معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: تا پایان سال سند اصلاحات پولی و بانکی را به مقام معظم رهبری خواهیم داد و تا سال آینده ساختار بودجه دولت را اصلاح میکنیم و غیر از این در زمینه تولید و سرمایهگذاری و حمایت از اقشار آسیبپذیر برنامههایی را دنبال میکنیم و مقام معظم رهبری پیگیر این امور هستند.
به گزارش همشهری آنلاین، محسن رضایی در دیدار با سید محمد سعیدی تولیت حرم حضرت معصومه در قم گفت: دولت زمانی شروع به کار کرد که با تراکمی از مشکلات حل نشده مواجه بود به طوری که روزمرگی دولتهای گذشته سبب متراکم شدن مشکلات شده بود، بسیاری از منابع کشور مصرف شده بود ولی به جای آنها منابع مولّدی جایگزین نشده و از جیبمان مصرف کرده بودیم.
وی با بیان اینکه جمعیت کشور نسبت به اول انقلاب چند برابر شده و انتظارات مردم هم بالا رفته است، افزود: امروز همه افراد در همه کالاها از موبایل گرفته تا خوراک و پوشاک و دیگر موارد توقعات بالایی دارند و این خودش مشکلات متراکمی درست کرد که دولتهای گذشته به حل آن نپرداختهاند.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با اشاره به مشکل حاشیهنشینی در شهرهای بزرگ اظهار کرد: ۱۸ میلیون جمعیت روستایی و عشایری بودند که کار میکردند و تولید داشتند ولی این جمعیت امروز اطراف شهرهای بزرگ ساکن شدهاند و چارهاندیشی در مورد آنها نشده است.
رضایی تأکید کرد: نتیجه اقتصاد دولتی این شد که انبوهی از مشکلات آرام آرام انباشته شد و هر دولت که آمد مشکلات را اضافه کرد به طوری که الان نظام پولی و بانکیمان باید متحول و ساختار بودجه دولت باید اصلاح شود.
وی با بیان اینکه بر اساس تفکر غلطی که دلارهای نفتی را به بانک مرکزی میدهیم و بانک مرکزی به ما پول میدهد وقتی وارد جامعه میشود نقدینگی کشور ۵ الی ۸ برابر میشود و تورم را ایجاد میکند، افزود: الان چهار سال متوالی است که کشور دچار تورم شدید شده که در تاریخ بی سابقه است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه دولت برای مهار تورم تلاش میکند، افزود: خوشبختانه در زمینه نظام پولی و بانکی تصمیمات خوبی گرفته شده و تا پایان سال سند اصلاحات پولی و بانکی را به مقام معظم رهبری خواهیم داد و ایشان خودشان این موضوع را پیگیری میکنند؛ همچنین تا سال آینده ساختار بودجه دولت را اصلاح میکنیم و غیر از این در زمینه تولید و سرمایهگذاری و حمایت از اقشار آسیبپذیر برنامههایی را دنبال میکنیم و مقام معظم رهبری پیگیر این امور هستند.
وی اصلاح یارانهها را بسیار مهم دانست و گفت: در یارانهها دولت نزدیک به صد میلیارد دلار به صورت مستقیم و غیر مستقیم به مردم کمک میکند که ۳۰ درصد آن به خارج از کشور قاچاق میشود و نیروهای نظامی کشور هزینه بالایی را صرف مبارزه با قاچاق میکنند مثلاً اختلاف قیمت بنزین قابل مقایسه نیست و بنزین ۳ هزار تومانی در ایران در پاکستان و امارات ۴۷ تا ۵۰ هزار تومان است.
رضایی افزود: ۳۰ الی ۴۰ درصد یارانهها هم به افراد پولدار و سرمایهدار میرسد و عملاً از ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه دولت، ۳۰ الی ۴۰ درصد به دست مردم میرسد بنابراین یکی از برنامههای ما اصلاح نظام یارانهها است و به دنبال این هستیم که اصلاح را جوری انجام دهیم که قیمتها افزایش پیدا نکند و یارانه به دست صاحب اصلی برسد که کار بسیار سختی است.
وی گفت: ستاد اقتصادی مرتب با حضور آقای رئیسی تشکیل جلسه میدهد و تصمیمات مهم گرفته میشود و نظام خوبی در دولت در حال شکلگیری است و مشکلات رو به حل شدن است.
رضایی ادامه داد: ما برای موفقیت و اصلاح دو تا ابزار و عامل میخواهیم که یکی برنامهریزی و تصمیمات درست است که دولت انجام میدهد و دوم همراهی مردم است که باید به صحنه بیایند و در زمینه دوم نقش علما و مراجع زیاد است تا مردم این اصلاحات را با آغوش باز بپذیرند و مانع دولت در انجام این اصلاحات نشوند.
تحلیل خبر
جناب محسن رضایی میگوید «توقعات مردم در خوراک و پوشاک و موبایل بالا رفته و دولت برنامه اصلاحات برای آنها دارد به شرط اینکه مردم مانع نشوند». قبل از اینکه به تحلیل سخنان وی بپردازیم در ابتدا خوب است نظرات، آمار و ارقامی که توسط سایر مسئولان تاکنون ارائه شده است را در اختیار ایشان بگذاریم و سپس وی را درمورد اظهاراتش به قضاوت بطلبیم!
-آیت اله جنتی: گرانی و تورم همچنان مردم نجیب ما را رنج میدهد/ مردم منتظرند اثر اصلاحات اقتصادی را در سفره خود ببینند.
-پاک فطرت نماینده شیراز: افزایش نرخ تورم و واسطهگری اقتصاد را زمینگیر کرده است.
- وزارت اقتصاد: جهش 73 درصدی درآمدهای مالیاتی
- سخنگوی فراجا: هزینه نگهداری سارقان ماهانه حدود 10 میلیون تومان است / برخی افراد برای امرار معاش چارهای جز سرقت ندارند.
- فرمانده فراجا: از سال 97 که قیمتها افزایش یافت، آمار سرقتها نیز 30 درصد بالا رفت.
- مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت: مصرف شیر، ماست و پنیر حالا دیگر از سفره دهکهای پایین جامعه حذف شده است که این امر سبب کوتاه قدی، کمبود کلسیم، کمخونی و سوءتغذیه کودکان خواهد شد.
- خوشچهره اقتصاددان اصولگرا: امروز اکثریت مردم ایران مصداق «مستضعف» هستند.
اگر جناب رضایی به این چند خبر و اخبار دیگر که در سایت منتسب به خودشان (تابناک) درج شده است نگاه کنند بدون زحمت تحلیل متوجه میشوند که مردم نه در سطح توقعات بهداشتی و نرمال بلکه حتی زیر سطح نیازها هم نمیتوانند زندگی کنند. آیا توقع خوراک و پوشاک حداقلی، توقع بالایی است؟
جناب رضایی باور کنند که به قول آیت اله جنتی مردم نجیب ایران در شرایط سختی زندگی میکنند و هرگونه فشار دیگری که به زن و مرد، کودک و پیر، نوجوان و جوان، مجرد و متأهل، بیکار و شاغل وارد شود، نه خدمت به انقلاب، نظام، اسلام و کشور است بلکه وارد کردن ضربات بنیان کن به همه اینهاست. به قول دکتر خوشچهره، اقتصاددان اصولگرا، امروز اکثریت مردم ایران مصداق مستضعف هستند یعنی جامعه عموماً و اکثریت به سمت فقر بیشتر رانده شده است.
بر مبنای کدام اصول علم اقتصاد جناب رضایی در تضاد با نظرات سایر اقتصاددانان ایران میگویند توقعات مردم در خوراک و پوشاک و موبایل بالا رفته است؟ اگر ایشان با این سخنان میخواهند زمینه را برای گرانیهای بیشتر در آینده فراهم کنند بدانند که همین سفره حداقلی مردم هم در تنگنا و فشار چند برابری قرار خواهد گرفت و به نارضایتی مردم دامن خواهد زد که به صلاح و مصلحت نیست.