وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه مشاغل و کسب و کارهای خرد پایدارتر هستند، گفت: وزارت صمت در همین راستا تسهیلات بانکی و زمین مورد نیاز برای توسعه این مشاغل خرد و کوچک تأمین میکند و حتی محدودیت و سقفی هم برای میزان وام درخواستی متقاضیان پیش بینی نکردیم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سید رضا فاطمی امین در جریان بازدید از واحدهای تولیدی روستای لتگاه از توابع بخش لالجین شهرستان بهار اظهار داشت: برای نمونه در سفر امروز به استان همدان ۱۰ هکتار زمین واقع در شهرک صنعتی ویان کبودرآهنگ برای ایجاد یک ناحیه صنعتی و تخصصی منسوجات پیش بینی شد.
وی ادامه داد: به جای ایجاد یک واحد بزرگ با ظرفیت اشتغال ۲ هزار نیرو باید به دنبال تقویت کسب و کارهای خرد و کوچک باشیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه توسعه و تقویت کسب و کارهای خرد با جدیت در دستور کار این وزارتخانه است، اضافه کرد: شمار زیادی از مشاغل خُرد، ظرفیت توسعه را دارند و با توجه به داشتن تجربه کافی، بازار فروش، تخصص و توان بالا، بسیار پایدارتر از واحدهای بزرگ و با ظرفیت بالا هستند.
استاندار همدان هم گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان سفر به همدان و بازدید از طرحها تصمیمات راهبردی و راهگشا برای توسعه و رونق تولید ارائه کرد.
علیرضا قاسمی فرزاد افزود: همچنین وعدههایی در زمینه حمایت از بخشهای صنعتی، معدنی و اصناف از سوی فاطمی امین داده شد که با حمایت این مقام مسئول امید میرود بتوان مشکلات و مسائل پیش روی سرمایهگذاران در بخشهای مختلف را برطرف کرد.
وجود ۲۷۰ کارگاه صنعتی فعال در روستای لتگاه
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: همه روستاهای استان به ویژه لتگاه، کرد آباد و دستجرد دارای ظرفیت اشتغالزایی خوبی هستند و برای حمایت مالی از جمله پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش و سرمایه ثابت مدنظر قرار دارند.
احمد شانیان افزود: افزون بر یک هزار و ۵۰۰ دستگاه جوراب بافی و سیستم رایانهای در روستای لتگاه مستقر است و این روستا ۲۷۰ کارگاه فعال دارد. وی با بیان اینکه برای نخستین بار یک شناسنامه صنفی برای این روستا در نظر گرفته شد، اضافه کرد: میزان تسهیلات پرداختی به فعالان در این صنف، سال گذشته صفر بود اما امسال افزون بر ۲۷۰ میلیارد ریال طرح به بانکها معرفی شدند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: حدودی یک ماه پیش «تعاونی تأمین نیاز» با همکاری فرمانداری راهاندازی شد که بتوان مواد اولیه را ارزانتر برای فعالان این بخش تهیه و تأمین کرد.
شانیان ادامه داد: مطالعات اولیه برای راهاندازی کارخانه نساجی در استان در قالب طرح صورت گرفته است که امید میرود بتوان به زودی این صنعت را در همدان دایر کرد.
فاطمی امین در ادامه سفر یک روزه خود به همدان، عصر امروز به از شهرک صنعتی شیرین سو و شهرک اورقین در شهرستان کبودرآهنگ بازدید و همچنین در روستای کردآباد از واحد تولیدی خوشه پوشاک دیدن میکند.
بازدید از زمین خودروسازی و بازدید از شهرک صنعتی ویان در شهرستان کبودرآهنگ پایان بخش سفر یک روزه وزیر صمت به استان همدان است.یک هزار و ۱۷۸ واحد صنعتی و معدنی در استان همدان فعال است.
روستایی لتگاه با حدود ۵۸۰ خانوار و ۲ هزار نفر جمعیت در شهرستان بهار همدان واقع شده و با حدود ۲۰۰ کارگاه جوراب بافی و پنج دهه قدمت در این حرفه، سالانه حدود ۶ میلیون جین جوراب تولید میکند.
تحلیل خبر
در دهههای گذشته تاکنون دو ایده و دیدگاه در اقتصاد و توسعه روبهروی هم قرار گرفتهاند؛ یکی دیدگاهی که معتقد است «کوچک، زیباست» و دیگری ایدهای که در مخالفت با آن میگوید «بزرگ زیباست». کسانی که معتقدند «کوچک، زیباست» به کسب و کارهای کوچک اهمیت میدهند و مسائلی همچون تولید، مناسبات اقتصادی، منابع، ابزارها، سرمایه و ...را با محوریت انسان و در واحدهای شغلی با مقیاس کوچک، عامل توسعه و پیشبرنده میدانند. اینان به عامل انسانی و روابط انسانی و نقش بیبدیل آن در پیوستگی گروهی و ارتباطات رو در رو و چهره به چهره تاکید
میورزند.
در این اردوگاه واحدهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کوچک، تکامل در فناوری کوچک و مالکیت کوچک مورد حمایت قرار میگیرند.
نمونه بارز این دیدگاه در کتاب «کوچک، زیباست» به قلم ارنست فردریک شوماخر (1977 - 1911 میلادی) قابل بررسی و تحقیق است. در مقابل این ایده، ایده «بزرگ زیباست»، در اسطورهزدایی از کسب و کارهای کوچک مطرح شده. این دیدگاه مدعی است توسعه بزرگ و همه جانبه در واحدهای اقتصادی بزرگ اتفاق میافتد و نوآوریها در این عرصه متولد میشود.
گرچه واحدهای بزرگ، بیشتر بر نقش ماشین استوار است و نقش انسانی در کنار آن مطرح میشود ولی دموکراسی، رفاه و بهرهوری انبوه را به دنبال
دارند.
کتاب «بزرگ زیباست» نوشته رابرت اتکینسون این دیدگاه را توضیح میدهد.
اما اگر بخواهیم دیدگاهی واقعبینانه داشته باشیم باید بپذیریم که اقتصاد هر کشور، هم به واحدهای اقتصادی خرد و کوچک و هم واحدهای اقتصادی بزرگ نیازمند است.
هر کدام از اینها دارای مزایا و معایبی هستند که اگر در کنار هم قرار گیرند با هم پوشانی، عیوب یکدیگر را رفع و مزایای هر کدام دو چندان میشود.
مهمترین نکته این است که هر دوی اینها در «اقتصاد پویا و سالم» میتوانند نقشآفرین باشند وگرنه هر دو رو به ورشکستگی خواهند رفت.