عباس امیری فر گفت: عبدالملکی نماد دولت آقای رئیسی نبود. خوشبختانه استعفا کرد و کار به استیضاح نکشید. معتقدم یکی از انتقادهای مهم به دولت مربوط به عملکرد وزارت کار و رفاه بود بنابراین وزیر بعدی که میآید باید بتواند اشکالات را برطرف کند.
نامه نیوز نوشت: امیری فر گفت: واقعاً آقای عبدالملکی، نماد دولت آقای رئیسی نبود. خوشبختانه استعفا کرد و کار به استیضاح نکشید. معتقدم یکی از انتقادهای مهم به دولت مربوط به عملکرد وزارت کار و رفاه بود بنابراین وزیر بعدی که میآید باید بتواند اشکالات را برطرف کند..
عبدالملکی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی استعفا کرد. منتقدان عبدالملکی را نماد دولت رئیسی میدانند و معتقدند تنها تصمیم مفید عبدالملکی استعفایش بود.
حجتالاسلام عباس امیری فر درباره نگاه منتقدان به استعفای عبدالملکی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: از ابتدا معلوم بود که آقای عبدالملکی انتخابی اشتباه برای تصدی مسئولیت وزارت در دولت آقای رئیسی است. او حرف و ادعا زیاد داشت، اما عملش با حرفهایش ۱۸۰ درجه متفاوت بود.وی افزود: آقای عبدالملکی در سخن گفتن بسیار مسلط بود و متأسفانه افکار عمومی و دولت را فریب داد، چون اینطور وانمود میکرد که میتواند برای اجرای اصلاحات اساسی در وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی نقش منجی را ایفا کند، اما در مدت مسئولیتش کارهای خوبی انجام نداد. او یکسری افراد بیتجربه را در رأس کار گذاشت، سطح بالای نارضایتی بین کارکنان وزارتخانه کاملاً مشهود بود و در مسئولیتهای وزارتخانه انتصابهای فامیلی از همسر و برادر همسرش تا سایر آشنایانش داشت.
این فعال سیاسی اصولگرا عبدالملکی را از جمله وزرای ضعیف دولت سیزدهم خواند و اظهار کرد: درمجموع کار مثبتی در این مدت از آقای عبدالملکی ندیدیم. البته او خودش قصد استعفا نداشت، آنقدر خطا کرده بود که فشار بر روی او زیاد بود بنابراین به آقای عبدالملکی گفته شد که استعفا دهد. اگر او استعفا نمیداد خود آقای رئیسی حکم عزل آقای عبدالملکی را صادر میکرد.
وی ادامه داد: البته از آسیبهای دیگر عملکرد ضعیف آقای عبدالملکی آن بود که روند جوانگرایی در دولت را متوقف کرد و دوباره بحث دادن مسئولیت به باتجربهها همچون حاجی بابایی و آقای بذرپاش مطرح است. اگر آقای وزیر خوب و بهتری را معرفی کند حجم انتقادها به دولت آقای رئیسی کم خواهد شد.
امیری فر با بیان اینکه بعد از یک سال باید کابینه ترمیم شود، ادامه داد: آقایان فاطمی امین وزیر صمت و عزتالله ضرغامی دو وزیر دیگری هستند که باید به آنها نیز گفته شود که استعفا دهند. وزیر صمت در حوزه خودرو و صنایع خیلی بد و ضعیف عمل کرد و آقای ضرغامی هم نشان داد که این کاره نیست و صداها را درآورده است.
تحلیل خبر
یکی از اشتباهات عبدالملکی (وزیر سابق کار) این بود که از آنجا که میدانست در سال جدید دولت قصد دارد با حذف ارز 4200 تومانی قیمت کالاها را چند برابر کند و از طرف دیگر موج اعتراضات کارگران در سال 1400 را باید به گونهای مهار میکرد، تصمیم گرفت که حقوق و مزایای کارگران را در شورای حقوق و دستمزد 57 درصد افزایش دهد. وی خیال میکرد با این افزایش، قدرت خرید کارگران در هنگام جهش قیمتها، بالا میرود و آنها از گردونه اعتراضات خارج خواهند شد. اما نمیدانست که دولت را با چه بحرانهایی روبرو خواهد کرد و چه ضربهای به اشتغال و کارگر و کارآفرین خواهد زد! ایشان در محاسبات خود میگفت با افزایش حقوق 57 درصدی کارگران، اولاً چون این پول از جیب کارفرماست، فشاری به دولت نخواهد آمد و ثانیاً با خوشحال شدن کارگران، آنها را نسبت به دولت خوشبین میکند، اما وی به همه جوانب آن فکر نکرده بود و نمیدانست که از یک طرف با خواسته افزایش حقوق پنج میلیون بازنشسته مواجه خواهد شد و از طرف دیگر کارگران شرکتهای وابسته به دولت هم دنبال این افزایش حقوق 57 درصد خواهند بود و با 10 درصدی که دولت به آنها اضافه خواهد کرد، صدای اعتراض آنها هم بلند خواهد شد و همه را به خیابانها خواهد کشاند. با این افزایش 57 درصدی، بسیاری از مشاغل مجبور به تعدیل و اخراج نیروی کار شدند و اشتغال و کارگر هم ضربه سنگینی خورد و برخی از مشاغل تعطیل شده و اقتصاد کشور هم آسیب بیشتری شاهد بود. از همین جا بود که صدای اعتراض وزیر اقتصاد هم بلند شد که چرا این تصمیم حساب نشده و خام گرفته شد.
جناب عبدالملکی قبل از وزارت با فرضهای تئوریک پیش خود محاسباتی کرده بود اما بعد از وزارت و هنگام عمل، همگی غلط از آب درآمد و دولت را با چند بحران مواجه کرد که به این راحتی قابل حل نخواهد بود.
کارگران هم، با موجهای گرانی، افزایش حقوقشان خنثی شد. حال، دولت و وزیر جدید کار ماندهاند که با این مشکلاتی که بوجود آمده، چه کار کنند؟ مشکل افزایش حقوق بازنشستگان، مشکل افزایش حقوق 57 درصدی کارگران وابسته به شرکتهای دولتی، مشکل ضربه خوردن اشتغال و بیکار شدن کارگران، مشکل فشار بر کارفرمایان، مشکل کاهش قدرت خرید کارگران، مشکل تعطیل شدن برخی مشاغل و ... یک تصمیم اشتباه چه پیامدهایی بدنبال دارد؟!