شنبه 3 آذر 1403 11/23/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 22 فروردین 1401 ، 24 : 18

کد خبر : 24851

از 0 نفر 0

قیمت خانه‌های نهضت ملی مسکن چقدر می‌شود؟ از متری 4.5 تا 15 میلیون تومان؛ کدام درست است؟

قیمت خانه‌های نهضت ملی مسکن چقدر می‌شود؟ از متری 4.5 تا 15 میلیون تومان؛ کدام درست است؟

شگفتانه مدیرعامل شهرهای جدید در یک برنامه تلویزیونی، اعلام قیمت متری ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان برای واحدهای نهضت ملی مسکن بود که هزینه واحدها را به بالای یک میلیارد تومان می‌رساند؛ + تحلیل خبر

شگفتانه مدیرعامل شهرهای جدید در یک برنامه تلویزیونی، اعلام قیمت متری ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان برای واحدهای نهضت ملی مسکن بود که هزینه واحدها را به بالای یک میلیارد تومان می‌رساند؛ اگرچه روابط عمومی شرکت، این عدد را اشتباه لفظی دانسته اما محاسبات سازندگان بر اساس قیمت نهاده‌های ساختمانی و هزینه‌های مرتبط با ساخت و ساز مربوط به سال گذشته از عددهای بالای ۸۰۰ میلیون تومان برای واحدهای ۱۰۰ متری حکایت دارد.
به گزارش ایسنا، هر روز اعداد و ارقام متفاوتی از قیمت واحدهای نهضت ملی مسکن از سوی مسئولان شنیده می‌شود که منجر به سردرگمی متقاضیان شده است. پس از آن‌که محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی بر اساس فهرست بهای سال ۱۴۰۰ و با اتکا به برآورد سازمان برنامه و بودجه از پروژه‌های دولتی هزینه هر متر واحدهای نهضت ملی مسکن را ۴.۵ میلیون تومان اعلام کرد، روز گذشته رئیس بنیاد مسکن گفت که نرخ هر متر از واحدهای واقع در بلوک‌های بالای شش طبقه کمتر از ۶ تا ۶.۵ میلیون تومان نخواهد بود.
پیش از آن هم انبوه‌سازان و سازندگان با استناد به افزایش قیمت نهاده‌های ساختمانی، نرخ دستمزد و سایر هزینه‌های مرتبط با صنعت ساختمان از قیمت‌های متری ۷ تا ۱۰ میلیون تومان برای واحدهای نهضت ملی مسکن سخن گفته بودند.
اما ماجرای سردرگمی متقاضیان نهضت ملی مسکن بین اعداد و رقم‌های مختلف به این‌جا ختم نمی‌شود. دیشب علیرضا جعفری - مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید هزینه هر متر مربع از واحدهای پروژه مذکور را بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان اعلام کرده است. البته محمد نظری - مدیر روابط عمومی شرکت عمران به ایسنا گفت که این رقم باید اصلاح شود و احتمالاً اشتباه کلامی صورت گرفته است.
از طرف دیگر، جعفری در سخنان خود به تسهیلات تا سقف ۴۵۰ میلیون تومان اشاره کرد و گفت که اقساط این تسهیلات بین ۳ تا ۴ میلیون تومان است.
نکته دیگر صحبت‌های مدیرعامل شرکت عمران این بود که به طور تلویحی اعلام کرد هزینه زیرساخت‌ها باید توسط متقاضیان پرداخت شود. او در عین حال که تلاش برنامه‌ریزان تولید مسکن در وزارت راه و شهرسازی را به حداقل رساندن هزینه ساخت واحدها از طریق کاهش قیمت زمین عنوان کرد از خدمات و زیرساخت‌هایی سخن گفت که قیمت‌ها را بالا می‌برد.
او اظهار کرد: بسیاری از زمین‌ها نیاز به آماده‌سازی دارد. بر اساس تاکید وزیر، ما صرفاً مسکن‌سازی نمی‌کنیم بلکه به زیربناها و مراکز خدماتی مورد نیاز در نگاه شهرسازی توجه داریم. شاید اشکال طرح‌های گذشته این بود که صرفاً مسکن تولید شد و توجه به حوزه زیربنایی و روبنایی پروژه‌ها کمتر بوده است. ما باید بتوانیم هم زیست سکونتی متقاضیان را به صورت مطلوب درآوریم و هم زیست اجتماعی‌شان را توجه کنیم.
صحبت‌های جعفری در شرایطی عنوان شده که در طرح جهش تولید و تأمین مسکن، اشاره‌ای به تأمین منابع زیرساخت‌ها توسط متقاضیان نشده است. اما اگر قرار باشد این مبالغ توسط متقاضیان پرداخت شود قیمت واحدها چقدر خواهد بود؟
در این خصوص با یکی از سازندگان مسکن مهر شهر جدید هشتگرد صحبت کردیم که گفت توسعه شبکه آب، برق، گاز، محوطه‌سازی و آماده‌سازی برای هر واحد بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیون تومان خواهد بود.
حال، مروری داشته باشیم به قیمت تمام شده واحدهای نهضت ملی مسکن؛ طبق صحبت‌های مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید هزینه ساخت یک واحد ۱۰۰ متری حدود ۱.۵ میلیارد تومان خواهد بود. اما با فرض بر اشتباه کلامی او بر اساس صحبت‌های کارشناسان و سازندگان، متوسط هزینه ساخت واحدهای ۱۰۰ متری با لحاظ مشاعات حدود ۸۵ متر خالص، برای پروژه‌هایی که از سال قبل آغاز شده ۷۰۰ میلیون تومان درمی‌آید. اگر وام ۴۵۰ میلیون تومان باشد متقاضیان باید ۲۵۰ میلیون تومان آورده بیاورند. اگر به این رقم هزینه ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیون تومانی زیرساخت‌ها را هم اضافه کنیم قیمت یک واحد ۱۰۰ متری، آن هم بر اساس هزینه‌های سال گذشته بین ۸۰۰ تا ۸۳۰ میلیون تومان خواهد بود که ۴۵۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی و حدود ۳۵۰ میلیون تومان توسط متقاضیان پرداخت می‌شود.

 

تحلیل خبر

اگر قرار باشد قیمت هر متر خانه نهضت ملی مسکن از 5 میلیون تومان بالاتر رود و بنا به قول منتسب به مدیرعامل شهرهای جدید، بین 10 تا 15 میلیون تومان به متقاضیان فروخته شود، استقبال قابل توجهی از آن در بین مردم نخواهد شد چرا که در شهرستان‌ها (غیر از مراکز استان‌ها) همین الان قیمت هر متر آپارتمان نوساز صفر زیر 10 میلیون تومان و کلید آن هم آماده تحویل است و نیاز نیست دو سه سال صبر کرد تا ساخته شود.
فلسفه ساخت 4 میلیون مسکن این بوده که این خانه‌ها با مبلغی به مراتب پایین‌تر از قیمت بازار به دست متقاضیان و نیازمندان برسد تا آنها توانایی خرید آن را داشته باشند. اگر قرار باشد این خانه‌ها متری 10 الی 15 میلیون تومان باشد آنگاه یک آپارتمان 100 متری بین یک میلیارد تا یک و نیم میلیارد تومان خواهد بود که هیچ متقاضی، توانایی خرید آن را نخواهد داشت.
آن‌هایی که الان مسکن ندارند به خاطر بی‌پولی و یا کم پولی نتوانسته‌اند صاحب مسکن شوند حال اگر ببینند یک میلیارد تومان (هر چند به صورت چند قسطی) باید پرداخت کنند با توجه به درآمد کم آنها، آنگاه همه از تقاضای خود انصراف خواهند داد.
تورم و گرانی سرسام‌آور خوراک، پوشاک، دارو و مایحتاج اولیه، پولی باقی نمی‌گذارد که ضعفا بتوانند پس‌اندازی برای تهیه مسکن داشته باشند حتی توانایی پرداخت اقساط ماهیانه را هم ندارند.
پس باید این واقعیت تلخ را که بیش از 30 درصد جمعیت کشور در سطح فقرا هستند، در هر طرح و برنامه دولت مدنظر قرار گیرد تا یاس و نومیدی بر آنها سایه نیفکند.
شاید بهترین طرح همان باشد که در بسیاری از کشورهای پیشرفته وجود دارد و آن اینکه دولت، خانه‌سازی کند سپس آن را با کسر درصدی از حقوق نیازمندان در اختیار آنان قرار دهد.
در کشور ما که گرانی و تورم لحظه به لحظه زیادتر می‌شود ضرورت این طرح بیشتر احساس می‌شود چون اقتصاد ناامن کشور، علت تحمیل این شرایط سخت بر مردم و به ویژه ضعفا بوده و اجازه خانه‌دار شدن آنها را نمی‌دهد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها