جمعه 2 آذر 1403 11/22/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 14 فروردین 1402 ، 09 : 19

کد خبر : 26608

از 0 نفر 0

یک میلیون صندلی خالی در دانشگاه‌ها

یک میلیون صندلی خالی  در دانشگاه‌ها

امکان جذب دانشجویان خارجی

سرپرست دانشگاه شهید بهشتی از وجود یک میلیون صندلی خالی در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: درحالی‌که یک میلیون صندلی خالی در دانشگاه‌ها وجود دارد، باید زمینه را برای جذب دانشجویان خارجی فراهم کنیم که تحقق این مهم، نیازمند ابزارهایی است.+ تحلیل خبر

سرپرست دانشگاه شهید بهشتی از وجود یک میلیون صندلی خالی در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: درحالی‌که یک میلیون صندلی خالی در دانشگاه‌ها وجود دارد، باید زمینه را برای جذب دانشجویان خارجی فراهم کنیم که تحقق این مهم، نیازمند ابزارهایی است.
به گزارش ایسنا، دکتر سید محمودرضا آقامیری در جشنواره جذب دانشجویان بین‌الملل سراسر کشور، جذب دانشجویان بین‌الملل را مسئله مهمی ارزیابی کرد و گفت: اکثر دانشگاه‌های جهان به آن می‌پردازند و به دنبال بهره بردن از تجارت ۳۰۰ میلیارد دلاری حاصل از آن هستند.
وی با بیان اینکه در جهان ۵ میلیون دانشجوی خارجی وجود دارند که از میان آنها دو درصد دانشجوی پناهنده محسوب می‌شوند، افزود: ما هم باید از این فضا استفاده کنیم؛ درحالی‌که یک میلیون صندلی خالی در دانشگاه‌ها وجود دارد، باید زمینه را برای جذب دانشجویان خارجی فراهم کنیم که این مهم برای تحقق، نیازمند ابزارهایی است.
آقامیری گفت: نگاه ما در کشور به مسئله جذب دانشجویان خارجی قدری متفاوت است؛ چرا که به مسائل فرهنگی هم توجه می‌کنیم. با این دو دیدگاه یعنی دیدگاه مادی و فرهنگی و بهره بردن از حضور دانشجویان خارجی در کشور، دانشگاه‌ها ملزم به فراهم کردن سازوکارهای لازم هستند؛ این یک دیپلماسی علمی و فرهنگی است. سرپرست دانشگاه شهید بهشتی، سه عامل کیفیت یعنی برنامه علمی و آموزشی قوی، ایجاد شرایطی با صرفه مالی برای دانشجویان و درنهایت تسهیل دسترسی‌های کنسولی و اداری که بخشی به دانشگاه و بخشی به بیرون از دانشگاه مربوط می‌شود را مهم‌ترین ابزار لازم برای جذب دانشجویان بین‌الملل دانست.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه شهید بهشتی، وی افزود: اگر می‌خواهیم دانشجو جذب کنیم، باید زبان جوانان دانشجوی متقاضی را بفهمیم و با آن زبان با آنها صحبت و تصور زیبایی از محیطمان در ذهن آنها ایجاد کنیم. در این حوزه یکی از ابزارهای مهم فضای مجازی است. لازم است یک برندینگ و هویت شاخص از خود بسازیم.
وی افزود: امروز وبسایت دانشگاه می‌تواند کانالی قوی برای ارتباط بین افراد و دستگاه‌هایی باشد که کار پذیرش افراد را برعهده دارند. وبسایتی که به‌روز، سازگار با شرایط و بهینه باشد و کاربران به راحتی بتوانند به آن دسترسی داشته باشند.

 

تحلیل خبر

چرا یک میلیون صندلی خالی؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

چرا یک میلیون صندلی خالی در دانشگاه‌های کشور بدون دانشجوست؟ گرچه کاهش نرخ رشد جمعیت و پرهیز از فرزندآوری باعث شده که جمعیت کشور به سمت پیری در حرکت باشد و جمعیت جوان نسبت به دهه‌های قبل رو به کاهش است و لذا ورودی دانشگاه‌ها را تحت تأثیر قرار داده، ولی این همه ماجرا نیست و صندلی خالی یک میلیونی دانشگاه‌ها، نمی‌تواند تک عاملی باشد.
عوامل دیگری نیز در این مسئله دخالت دارند از جمله: کاهش انگیزه، دورنمای عدم دسترسی به شغل مناسب پس از
فارغ‌التحصیلی، بیکاری روزافزون فارغ التحصیلان، ضعف مالی در ادامه تحصیل، گسترش مشاغل پردرآمدی که نیاز به تحصیلات عالیه ندارند، کم ارزش شدن جایگاه علم در جامعه، به کارگیری افراد در رشته‌ای غیر از تخصصشان و ... این عوامل و عوامل دیگر همه دست به دست هم داده‌اند که دانشگاه‌ها خالی از دانشجو شود و برای پرکردن این جایگاه، به استقبال دانشجویان خارجی بروند.
اگر کشورهای پیشرفته، دانشجویان غیربومی از کشورهای دیگر را جذب می‌کنند نه از روی ناچاری و خالی بودن صندلی‌های دانشگاه‌های آنان است بلکه به علت وجود
ساز و کارهای پویا، در جذب دانشجویان بومی و غیربومی است و عواملی که برشمردیم علل بی‌رغبتی جوانان‌شان در ورود به دانشگاه‌ها نیست.
به هرحال باید مسئولان ذیربط به تجزیه و تحلیل این عوامل بپردازند و برای آن، راه چاره‌ای بیندیشند و خیال نکنند با پرکردن دانشگاه‌ها از دانشجویان خارجی، دیگر مسئولیتی ندارند. همین دانشجویان خارجی در مرتبه بعد از تحصیل و فارغ التحصیل شدن احتمال قوی دارد که برخی از مشاغل مهم جامعه ما را تصاحب کنند و بیش از پیش بر نرخ بیکاری و انزوای اجتماعی جوانان ما بیفزایند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها