جمعه 2 آذر 1403 11/22/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 20 خرداد 1401 ، 05 : 18

کد خبر : 25233

از 0 نفر 0

متن کامل پیش‌نویس قطعنامه شورای حکام آژانس علیه ایران

متن کامل پیش‌نویس قطعنامه شورای حکام آژانس علیه ایران

متن کامل پیش‌نویس قطعنامه ارائه‌شده از سوی آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منتشر شده است.+ تحلیل خبر

متن کامل پیش‌نویس قطعنامه ارائه‌شده از سوی آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منتشر شده است.
آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کرده‌اند که در آن ادعاهای اثبات‌نشده علیه ایران تکرار شده و ایران به عدم همکاری کامل با آژانس متهم شده است.
به گزارش تسنیم، پیش‌نویسی از این متن که در تاریخ ۳۱ می میان اعضای شورای حکام توزیع شده به بیرون درز کرده است. با آنکه ممکن است متن نهایی تفاوت‌هایی با این پیش‌نویس داشته باشد خبرگزاری رویترز در گزارشی روز گذشته نوشته است متن رسمی که قرار است روی آن رأی‌گیری شود تفاوت اندکی با این پیش‌نویس دارد.
همچنین مقام‌های ایران از جمله وزیر امور خارجه حسین امیرعبداللهیان هشدار داده‌اند که هرگونه اقدام سیاسی در آژانس، با واکنش متناسب، مؤثر و فوری جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.
ترجمه غیررسمی این پیش‌نویس در زیر آمده است:
شورای حکام:
الف) ضمن تقدیر از تلاش‌های مستمر حرفه‌ای و بی‌طرفانه مدیرکل برای اجرای «موافقت‌نامه پادمان‌های ان‌پی‌تی» با ایران در راستی‌آزمایی پایبندی ایران به تعهدات پادمانی خود.
ب) ضمن تأکید بر نقش ضروری و مستقل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در راستی‌آزمایی پایبندی ایران به تعهدات پادمانی خود.
ج) ضمن تأکید بر اهمیت پایبندی ایران به تعهدات پادمانی و ضرورت همکاری کامل و به‌موقع ایران با آژانس با هدف شفاف‌سازی و حل [همه مسائل پادمانی باقی‌مانده][مسائل پادمانی تشریح‌شده در گزارش GOV/۲۰۲۲/۲۶ مدیرکل].
د) ضمن خاطرنشان کردن نگرانی عمیق مدیرکل از وجود مواد هسته‌ای اعلام‌نشده در چندین مکان اعلام‌نشده در ایران و ناشناخته بودن مکان (اماکن) فعلی برای آژانس [و ارزیابی او مبنی بر اینکه مواد هسته‌ای مورد استفاده در ایران طبق الزامات «توافقنامه جامع پادمانی» ایران اعلام نشده‌اند].
ه) ضمن یادآوری قطعنامه مورخ ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۰ مربوط به شورای حکام، مندرج در گزارش GOV/۲۰۲۰/۳۴ که از ایران می‌خواهد به‌طور کامل با آژانس همکاری کند و درخواست‌های آژانس را بدون تأخیرهای بیشتر اجابت کند.
و) ضمن خاطرنشان کردن جمع‌بندی مدیرکل مبنی بر اینکه مگر در صورتی که ایران برای وجود ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در سه مکان اعلام‌نشده توضیحات معتبر فنی ارائه نماید و آژانس را از مکان (اماکن) مواد هسته‌ای و/یا تجهیزات آلوده خود مطلع کند آژانس نمی‌تواند درستی و کامل بودن اعلانیه‌های ایران ذیل «توافقنامه جامع پادمانی» را تأیید کند.
ز) ضمن تأکید بیشتر بر آمادگی آژانس برای تداوم تعامل بدون تأخیر با ایران برای حل‌وفصل مسائل باقی‌مانده پادمانی؛
۱) از تلاش‌های مستمر آژانس با هدف ارائه تضمین درخصوص ماهیت صرفاً صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران قویاً حمایت می‌کند؛
۲) از اینکه مسائل پادمانی مرتبط با این سه مکان، به‌رغم تعامل‌های متعدد بین آژانس و ایران و به دلیل همکاری ناکافی سیستماتیک ایران کماکان حل‌نشده باقی مانده‌اند عمیقاً ابراز نگرانی می‌کند؛
۳) از ایران می‌خواهد تعهدات قانونی خود را به‌صورت اضطراری اجرا کرده و فوراً پیشنهاد مدیرکل را برای تعامل بیشتر جهت توضیح درخصوص تمامی مسائل پادمانی باقیمانده و حل‌وفصل آن‌ها اجابت کند؛
۴) متذکر می‌شود که اقدام ایران در ارائه کلیه اطلاعات، اسناد و ادله معتبری که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارزیابی‌های خود به آن‌ها نیاز دارد ضروری است دبیرخانه آژانس در موقعیتی قرار بگیرد که بتواند اعلام کند این موضوعات دیگر حل‌نشده نیستند و ضرورت بررسی‌های شورا درخصوص این مسائل را از بین ببرد؛
۵) از مدیرکل درخواست می‌کند تا زمانی که مسائل فوق حل‌نشده باقی مانده‌اند به گزارش‌دهی به شورای حکام ادامه دهد.

تحلیل خبر

به نظر می‌رسد قدرت‌های جهانی می‌خواهند کشور ما را به سمتی سوق دهند که درگیر یک جنگ سنگین با غرب شود. هر جنگی، هم نیاز به منابع زیاد اقتصادی و مالی جهت تأمین تجهیزات و ادوات جنگی روز دارد هم باید اقتصاد داخل کشور را طوری اداره کند که مردم زیرفشار مضاعف قرار نگیرند. اگر غرب موفق شود ما را به این جنگ بکشاند قطعاً برآوردش از وضعیت اقتصادی ما این است که اقتصاد ما در کمتر از چند ماه، نه می‌تواند جبهه‌های جنگ را تدارک کند و نه نیازمندی‌های داخل را پاسخ گوید. آنها با شناختی که از شرایط اقتصادی ما دارند بیش از آنکه هدفشان درهم شکستن اماکن هسته‌ای و نظامی کشور ما باشد، به دنبال تیر خلاص زدن به اقتصاد نحیف ما هستند. یعنی فرض اولیه آنها این است که ما قبل از شکست نظامی، شکست اقتصادی خواهیم خورد به ویژه اگر زیرساخت‌های اقتصادی کشور و نیروگاه‌های برق ما را هدف قرار دهند، احساس می‌کنند که کار را تمام کرده‌اند.
در اینجاست که ما با واقع‌بینی و تدبیر تمام، باید سعی کنیم در دام جنگ نیفتیم.
افراد تندرو که در داخل کشور با احساسات و پرشور کردن شعارهای حماسی بر طبل جنگ می‌کوبند، عملاً در جهت اهداف قدرت‌های جهانی حرکت خواهند کرد.
هیچ ایرانی مایل نیست که کشورش از جنگ با قدرت‌ها، آسیب و صدمه ببیند و انسان عاقل از دام جنگ فرار می‌کند.
تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، برای زمینه‌سازی و مجوز دادن به ناتو جهت حمله به ایران است. سیاستمداران داخلی باید سیاست‌ورزی خود را نشان دهند که چگونه می‌توانند کشور را از این دام و تله برهانند.
هرگونه ناتوانی و ضعف در این مصاف، ما را به نقطه خطرناکی می‌کشاند که آینده‌اش کاملاً نامعلوم و مبهم خواهد بود. امید که سیاستمداران کشور ما بخواهند و بتوانند کشور را از یک جنگ ناخواسته و سنگین نجات دهند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها