان تخریب و ویرانی منازل مسکونی، راههای ارتباطی و زیرساختهای کشور در آینده وجود ندارد؟
پولهای کشور باید اینجا خرج شود بقیه جاها در اولویتهای بعدی است وگرنه احتمال بروز یک فاجعه قابل پیشبینی در نقاط مختلف کشور دور از ذهن نیست.