شنبه 3 آذر 1403 11/23/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 18 بهمن 1400 ، 29 : 19

کد خبر : 24545

از 0 نفر 0

استاندار فارس: بالغ بر ۵۰۰ هزار تبعه افغان در استان فارس وجود دارند افزایش ۸ برابری نرخ گاز برای صنایع، کمرشکن است

استاندار فارس: بالغ بر ۵۰۰ هزار تبعه افغان در استان فارس وجود دارند افزایش ۸ برابری نرخ گاز برای صنایع، کمرشکن است

استاندار فارس با اشاره به وجود بالغ بر ۵۰۰ هزار تبعه افغان در این استان، گفت: در بحث مدیریت اتباع خارجی دچار سردرگمی هستیم و نیاز است که با دستور وزیر کشور یک سازمان یا قرارگاه مدیریت واحد در این موضوع ایجاد شود.+ تحلیل خبر

استاندار فارس با اشاره به وجود بالغ بر ۵۰۰ هزار تبعه افغان در این استان، گفت: در بحث مدیریت اتباع خارجی دچار سردرگمی هستیم و نیاز است که با دستور وزیر کشور یک سازمان یا قرارگاه مدیریت واحد در این موضوع ایجاد شود.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری فارس، محمدهادی ایمانیه در نشست مجازی شورای معاونین وزارت کشور با اشاره به حضور پرشمار اتباع خارجی به ویژه تبعه افغان در فارس و به ویژه شهر شیراز، گفت: در بحث مدیریت تبعه افغانستانی دچار سردرگمی هستیم و لذا نیاز است با دستور وزیر کشور یک سازمان یا قرارگاه مدیریتی واحد متشکل از دستگاه‌های مختلف جهت ساماندهی در کنار هم قرار گیرند تا مشکلات اقتصادی، امنیتی، قاچاق کالا و تأثیرات اعتقادات دینی و مذهبی آنها بر جامعه برطرف شود.
ایمانیه همچنین خواستار تسریع در تعیین تکلیف احکام فرمانداران و مدیران کلی شد که مدت‌ها است اسامی آنها به وزارت کشور ارسال شده است.
بانوان شاغل در ادارات از ساعت ۱۲ دورکار شوند
او در ادامه با ارائه پیشنهادی مبنی‌بر دورکاری دو ساعت آخر کاری برای بانوان متأهل و صاحب فرزند گفت: این طرح پیش از این ارائه شده و مورد استقبال ریاست جمهوری قرار گرفته است که به نظر می‌رسد اگر به مدت یک سال به‌صورت پایلوت در فارس اجرا شود و در صورت رضایت به کل کشور تسری یابد، نتایج خوبی خواهد داشت تا بانوان به امور منزل و فرزندان نیز رسیدگی کنند و در آموزش‌های مجازی سبک زندگی نیز حضور یابند. استاندار فارس بحث بعدی را به ساماندهی اردوگاه‌های ماده ۱۶ اختصاص داد و گفت: با توجه به اینکه یک سوم معتادان متجاهر ما استان فارسی نبوده و یک سوم آن‌ها نیز شیرازی نیستند، نیاز است جهت پاک کردن سیمای شهر از معتادان متجاهر ضمن ایجاد چهار اردوگاه در قطب‌های شمال، جنوب، شرق و غرب استان، معتادان غیرفارسی نیز به شهرهای خود بازگردانده شوند تا شاهد حضور معتادان در سطح شهرها
نباشیم.
افزایش ۸ برابری نرخ گاز برای صنایع کمرشکن است
افزایش هشت برابری قیمت گاز و تعطیلی برخی صنایع از دیگر مواردی بود که ایمانیه به آن اشاره کرد و اظهار داشت: افزایش ناگهانی قیمت گاز کمر برخی از صنایع استان را شکسته و منجر به تعطیلی برخی کارخانه‌ها شده و جایز نیست که قیمت گاز برای همه صنایع به یک اندازه افزایش یاید؛ چرا که برخی صنایع قادر نیستند افزایش هشت برابری قیمت گاز را تحمل کنند.
ایمانیه در این باره اظهار داشت: این دو شهرستان عوارض این پالایشگاه را دریافت می‌کنند و باید ۱۹ درصد عواید را نیز دریافت کنند در حالی که تاکنون رخ نداده و نیازمند بررسی است.
آب شرب ۵۴۰ روستای فارس از طریق تانکر تأمین می‌شود
استاندار فارس در ادامه از تأمین آب آشامیدنی ۵۴۰ روستا از طریق تانکر در تابستان گذشته یاد کرد و گفت: امیدواریم بتوان راهی را در پیش گرفت که تابستان سال آتی تعداد این روستاها کاهش یابد و آبرسانی به شکل بهتری برای مردم انجام شود. وی همچنین خواستار کسب اجازه جهت بهره‌برداری از سوخت مازوت توسط صنایع در ایام دیگر سال شد و گفت: از آنجا که فصل زمستان گاز صنایع قطع می‌شود و اجازه استفاده از ذخیره مازوت نیز وجود ندارد، لذا خواستار افزایش این فرصت جهت استفاده صنایع از مازوت هستیم تا آسیب کمتری به آن‌ها برسد.
وی در ادامه ضمن اشاره به سپرده‌های بانکی و بانک‌های خصوصی که زیر بار تسهیلات بالای ۵۰ درصد نمی‌روند، گفت: این بانک‌ها باید به شکل قانونی وادار به پرداخت تسهیلات شوند. استاندار فارس همچنین دیگر دغدغه خود را به فعالیت برخی مؤسسات اقتصادی در شیراز و فارس که دفترشان در تهران است و مالیات را هم در تهران پرداخت می‌کنند، اختصاص داد و خواستار انتقال دفاتر این مؤسسات به شیراز و فارس شد.

تحلیل خبر

استان فارس در سال 1399 بیش از 4850000 نفر جمیت داشته که اگر این رقم با لحاظ 500000 نفر افغانی باشد، بیش از 10 درصد جمعیت این استان را تبعه افغانی تشکیل می‌دهند. به جز شهرستان شیراز، هیچ شهرستان استان فارس جمعیتی معادل 500000 نفر را ندارد. به عبارت دیگر اگر همه افغانی‌های ساکن در استان فارس را در یک مکان جمع کنند و تشکیل یک شهرستان 500000 نفری بدهند، بعد از شیراز پرجمعیت‌ترین شهرستان استان فارس خواهد شد این درحالی است که جمعیت مرودشت به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت فارس تا 10-20 سال آینده هم به 500000 نفر نمی‌رسد.
گرچه بسیاری از افغانی‌ها، انسان‌های خوب، مؤمن، دلسوز و کارآمد هستند و از روی فقر و مشکلات داخل کشور خود به ایران پناه آورنده‌اند تا بتوانند لقمه نانی را برای خانواده خود بدست آورده و برای آنها بفرستند ولی متاسفانه شرایط بد اقتصادی کشور ما عرصه را هم بر ایرانی‌ها و هم بر افغانی‌ها سخت کرده و هر دو در بدست آوردن مایحتاج اولیه زندگی خود در مشقت به سر می‌برند. به قول استاندار فارس، در بحث مدیریت اتباع خارجی دچار سردرگمی هستیم و نمی‌دانیم چگونه باید آنها را اداره و مدیریت کنیم. هیچ برنامه‌ای برای آنها نداریم و از پیامدهای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی این مهاجرین بر بافت‌های جمعیتی خود ارزیابی و اطلاع دقیق و علمی نداریم. حتی همین آمار 500000 نفری هم، با توجه به اینکه تعداد زیادی از افغانی‌ها، به صورت غیررسمی و قاچاق به ایران می‌آیند، دقیق نیست و به احتمال قوی، بسیار بیشتر است. به هرحال سازمان و مدیریتی مستقل برای اداره این جمعیت کثیر لازم است تا به یک ساماندهی برسند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها