جمعه 2 آذر 1403 11/22/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 25 آذر 1401 ، 53 : 17

کد خبر : 26337

از 0 نفر 0

وزیر نفت گفت به جزمشترکین پله ۱ و ۲ و ۳؛ مشترکان پله 4 تا 10 گاز نقره‌داغ می‌شوند

وزیر نفت گفت به جزمشترکین پله ۱ و ۲ و ۳؛ مشترکان پله 4 تا 10 گاز نقره‌داغ می‌شوند

به گزارش خبرنگار ایلنا، جواد اوجی وزیر نفت در پایان جلسه هیئت دولت با حضور در جمع خبرنگاران در مورد تصمیم دولت برای مشترک پرمصرف گاز گفت: در رابطه با بحث ناترازی و گازرسانی مستحضرید که این روزها هوا به شدت سرد شده است ما در حدود ۱۷ استانمان یخبندان را داریم پیش‌بینی ما این است که امسال سردتر از سال گذشته و سال قبل کاهش شدید دما را داریم. به همین خاطر تدابیر خیلی خوبی شرکت ملی گاز و همکاران ما در صنعت نفت و گاز انجام دادند که انشاالله تا جایی که می‌شود امسال زمستان را بدون چالش به خصوص برای بخش خانگی پشت سر بگذاریم.+ تحلیل خبر

به گزارش خبرنگار ایلنا، جواد اوجی وزیر نفت در پایان جلسه هیئت دولت با حضور در جمع خبرنگاران در مورد تصمیم دولت برای مشترک پرمصرف گاز گفت: در رابطه با بحث ناترازی و گازرسانی مستحضرید که این روزها هوا به شدت سرد شده است ما در حدود ۱۷ استانمان یخبندان را داریم پیش‌بینی ما این است که امسال سردتر از سال گذشته و سال قبل کاهش شدید دما را داریم. به همین خاطر تدابیر خیلی خوبی شرکت ملی گاز و همکاران ما در صنعت نفت و گاز انجام دادند که انشاالله تا جایی که می‌شود امسال زمستان را بدون چالش به خصوص برای بخش خانگی پشت سر بگذاریم.
وی افزود: هفته گذشته در دولت مصوبه خیلی خوبی در رابطه با تعرفه‌های گاز مشترکین پرمصرف که خارج از الگوی مصرف استفاده می‌کنند داشتیم که تعرفه آنها افزایش پیدا کرد. در رابطه با بسته تعرفه گاز ۱۲ پله را تعریف کردیم، به پله‌های یک، دو و سه هیچ افزایش قیمتی نخورده است همان قیمت سال گذشته را داریم که نزدیک به ۶۰، ۷۰ درصد مشترکین ما می‌شود از ۲۵ میلیون مشترک که شرکت گاز در بخش خانگی و تجاری دارد آن دسته از مشترکین که در پله ۱ و ۲ و ۳ هستند و سقف الگوی مصرف را رعایت می‌کنند هیچ گونه افزایش قیمتی متوجه‌شان نشده و قیمت برای آنها همان قیمت سال گذشته است.
وزیر نفت یادآور شد: اما از پله چهار افزایش قیمت را داشتیم و پله‌های بالاتر که خارج از الگوی مصرف هستند من از همین جا به آنها می‌گویم با افزایش قیمتی که دولت دیده فردا از ما گله‌مند نشوند نقره‌داغ می‌شوند. چرا؟ چون این عدالت نیست.
خانه‌هایی هستند که جکوزی دارند و غیرمتعارف گاز مصرف می‌کند چرا مردمی که دارند سقف الگوی مصرف را رعایت می‌کنند باید بهای آنها را بدهند؟ به همین خاطر با کار کارشناسی که در شرکت ملی گاز و سازمان بهینه‌سازی انجام دادند تعرفه این میزان از مشترکین افزایش چشمگیری داشته است.اوجی خاطرنشان کرد: خواهشم این است که همه مشترکین پرمصرف الگوی مصرف را رعایت کنند از مردم عزیز هم می‌خواهم برای اینکه همه مردم از این نعمت گاز به خصوص در زمستان سردی که پیش رو داریم بهره‌مند شوند، همکاری کنند تا مثل سال‌های گذشته مشکلی نداشته باشیم. افزایش تعرفه گاز مشترکین پرمصرف را از ۱۶ آذر اجرایی کردیم و انشاءالله در قبض گازشان در اوایل دی ماه را مشاهده خواهند کرد. پله‌های ۱ و ۲ و ۳ نزدیک ۶۰ تا ۷۰ درصد مشترکین را شامل می‌شوند که حدود ۵۰ درصد مصرف گاز را دارند این‌ها هیچ افزایش قیمتی متوجه‌شان نشده است.

تحلیل خبر

برخورد و رفتار صادقانه مسئولان با مردم بهترین اهرم بازدارنده خشم عمومی است. دیروز رئیس قوه قضاییه بر برخورد صادقانه مسئولان با مردم تاکید داشت و امروز وزیر نفت، پیام نقره داغ کردن مشترکان به اصطلاح پرمصرف گاز را داد. وی گفت: به جز مشترکانی که در پله 1 تا 3 قرار می‌گیرند که همان قیمت قبلی تعرفه را می‌پردازند، سایر مشترکان تا پله 10 پرمصرف محسوب شده و باید قیمت بسیار بالاتری را بپردازند به نحوی که وی از آن به «نقره داغ» تعبیر کرده است. اخیراً نیز مخابرات تعرفه تلفن ثابت را چند برابر کرد. لابد چند روز دیگر نوبت افزایش تعرفه‌های آب و برق است!
متأسفانه طی سالیان متوالی هرگاه می‌خواهند قیمت حامل‌های انرژی را بالا ببرند به جای اینکه صادقانه بگویند می‌خواهیم قیمت اینها را بالا ببریم تا محل درآمدی برای دولت باشد دنبال بهانه‌های واهی و توجیهاتی می‌گردند که مردم را قانع کنند درحالی که نه تنها مردم قانع نمی‌شوند بلکه به خاطر اینکه این بهانه‌ها و توجیهات این قدر تکرار شده که مردم آنها را از حفظ کرده‌اند، ناراحت و خشمگین می‌شوند.
از جمله توجیهات این است که میزان مصرف مردم زیاد است و می‌خواهیم آنها را گران کنیم تا مردم صرفه‌جویی کنند!
آیا در سه چهار دهه گذشته تاکنون گرانی‌های پی در پی توانسته است حتی کمترین تاثیری در صرفه‌جویی مردم و کاستن از میزان مصرف آنها در موضوع آب، برق، گاز، بنزین، نان و ... داشته باشد؟ اگر به میزان مصارف مردم در این گونه موارد نگاه مطالعاتی کنیم و آنها را طی چند دهه قبل با امروز مقایسه کنیم خواهیم دید که نه تنها میزان مصرف کاهش نیافته بلکه اضافه هم شده است. البته این افزایش مصرف به معنای بالا رفتن توان مالی مردم و قدرت خرید آنها نیست بلکه دلایل دیگری دارد که تحلیل جداگانه را می‌طلبد و از جمله آنها «عادت»، «فرهنگ»، «سبک زندگی» و «وادادگی اجتماعی» است. پس صرفاً با افزایش تعرفه آب، برق، گاز، تلفن، بنزین، نان و ... نمی‌توان جلوی مصارف زیاد آنها را گرفت و نباید «مصرف» را بهانه برای گرانی‌های جدیدتر کرد بلکه رفتار و گفتار صادقانه با مردم، تا اندازه‌ای می‌تواند آثار منفی افزایش قیمت‌ها را خنثی کند و از خشم عمومی بکاهد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها