جمعه 2 آذر 1403 11/22/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 26 مرداد 1401 ، 50 : 18

کد خبر : 25562

از 0 نفر 0

جان باختن بیش از ۵ میلیارد نفر در صورت جنگ هسته‌ای

جان باختن بیش از ۵ میلیارد نفر در صورت جنگ هسته‌ای

بر اساس تحقیق منتشر شده در مجله «نیچر فود» در جنگ هسته‌ای احتمالی میان آمریکا و روسیه بیش از ۵ میلیارد نفر جان خواهند باخت، زیرا دود و خاکستر ناشی از سوختن شهرها وارد اتمسفر می‌شوند و جلوی نور خورشید را می‌گیرند.+ تحلیل خبر

بر اساس تحقیق منتشر شده در مجله «نیچر فود» در جنگ هسته‌ای احتمالی میان آمریکا و روسیه بیش از ۵ میلیارد نفر جان خواهند باخت، زیرا دود و خاکستر ناشی از سوختن شهرها وارد اتمسفر می‌شوند و جلوی نور خورشید را می‌گیرند.
نتیجه یک تحقیق جدید نشان می‌دهد به دنبال جنگ هسته‌ای احتمالی میان آمریکا و روسیه، بیش از ۵ میلیارد نفر ممکن است بر اثر گرسنگی جان خود را از دست بدهند.
به گزارش ایرنا، تارنمای راشاتودی نوشت: بر اساس تحقیق منتشر شده در مجله «نیچر فود» در این جنگ بیش از ۵ میلیارد نفر جان خواهند باخت، زیرا دود و خاکستر ناشی از سوختن شهرها وارد اتمسفر می‌شوند و جلوی نور خورشید را می‌گیرند.
این تحقیق که توسط محققان دانشگاه «راتگرز» در آمریکا انجام شده، نشان می‌دهد که نگرانی واقعی بعد از جنگ بروز خواهد کرد؛ زمانی که اختلال در زنجیره‌های تأمین و نابودی زیرساختارهای محلی با تاثیرات جنگ هسته‌ای بر محصولات غذایی توأم می‌شود.
بر اساس الگوهای مورد استفاده محققان، تأثیر خنک‌کنندگی خاکستر ناشی از جنگ هسته‌ای که وارد جو می‌شود در یکی دو سال به اوج خود می‌رسد، اما کاهش دما بیش از یک دهه باقی خواهد ماند.
در این الگو همچنین نوسانات در منابع غذایی اصلی، از جمله ذرت، برنج، گندم بهاره و سویا، و همچنین مراتع دام و شیلات، لحاظ شده است.
راشاتودی افزود: در حالی که توزیع غذا در میان کشورهایی که بلافاصله درگیر جنگ هسته‌ای نیستند، تا حدی به ائتلاف‌های سیاسی موجود، مسیرهای تجاری و سایر عوامل انسانی بستگی دارد که نمی‌توان آن‌ها را در مدل آب و هوایی مورد استفاده در این مطالعه گنجاند، الگوهای آب و هوای مدل نشان می‌دهد که باد ابرهای ناشی از دود و خاکستر را بر فراز تولیدکنندگان عمده مواد غذایی مانند آمریکا، چین، آلمان و انگلیس به حرکت در خواهد آورد که درنهایت منجر به کاهش ۹۰ درصدی عرضه غذا در جهان می‌شود.
آمریکا و روسیه به عنوان دو صادرکننده عمده مواد غذایی حتی اگر به طور کامل توسط جنگ هسته‌ای نابود نشوند، دچار اختلال در ظرفیت تولید مواد غذایی خواهند شد، نتیجه این امر برای کشورهایی که برای بقای خود به واردات مواد غذایی متکی هستند، ویرانگر خواهد بود.
محققان دریافتند هر چند که نابودی کامل نژاد بشر مستلزم زرادخانه‌هایی به اندازه ابرقدرت است، حتی تقابل هسته‌ای بین کشورهای مانند هند و پاکستان که کمتر مسلح هستند، مناطق کلیدی کشاورزی را برای سال‌ها غیرقابل استفاده خواهد کرد و باعث ایجاد یک بحران بزرگ پناهجویان شود. تأثیر زمستان هسته‌ای می‌تواند ۲ میلیارد نفر را در معرض گرسنگی قرار دهد.
چنین نتیجه‌ای «فقط» کاهش ۷ درصدی جهانی در تولید محصولات کشاورزی را نشان می‌دهد، اما همچنان بسیار بدتر از هرگونه اختلال در عرضه جهانی مواد غذایی است که تاکنون توسط سازمان ملل متحد الگوبرداری شده است.
تأثیر خنک‌کنندگی خاکستری که وارد جو زمین می‌شود، پیش‌تر نیز پس از فوران‌های آتشفشانی بزرگ مانند کوه تامبورا در اندونزی در سال ۱۸۱۵ و لاکی ایسلند در سال ۱۷۸۳ ثبت شده است که هر دو منجر به قحطی و ناآرامی‌های سیاسی شدند.
در واقع، حامیان مقابله با تغییرات آب و هوایی پیشنهاد کرده‌اند که از چنین تاکتیکی برای خنک کردن مصنوعی کره زمین استفاده شود.
دانشمندان دانشگاه هاروارد در حال حاضر مشغول آزمایش تزریق کربنات کلسیم به اتمسفر و بررسی تأثیر آن در منعکس کردن پرتوهای خورشیدی هستند و هدف آن‌ها بررسی تأثیر این پدیده بر خنک کردن زمین است.
این موضوع زنگ هشدار را برای دانشمندانی به صدا در آورده که هشدار می‌دهند پر کردن جو با ذرات معلق ممکن است نتایج غیرقابل پیش‌بینی داشته باشد و زمین را به سمت بی‌ثباتی اقلیمی بیشتری هدایت کند.

تحلیل خبر

اگر سران کشورهای دارای سلاح‌های اتمی، از دایره عقل خارج شوند، ساکنان کره زمین تا نابودی کامل، نه چند سال، نه چند ماه و نه چند روز، بلکه کمتر از ساعات یا «دقایق» یا «ثانیه‌ها» فاصله خواهند داشت.
شاید سرنوشت محتوم بشر این باشد که پس از پیشرفت‌های معجزه آسای علمی، در چشم به هم زدنی نیز خود را و حتی همه حیوانات و گیاهان و موجودات زنده را نابود کند. هیچکس از فردا و فرداها خبر ندارد ولی بعضی اتفاقات قابل پیش‌بینی و حدس زدن است از جمله اینکه شیشه عمر 8 میلیارد جمعیت روی کره زمین در دست چند نفر است که فقط با فشار دکمه‌ای یا صدور دستوری، این شیشه به نحوی شکسته خواهد شد که هیچ اثری از حیات بر روی کره زمین باقی نخواهد ماند.
بخشی از پول و امکانات ملت‌ها توسط حکومت‌هایشان، خرج سلاح‌های مرگبار اتمی، بیولوژیک و ... می‌شود و همه در حال مسابقه برای نابودی یکدیگر که نه، در پی نابودی، ملت‌ها هستند. ساخت بمب اتمی روز به روز توسط کشورهای دیگر نیز که فعلاً از آن بی‌بهره‌اند، در حال پیگیری و تکثیر و گسترش است. کافی است که یکی از این سران کشورها بی‌عقلی کند و جهان را به سمت شلیک هسته‌ای به پیش ببرد آنگاه مهار کردن بقیه، امری محال خواهد بود.
اگر چنین شود تصمیمات سران کشورهایی که بمب اتمی دارند به «ثانیه‌ها» وابسته است و فرصت فکر کردن را نخواهند داشت. حدس بزنید که اگر روسیه بمبی را به سمت یکی از کشورهای اروپایی شلیک کند، آنها جهت نجات خود و جلوگیری از شلیک‌های بعدی به سمت کشورهای دیگر، در عرض چند ثانیه، چگونه تصمیم خواهند گرفت و تصمیمات ثانیه‌ای چه آثار شومی را برای کره زمین خواهد داشت؟ راه‌حل برون رفت از این مرگ جهانی چیست؟


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها