جمعه 2 آذر 1403 11/22/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 8 مهر 1401 ، 50 : 18

کد خبر : 25827

از 0 نفر 0

قالیباف: مردم را از اداره جامعه حذف کرده‌ایم

قالیباف: مردم را از اداره جامعه حذف کرده‌ایم

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، محمدباقر قالیباف در نشست صمیمانه جمعی از رزمندگان خراسانی و مسئولان تشکل‌های دفاع مقدس استان خراسان رضوی در مشهد با اشاره به مشکلات کشور اظهار داشت: من سال‌هاست تأکید می‌کنم که هرکس خود را حزب‌اللهی، انقلابی، سرباز رهبری و وطن‌پرست می‌داند یا دغدغه اسلام و انقلاب و ایران را دارد، باید بتواند کارایی دین در اداره جامعه را اثبات کند.+ تحلیل خبر

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، محمدباقر قالیباف در نشست صمیمانه جمعی از رزمندگان خراسانی و مسئولان تشکل‌های دفاع مقدس استان خراسان رضوی در مشهد با اشاره به مشکلات کشور اظهار داشت: من سال‌هاست تأکید می‌کنم که هرکس خود را حزب‌اللهی، انقلابی، سرباز رهبری و وطن‌پرست می‌داند یا دغدغه اسلام و انقلاب و ایران را دارد، باید بتواند کارایی دین در اداره جامعه را اثبات کند.
وی با بیان اینکه اثبات کارآمدی دین در اداره جامعه یعنی محقق کردن قدرت نظریه ولایت فقیه امام خمینی (ره) در اداره جامعه، افزود: جمهوری اسلامی نظام حکمرانی که زیبنده اندیشه سیاسی امام (ره) بوده و آن اندیشه سیاسی را در جامعه پیاده کرده و کارآمدی دین در اداره جامعه را اثبات کند، ندارد.
قالیباف اضافه کرد: جمهوری اسلامی برای مشکلات راه حل دارد اما بوروکراسی و دیوان‌سالاری حاکم بر کشور اجازه نمی‌دهد از این قدرت حل مسئله استفاده کنیم.
رئیس قوه مقننه در همین زمینه ضمن تقدیر از همه کارمندان تلاشگر و زحمت‌کش افزود: سیستم بوروکراسی و دیوان‌سالاری کشور مناسب اداره کشور نیست و حتی ضد مبانی جمهوری اسلامی و کارآمدی عمل می‌کند.قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مسائل اصلی را رها کرده و به مسائل فرعی پرداخته‌ایم و گاهی مسائل اصلی و فرعی را تشخیص هم نمی‌دهیم، گفت: این روایت امیرالمؤمنین (ع) است که وقتی نیروهای فاضل دفع شوند، اراذل، یعنی نیروهای فرومایه و ناکارآمد، کارها را به دست می‌گیرند و لذا شاهد هستیم که در طول ده‌ها سال، این اتفاق باعث بروز شرایطی می‌شود که قدرت حل مسئله را از دست می‌دهیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه راه و مسیر را گم و مردم را از اداره جامعه حذف کرده‌ایم، تصریح کرد: متأسفانه گرفتار کسانی شده‌ایم که برای انقلاب یک سیلی نخورده‌اند، درد نکشیده‌اند و کاری هم نکرده‌اند و فقط هوار کشیده‌اند و این درحالی است که ما میدان را خالی کرده و کنار کشیده‌ایم.
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب فرموده‌اند که «در نسل ما بازنشستگی معنایی ندارد و تا زنده هستیم رزمنده هستیم»، گفت: ما رزمندگانی هستیم که با گوشت و پوست و استخوان، اتکا به سنت‌های الهی را درک کرده‌ایم و می‌دانیم که در کار ما نشد وجود ندارد، بنابراین سختی‌ها نباید ما را از راهمان دور کند، بلکه باید دل به دریا بزنیم و وارد عرصه مشکلات شویم و بدانیم که رزق و روزی و برکت را خدا می‌دهد و همانطور که رهبر انقلاب فرمودند؛ خدای اقتصاد همان خدای خرمشهر است.
در این نشست رزمندگان خراسانی و مسئولان تشکل‌های دفاع مقدس استان خراسان رضوی به بیان نکات و دغدغه‌هایشان پرداختند.

تحلیل خبر

چگونه باید مردم را در اداره جامعه وارد کنیم؟
*وارد کردن مردم در امور اجرایی: بهترین شیوه این است که مدیران ارشد، میانی و پایینی در حوزه مدیریت خویش، سراغ نخبگان، معتدین و پختگان هر قشر و قوم و حرفه و مجموعه رفته و مستقیماً «مشکلات و راه‌حل‌های مجموعه آنها را» از خودشان جویا شوند و آنها را برای ارائه بهترین راه‌حل‌ها به مشارکت بطلبند. مثلاً استاندار و معاونین و مدیران کل حوزه استانداری در هر شهری این گونه افراد را شناسایی کرده و به دور از حاشیه‌ها، برای سازندگی و عمران و آبادانی زادگاهشان طرف شور و مشورت قرار دهند.
هر کدام از مدیران کل ادارات دیگر هم می‌توانند از این روش در چارچوب تخصص‌ها و تجارب افراد آن منطقه، از آنان مشورت و کمک بگیرند. یقیناً در این ارتباطات، نکات و راه‌حل‌های برجسته‌ای شناسایی خواهد شد که شاید در فضای بسته اداری هرگز به اذهان مدیران و کارشناسان خطور نکند.
*وارد کردن مردم در امور انتخابات و به گزینی افراد: به جای محدود کردن دایره انتخاب مردم و مأیوس و دلسرد کردن آنها باید به خواسته‌ها و آرای متنوع آنان احترام گذاشت. «به گزینی» بهتر و نتیجه‌بخش‌تر از «محدودیت‌آفرینی» است.در انتخابات ریاست جمهوری، نمایندگان مجلس‌شورای اسلامی، نمایندگان مجلس خبرگان و شورای شهر و روستا باید مانور و قدرت انتخاب مردم را بالا برد تا با دل و جان در انتخابات شرکت کنند. شاید کسانی که در این پروسه انتخاب ‌شوند بهتر از کسانی باشند که تاکنون انتخاب شده‌اند و کارنامه عملکرد موفقی نداشته‌اند.
*وارد کردن مردم در امور فرهنگی و اعتقادی: کار دین و اعتقادات را باید به مردم واگذار کرد، آنها بهتر از هر دولتی می‌توانند پاسدار ارزش‌های دینی، ملی و محلی خودشان باشند. مگر هیئت‌های خودجوش مذهبی طی قرن‌ها نتوانسته‌اند به خوبی از انتقال ارزش‌های دینی برآیند؟
دخالت دولت‌ها به جای مردم، پایه‌های اعتقادات را سست و برخی افراد را به مقابله و لجبازی وا‌می‌دارد خصوصاً در جامعه ما که مشکلات اقتصادی به همه چیز گره‌خورده است نباید روش‌های سخت‌افزاری را جایگزین روش‌های نرم‌افزاری و مردمی کرد.
خلاصه اینکه وارد کردن مردم در اداره جامعه شیوه‌ها و روش‌های خاصی دارد و مدیریت مشارکتی عام را می‌طلبد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها