عضو کمیسیون صنایع مجلس، گفت: در همین روزهای ابتدای هفته تعدادی از نمایندگان در حال جمعآوری امضاء برای نامهای بودند که در آن به هیئت رئیسه تذکر بدهند که چرا استیضاح اعلام وصول نمیشود و در دستورکار قرار نمیگیرد. من متأسفم که بگویم هیئت رئیسه تا به این لحظه به وظیفه قانونی خود عمل نکرده و به ما هم جواب نداده است که چرا استیضاح را اعلام وصول نمیکند.
لطفالله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و درخواستکننده استیضاح وزیر صمت در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درخصوص آخرین وضعیت پیگیری استیضاح و همچنین زمان احتمالی مطرح شدن آن، گفت: در همین روزهای ابتدای هفته تعدادی از نمایندگان در حال جمعآوری امضاء برای نامهای بودند که در آن به هیئت رئیسه تذکر بدهند که چرا استیضاح اعلام وصول نمیشود و در دستورکار قرار نمیگیرد. من متأسفم که بگویم هیئت رئیسه تا به این لحظه به وظیفه قانونی خود عمل نکرده و به ما هم جواب نداده است که چرا استیضاح را اعلام وصول نمیکند.
وی افزود: من چون تاکنون چندبار حضوری به خودشان گفتهام اکنون اینجا هم میگویم که خواهش میکنم استیضاح را اعلام وصول کنند و در دستورکار بگذارند.
نماینده مردم قزوین در پاسخ به اینکه در صورت اعلام وصول هم ممکن است استیضاح به سال آینده موکول شود، ابراز داشت: مهم نیست که قبل از تحویل سال باشد یا بعد از آن، مهم این است که این کار انجام شود. من معتقدم تا زمانی که وزیر صمت مواضع صحیحی ندارد، این برای مردم گرفتاری ایجاد
میکند.
وی در ادامه عنوان کرد: من یک کلیدواژه دارم و معتقدم وزیر یک وظیفه دارد و آن تنظیم بازار است، وزیر باید در جای خودش بنشیند و تنظیم بازار کند. تولید به وزیر مربوط نیست تولید را تولیدکننده انجام میدهد. وزیر باید حامی تولیدکننده باشد، سیاستهای حمایتی بگذارد و نظارت کنند بر خدمات حمایتی که تولیدکننده داده است، این کار دولت
است.
سیاهکلی با تأکید براینکه «اصلیترین کار دولت تنظیم بازار است»، گفت: من از آقای وزیر سؤال میکنم که اگر برنج الان گران شد، شما چه کار کردید؟ واردات انجام دادید و بازارش را تنظیم کردید. در باب واردات گندم و برنج واردات برای مدیر ما افتخار است که واردات کرده و بازار را تنظیم کرده است و اگر انجام ندهد او را بازخواست میکنند، چطور در رابطه با واردات خودرو این کار را نمیکنید؟
وی اضافه کرد: وقتی ما میبینیم عرضه و تقاضا قابل قیاس نیست، عرضه ۶۰۰-۷۰۰ هزارتاست و نیاز بالای ۱/۵ تا ۲ میلیون است. این یک مفهوم دارد آن این است که مافیای خودرو اجازه نمیدهد. مافیای خودرو بیش از ۳۰ سال سر همه رئیسجمهورها را کلاه گذاشته است.
عضو کمیسیون صنایع در پاسخ به این سؤال که «در مسئله عدم واردات خودرو سهم وزیر چه میزان است؟ با توجه به اینکه واردات خودرو در دولت قبل ممنوع شد و در آن زمان گفته شد که براساس نظر رهبری مبنی بر حمایت از تولید داخل این اتفاق رخ داده است»، اظهار داشت: به نظر من صحبتهایی که مقام معظم رهبری اخیرا در حوزه خودرو و لوازم خانگی داشتند، نشان داد چیزهایی که ما میگفتیم در راستای وظایف نظام یا تصمیم نظام نبوده است. ما جلو جلو خودمان را محکوم میکردیم که حرف تخصصی نزنیم، در حالی که خود مقام معظم رهبری بارها فرمودند که اگر کسی تخصصی صحبت کرد و خلاف نظر من هم حرف زد، او ضدولایت فقیه نیست.
وی ادامه داد: بنده وظیفه دارم حرف تخصصی خود را مطرح کنم اما یک زمانی ممکن است رهبری یا رئیس جمهور براساس مصلحت نظر دیگری داشته باشند یا اینکه حرف آنها تخصصیتر از نظر من باشد، آن وقت ما تبعیت میکنیم. اما تا زمان اعلام نظر بالاترین مقام ما وظیفه داریم نظر خود را اعلام کنیم. ما نباید خودسانسوری کنیم، این خودسانسوری و تعارف در مدیریت کردن پدر کشور را درمیآورد.
سیاهکلی در پاسخ به این سؤال که «اخیرا معاون اول رئیس جمهور گفت در صورت عدم همکاری کارخانجات داخلی زمینه برای آزادسازی واردات فراهم خواهد شد، آیا تغییری حاصل شده است؟ و اینکه چرا از همین اصل برای خودرو استفاده نمیشود؟»، عنوان کرد: سؤال شما کاملا درست و نظر من هم چنین است. اما در بحث لوازم خانگی من از وزیر صمت سؤال کردم گفت که قیمت لوازم خانگی یک مقداری کاهش داشته است و در تلاش هستیم که این کاهش بیشتر شود، این نظر ایشان بود و من هنوز خودم تحقیق نکردهام. اما واقعیت این است که لوازم خانگی بدون اینکه کیفیتشان افزایش پیدا کند قیمت آن افزایش پیدا کرد و نشان داد که دارند سوءاستفاده میکنند از استراتژی که نظام اتخاذ کرده است.
تحلیل خبر
چگونه مافیای خودرو میتواند بیش از 30 سال سر همه روسای جمهور را در ادوار مختلف کلاه بگذارد؟ مگر رئیس جمهور یک فرد حقیقی و تنهاست که گروه مافیایی بتواند او را گول بزند؟ رئیس جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت دارد و این وزارت خانه عریض و طویل صدها کارشناس و متخصص کاربلد دارد از طرف دیگر بازوهای نظارتی تخصصی گسترده دارد که رئیس جمهور را در تصمیماتش، یاری و مشورت میدهند. کلاه گذاشتن سر همه روسای جمهور طی 30 سال یعنی فریب دادن هزاران کارشناس و متخصص حوزه صنعت خودرو، که چنین چیزی قطعا محال در محال است. پس بحث کلاه گذاشتن و گول زدن و فریب دادن نیست، بلکه باید ماجرای دیگری باشد تا بتوان همه سطوح و لایههای کارشناسی و تخصصی و مدیریتی و نظارتی را کنار گذاشت و از موانع قانونی، عبور کرد و به اهداف خود رسید. در اینجا بحث سوءاستفاده مالی، مبحث ملی و فراگیر است و همه ملت را دربر میگیرد و به سادگی نمیتوان به ضرر همه مردم و به نفع خود وارد میدان عمل 30 ساله شد!
اینکه پشت پرده این مافیایی که این نماینده مجلس میگوید چه کسانی و یا چه شبکهای هستند، نمایندگان مجلس اگر جرات و قدرت دارند باید کشف و برملا کنند. مجلس هم همانند ریاست جمهوری، کمیسیون صنایع و معادن دارد و اعضای این کمیسیون به کمک کمیسیون اصل 90 و هیئت رئیسه مجلس و نهادهای نظارتی میتوانند مخفیترین ابعاد این مافیا را شناسایی و پیگیری کنند اینکه چرا در 30 سال گذشته مجلس هم نتوانسته است به وظیفه خود عمل کند و جلوی این مافیا را بگیرد، قابل تأمل است و اینکه بافت و ماهیت این مافیا چگونه است که قوای سه گانه کشور و سایر نهادها نتوانستهاند در 30 سال گذشته آن را متلاشی کنند، جای تعجب دارد!