جمعه 2 آذر 1403 11/22/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 18 شهریور 1401 ، 56 : 17

کد خبر : 25726

از 0 نفر 0

رکورد افزایش ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی شکسته شد

رکورد افزایش ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی شکسته شد

مدیرعامل شرکت برق حرارتی گفت: افزایش چهار هزار و ۳۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی، انجام ۹۴ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی، راه‌اندازی یک واحد جدید نیروگاهی در مدت هشت‌ماه و ثبت بیشترین میزان تولید برق سالانه از جمله رکوردشکنی‌های این صنعت در نخستین سال فعالیت دولت سیزدهم است.+ تحلیل خبر

مدیرعامل شرکت برق حرارتی گفت: افزایش چهار هزار و ۳۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی، انجام ۹۴ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی، راه‌اندازی یک واحد جدید نیروگاهی در مدت هشت‌ماه و ثبت بیشترین میزان تولید برق سالانه از جمله رکوردشکنی‌های این صنعت در نخستین سال فعالیت دولت سیزدهم است.
به گزارش پایگاه خبری برق حرارتی، عبدالرسول پیشاهنگ در نشستی خبری با اشاره به ثبت چهار رکورد جدید در صنعت برق حرارتی کشورمان، افزود: ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی از شهریورماه سال گذشته تاکنون چهار هزار و ۳۰۶ مگاوات افزایش یافته است که این رقم از طریق احداث ۲۰ واحد جدید نیروگاهی به ظرفیت سه هزار و ۲۷۱ مگاوات و ارتقای توان و رفع محدودیت تولید ۲۸۶ واحد نیروگاهی موجود به ظرفیت هزار و ۳۵ مگاوات به دست آمده است.
وی ادامه داد: پروژه‌های سنکرون شده در این بازه زمانی شامل واحدهای گازی نیروگاه‌های هنگام، پاسارگاد قشم، میانرود، آریان زنجان (دو واحد)، ایران ال‌ان‌جی (سه واحد)، مهتاب کویر (دو واحد)، شهید باکری و مقیاس متوسط زاهدان (دو واحد) بوده است. همچنین در این مدت واحد بخار نیروگاه‌های جهرم، هریس، ارومیه، چابهار، بعثت پارس جنوبی، غرب کارون و عسلویه به بهره‌برداری رسیده است.
پیشاهنگ با تاکید بر اینکه ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی با اجرای این پروژه‌ها از مرز ۷۲ هزار مگاوات عبور کرده است، ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته با سنکرون واحدهای جدید نیروگاه‌های دوکوهه، راشد تربت‌حیدریه، فولاد بوتیا، زاهدان ۳، فردوسی و... میزان افزایش ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی به حدود پنج هزار و ۳۵۷ مگاوات خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: بدین ترتیب با احتساب تمامی اقدامات صورت گرفته در بخش صنعت برق حرارتی و انرژی‌های تجدیدپذیر میزان افزایش ظرفیت نیروگاه‌های ایران در طی یکسال اخیر به رقم ۶ هزار مگاوات مورد اشاره در برنامه‌های وزیر نیرو که در تاریخ صنعت برق کشورمان این میزان افزایش ظرفیت بی‌سابقه بوده است.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه رکورد تعمیرات نیروگاهی در پیک تابستان امسال شکسته شده است، گفت: امسال برای نخستین بار حدود ۹۴ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی را پیش از شروع پیک مصرف برق تابستان به پایان رساندیم تا در زمینه تعمیرات نیروگاهی نیز رکورد جدیدی را به ثبت برسانیم.پیشاهنگ اضافه کرد: انجام به موقع برنامه‌های تعمیراتی و آماده‌سازی این واحدها موجب شد تا ضریب آمادگی نیروگاه‌های حرارتی کشور از مرز ۹۸ درصد عبور کند و در روزهای اوج مصرف برق کشور شاهد تولید برق پایدار و مطمئن برای مشترکان سراسر کشور و عدم تکرار تجربه تلخ خاموشی‌های چند سال اخیر در فصل تابستان باشیم.
وی یادآور شد: همچنین در جریان برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی حدود ۱۴۰ هزار قطعه مورد نیاز نیروگاه‌ها برای تکمیل فرآیند تعمیرات از جمله پره‌های توربین گازی، روتور توربین بخار، کنترل توربین گازی و تجهیزات ابزار دقیق بومی‌سازی شده است.
رکورد تولید برق نیروگاه‌های حرارتی شکسته شد
مدیرعامل برق حرارتی افزود: نیروگاه‌های حرارتی کشورمان از زمان شروع به کار دولت سیزدهم (نیمه مردادماه ۱۴۰۰) تا مردادماه امسال بیش از ۳۴۸ میلیارد کیلووات ساعت انرژی تولید کرده‌اند که این میزان تولید سالانه نیروگاه‌های حرارتی در تاریخ صنعت برق بی‌سابقه بوده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر پیرو تفاهم‌نامه وزارتخانه‌های نیرو و صمت به منظور احداث نیروگاه‌های حرارتی توسط صنایع، پروژه ساخت واحد گازی جدید نیروگاه شهید باکری سمنان نیز در دستور کار گرفت و متخصصان داخلی کشورمان در گروه مپنا توانسته‌اند فرایند نصب و راه‌اندازی یک واحد گازی این مجموعه را در مدت زمان هشت ماه به پایان برسانند.
پیشاهنگ تاکید کرد: به طور معمول بازه زمانی ساخت چنین واحدهایی در حدود ۱۲ تا ۱۴ ماه است که با این اقدام رکورد جدیدی در پروسه ساخت واحدهای نیروگاهی به نام کشورمان ثبت شده است.
برنامه‌های برق حرارتی برای پیک تابستان ۱۴۰۲
مدیرعامل برق حرارتی با اشاره به برنامه‌های صنعت برق حرارتی برای پیک تابستان سال آینده، گفت: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته از نیمه شهریورماه امسال برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی آغاز خواهد شد. به منظور افزایش آمادگی این واحدها برای تولید برق پایدار تابستان سال آینده بیش از ۱۰۷ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در قالب ۷۳۵ پروژه در دستور کار قرار گرفته تا پیش از شروع پیک مصرف برق تابستان سال آینده توانیم تمامی واحدهای تولید برق حرارتی کشور را با آمادگی حداکثری در مدار تولید داشته باشیم.
وی تاکید کرد: همچنین برای تأمین برق پایدار پیک تابستان سال آینده مقرر شده است تا ظرفیت نیروگاه‌های کشور ۶ هزار مگاوات افزایش یابد که بیش از سه هزار و ۵۰۰ مگاوات از این ظرفیت مربوط به نیروگاه‌های بخش خصوصی و دولتی است و مابقی آن توسط نیروگاه‌های صنایع، تجدیدپذیر و تولید پراکنده محقق خواهد شد.

تحلیل خبر

سیاست گذاری برای توسعه نیروگاه‌های حرارتی برق، در حالی انجام می‌شود، که جهان هر روز در حال دور شدن از این روش سنتی برای تولید برق است. این روش اگر چه شاید در دسترس ترین و جزء روش‌های مقرون به صرفه تولید برق باشد، اما به دلایل آثار سوئی که بر محیط زیست می‌گذارد، در حال منسوخ شدن است. نیروگاه‌های حرارتی برای تأمین انرژی مورد نیاز برای تولید برق غالباً از سوخت‌های فسیلی استفاده می‌کنند، مسئله اول اینجاست که تأمین این سوخت برای کشور هزینه‌بردار است، چرا که می‌توان این سوخت‌ها را برای مصارف دیگر مورد استفاده قرار داد یا صادر کرد که در آن صورت برای کشور ارزش افزوده و ارزآوری خواهد داشت.
از طرفی با توجه به اینکه در عمده این نیروگاه‌ها بازده مفید زیر 50 درصد است، بخش زیادی از سوخت اولیه عملاً به هدر می‌رود؛ بنابراین اینجا با مسئله دیگری روبرو هستیم و آن تخریب محیط زیست است. نیروگاه‌های حرارتی برای دفع حرارت اضافی از آب و برج‌های خنک کننده استفاده می‌کنند و این بدان معناست که گرما را به محیط می‌دهند، بنابراین در شرایطی که با بحران‌های مختلف زیست محیطی مانند بحران آب و گرمایش زمین مواجهیم، این نیروگاه‌ها تأثیرات منفی بر محیط زیست می‌گذارند. اخیراً هم در همه جهان آثار تغییرات اقلیمی برای همگان ملموس‌تر شده و در کشور ما هم وقوع سیلاب‌ها، فرونشست زمین، خشکسالی و... از جمله آثار ملموسی است که در چند سال اخیر به عینه با آنها مواجه بوده‌ایم.
در همین حال، بعضی از کشورهای دنیا حتی پروژه عبور از نیروگاه‌های هسته‌ای را هم آغاز کرده‌اند و معتقدند باید به سمت روش‌هایی برویم که آثار سوء کمتری بر محیط زیست و اقلیم جهانی داشته باشد. استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی و انرژی پاک بهترین گزینه‌ای است که برای تولید برق مطرح است، آن هم در کشور ما که شرایط جغرافیایی بسیار ایده آلی برای این منظور دارد. می‌دانیم که برقراری شرایط تحریمی کار را برای توسعه این روش نو در تولید انرژی سخت کرده، اما سرمایه‌گذاری در روش‌های منسوخ نیز راهبرد درستی نخواهد بود، مخصوصاً اینکه بحران‌های زیست محیطی در کشورمان رو به اوج گرفتن است و باید از هم‌اکنون و کاملاً مسئولانه به فکر باشیم.
اگر در سالهای گذشته فرصت سرمایه‌گذاری در تولید برق خورشیدی را از دست نمی‌دادیم، امروز علاوه بر تأمین نیاز داخل می‌توانستیم با توجه به اینکه غرب در آستانه بحران جدی انرژی قرار گرفته، بهره‌برداری‌های بسیاری از این فرصت داشته باشیم و منافع بسیاری را نصیب کشور و مردم کنیم. حال با توجه به اینکه توسعه نیروگاه‌های برقی در واقع نوعی سرمایه‌گذاری میان مدت و بلند مدت است، نباید به سمت
سرمایه ‌سوزی برویم.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها