صولت مرتضوی گفت: جامعه کارگری در همه صحنههای انقلاب و جنگ و سازندگی در صحنه ایثارگری بوده است.
به خبرنگار ایلنا، آیین تجدید میثاق جامعه کارگری با آرمانهای بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی امام خمینی (ره) به مناسبت هفته کارگر در حرم مطهر امام راحل (ره) برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که با حضور نمایندگان تشکلهای جامعه کارگری، وزیر و مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جمعی از کارگران و بازنشستگان برگزار شد، برخی کارگران با در دست داشتن پلاکاردهایی، ضمن اعلام وفاداری به آرمانهای امام راحل و انقلاب اسلامی، مطالبات کارگری خود را نیز در حضور صولت مرتضوی مطرح کردند.
در ابتدای این مراسم صولت مرتضوی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) طی سخنانی ضمن گرامیداشت هفته کارگر و تجلیل از جایگاه امام خمینی (ره) اظهار کرد: ما و جامعه کارگری همواره بر اهداف امام خمینی استوار هستیم. پیام ما امروز به امام بزرگوار انقلاب این است که شما با بیانات خود راه را برای ما ترسیم کردید و فرمودید پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت آسیب نرسد؛ امروز نیز جامعه کارگری با هر مشکل و سلیقه فکری پایبند به این سخن امام است.
مرتضوی افزود: ما به تاسی از رهبر انقلاب همواره بر صراط امام خمینی (ره) استوار هستیم. کارگران ایران در طول تاریخ خوش درخشیدند و این سخن را اثبات کردند. در جریان انقلاب اسلامی و مبارزه با رژیم ستمشاهی و پس از آن دفاع مقدس و دوران سازندگی پس از جنگ کارگران در میدان نبرد در یک دستشان اسلحه و در دست دیگرشان قرآن بود. کارگران در پرتوی مکتب اسلام جهادی فی سبیل الله انجام دادند.
وی تاکید کرد: جامعه کارگری ما در دوران دفاع مقدس ۱۴ هزار شهید تقدیم انقلاب اسلامی کردند. شهید سردار سلیمانی خود هم کارگر بود و هم کارگر زاده بود و ما در کشورمان یک چنین رزمندگانی از طبقات مستضعف داشتیم. امروز نیز پس از جنگ و انقلاب باید کارگر ایرانی است که استقلال اقتصادی و رونق نسبی اقتصاد را میبینید. به برکت اراده کارگران ماست که امروز ما این شرایط تحریم و فشار اقتصاد را تحمل کردهایم.
وزیر کار با اشاره به نقشه راه اقتصادی رهبر معظم انقلاب برای سال ۱۴۰۲ ادامه داد: رهبری در پیام نوروزی خود بر مهار تورم و رشد تولید تاکید کردند. همت دولت آیتالله رئیسی این است که بر تورم انتظاری فائق بیاییم. دولت عزم خود را برای مدیریت بازار جزم کرده است. بارقههایی از امید هم وجود دارد. امروز در حوزه سیاست خارجی دولت سیزدهم گام بلندی را برداشته است. تئوری و تفکر ایران هراسی در عرصه جهانی تبدیل به تفکر همکاری و همراهی با ایران اسلامی شده است. به رغم همه فشارهای استکبار روی کارشناسان آژانس اتمی، آنها باز هم حقانیت قانونی فعالیت هستهای ایران را تایید کرد.
وی با اشاره به نامه برخی سران کشورهای همسایه که قبلاً رابطه تیره با ایران داشتند مبنی بر دعوت از رئیسجمهور برای سفر به این کشورها گفت: ما امروز به رشد اقتصادی ۳ درصد رسیدیم و هدفگذاری رشد ۸ درصدی را در دستور کار داریم. ما در تولید مواد لبنی و برخی محصولات صنعتی رشد حدود ۵۰ درصدی داشتیم. اگر در رشد تولید اهتمام داشته باشیم قطعا یک گام به مدیریت تورم نزدیک میشویم.
مرتضوی تصریح کرد: در این دولت تا پایان سال ۱۴۰۱ دولت حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه روزانه صادرات نفت داشته است. این درحالی است که دولت از دولت قبلی صندوقی با بدهی ۱۱۰۰ همتی تحویل گرفت. ما اکنون ولی منابع ارزی و خزانه مثبت داریم و من ایمان دارم که کارگران به عنوان وارث زمین و آیندهسازان، قطعا آینده بهتری را برای کشور رقم خواهند زد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: رهبر انقلاب در دیدار با کارگزاران کشور گفتند هرچه زمان بگذرد به نفع ما و به زیان دشمنان ایران است. امروزه اعتراضات گسترده را در سرزمینهای اشغالی میبینیم و به تعبیر رهبری هر روز استکبار ضعیفتر میشود. هژمونی دلار امروز رو به ضعف گذاشته و آینده برای جبهه کشورهای مستضعف از جبهه استکبار روشنتر است.
وی افزود: اینکه ما به اشتغال و ازدواج جوانان فکر و تلاش کنیم، حداقل وظیفه ما دولتیهاست و دولت در زمینه کمک به اقشار کمبضاعت وظیفه دارد. ما امیدواریم امسال پدیده بیکاری را کنترل و برای بحث مسکن کارگری نیز معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامه جدی در دستور کار دارد.
مرتضوی در پایان تاکید کرد: جامعه کارگری و کارفرمایی در جبهه واحد قرار دارند و ما معتقد نیستیم این دو در مقابل هم نیستند. ما به پیروی از سخنان پیامبر اسلام (ص) به دست پینهبسته کارگران زحمتکش بوسه میزنیم و به این امر افتخار میکنیم.
تحلیل خبر
موانع اشتغال و ازدواج جوانان
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
پیش نیاز و شرط تحقق اشتغال و ازدواج جوانان، حل مشکلات اقتصادی کشور است.
در زمینه اشتغال، دولت باید دو کار کند: یکی حفظ مشاغل فعلی که با تعطیلی و رکود آنها، عدهای شاغل، بیکار نشوند. دوم: ایجاد شغلهای جدید تا بیکاران فعلی، صاحب شغل شوند. برای تحقق هر دو مورد فوق باید مشکلات اقتصادی پیش روی کارآفرینان، کارفرمایان و صاحبان مشاغل برداشته شود. چگونه میتوان انتظار داشت که با تورم لحظه به لحظه و افزایش قیمت دلار تا مرز 60000 تومان، همین مشاغل فعلی نیز بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند؟ کارفرمایان و صاحبان مشاغل به شدت از همه طرف زیر فشار فوقالعاده هستند و خود قانون کار باعث شده که آنها به کمترین تعداد کارگر اکتفا کنند چون قانون و اداره کار از آنها حمایت نمیکند بر فشار وارده به آنها میافزاید.
کسانی که صاحب سرمایه هستند به دلیل مشکلات روزافزون «اقتصادی» و «اداری»، سرمایههای خود را به خارج کشور هدایت میکنند و زمینههای ایجاد و استمرار اشتغال در کشور را فراهم نمیبینند، آنگاه انتظار داریم که دولت بتواند برای جوانان اشتغال ایجاد کند؟
در چارچوب تجارت داخلی، اولین عنصری که باید وجود داشته باشد این است که به اندازهای ثبات اقتصادی حکمفرما باشد که صاحبان مشاغل و سرمایه بتوانند برای 5 سال آینده برنامه ریزی کنند درحالی که با شرایط فعلی حتی برای «یک ماه آینده» هم نمیتوان یک برنامهریزی مطمئن داشت!
در این شرایط چگونه میتوان انتظار داشت که تعداد زیادی از کارآفرینان به خلق شغل جدید همت گمارند؟ حتی اگر وضعیت اقتصادی کشور باثبات باشد برای راهاندازی یک شغل جدید، باید سرمایه خود را صرف خرید مکان، تجهیزات، امکانات، مواد اولیه و ...کرد و پس از گذشتن از هفت خوان اداری و فرصت سوزیهای آنها، در دو سه سال اول باید ضرر یا عدم النفع را تحمل کرد تا به آرامی کارگاه و کارخانه و شرکت بتواند به سوددهی عادی برسد حال اگر ثبات اقتصادی نباشد آیا آیندهاطمینانبخش برای کسانی که سرمایه و هستی خود را به میدان آوردهاند قابل پیش بینی است؟
دغدغهها و نگرانیهایی که صاحبان مشاغل دارند بسیار بیشتر از دغدغههای مسئولان و مدیران ارشد، میانی و پایینی است. چرا که مسئولان، در این افت و خیزهای اقتصادی، چیزی را از دست نمیدهند ولی صاحبان مشاغل همه سرمایه، دارایی، آبرو، اعتبار و حاصل تلاش یک عمرشان را از دست داده و حتی بعضی از آنها ورشکسته شده و به زندان میافتند.
آری اشتغال و ازدواج جوانان، در این زمینه و بستر، قابل تحلیل است. آیا برای آن راه چارهای دارید؟