نماینده مجلس گفت: زمان به زودی از دست میرود؛ صادقانه به مردم بگوییم پول نداریم وعده وام ازدواج و وام تولید توخالی ندهیم و دل جوانان و تولیدکنندگان را خون نکنیم؛ اگر لایحه بودجه میآورید و مجلس آن را تصویب میکند، درصدی را برای سفرهای استانی بگذارید و به آن پایبند باشید، در غیر این صورت نوشتن برنامه ۵ ساله هفتم و لایحههای بودجه در ۵ سال چه معنایی دارد؟
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی به دولت توصیه کرد تا دایره انتخاب خود را گستردهتر و از مشاوران کارآزمودهتر استفاده کند.
فریدون عباسی، نماینده مردم کازرون و کوه چنار در مجلس شورای اسلامی در جلسه روز یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ صحن مجلس در نطق خود با اشاره فرارسیدن روز تشکلها و مشارکت اجتماعی گفت: از تمام آحاد ملت ایران سپاسگزارم که در چارچوب تشکلهای قانونی تاکنون صبورانه کاستیها را برطرف کردهاند و امیدوارم قوای سه گانه به گونهای رفتار کنند که رفع مشکلات مردم در اولویت باشد تا در آینده شاهد مشارکت اجتماعی بیشتر مردم در پیشرفت کشور باشیم.
وی در بخش دیگری از نطق خود اظهار کرد: نزدیک به ۲۰ سال است که سیاسیون در جامعه ما روش سعی و تلاش را مورد نظر قرار دادهاند و این روش را پیش گرفتهاند و بدون مدون کردن نظریههای اجتماعی و اقتصادی و با پایمال کردن گذشته و فرار به آینده، شعاری بدون پشتوانه علمی شخصیتهایی که فرصت کافی برای کسب مهارت نداشتهاند را در رأس اجرایی کشور میگمارند؛ استمرار این روش نا کارآمد و بدون راهبرد بی تردید ما را در آینده با مخاطراتی جدیتر روبرو خواهد کرد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: لازم و ضروری است علایق و سلائق مختلف در چارچوب نظام جمهوری اسلامی قانون اساسی را مبنا قرار داده و تشکیلات دائمی خود را با اعلام اساسنامه، مواضع و نظریههای دقیق فرهنگی، اعتقادی، اجتماعی، اقتصادی و آنچه دستاورد فکر مثبت بشری است، بنا نهاده و از شخصیتهایی که ظرفیتهای لازم حکمرانی را دارند، استفاده کنند.
عباسی افزود: حوادثی که در ۲۰ سال اخیر شاهد آن بودهایم ریشه در عدم توجه به آموزش و پرورش به خصوص به محور اصلی آن یعنی انتخاب نامناسب معلمان و غافل شدن از حفظ کرامت آنان دارد. در این روزها که دشمنان کشور تمام توان علمی و تجارب شیطانی خود را برای از بین بردن اقتدار ایران به عنوان کالبد اسلام ناب به کار گرفتهاند، باید لشکر اساتید دانشگاهها و حوزههای علمیه با حل مشکلات کشور آشتی کنند، دنیای تولید و استکبارستیزی را بلندتر از گذشته فریاد بزنند.
وی همچنین با بیان اینکه «دولت باید دایره انتخاب خود را گستردهتر و از مشاوران کارآزمودهتر استفاده کند»، خطاب به دولت اظهار کرد: زمان به زودی از دست میرود؛ صادقانه به مردم بگوییم پول نداریم وعده وام ازدواج و وام تولید توخالی ندهیم و دل جوانان و تولیدکنندگان را خون نکنیم؛ اگر لایحه بودجه میآورید و مجلس آن را تصویب میکند، درصدی را برای سفرهای استانی بگذارید و به آن پایبند باشید، در غیر این صورت نوشتن برنامه ۵ ساله هفتم و لایحههای بودجه در ۵ سال چه معنایی دارد؟ اگر نظریه اقتصادی مطابق با حل مشکلات اقتصادی خود نداشته باشیم، روش اجرای مناسب و انتخاب افراد شایسته و کاردان برای اجرا نخواهیم داشت و شرایط فعلی همین میشود که مردم ناراضی هستند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: کلمه ترک فعل که این روزها از این مجلس شروع شده است نباید باعث تضعیف دستگاه اجرایی کشور شود؛ در این زمینه از رئیس قوه قضائیه تقاضا دارم، دادستانها و قضات را به این مهم توجه دهند. همچنین از نمایندگان مجلس میخواهم که بیایید به وظایف قانونگذاری بیشتر از قبل توجه کنیم؛ فشار مضاعف را تحمل کنیم و کاستیهای حوزه انتخابیه را با پیگیری برطرف نماییم و تلاش کنیم مدیران دولتی مسئولیتپذیرتر و شجاع شوند تا کار مردم در روال منطقی، قانونی و با زمانبندی مناسب حل شود.
تحلیل خبر
پشت صادقانه گفتن «پول نداریم» چندین سؤال دیگر مطرح میشود
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
البته که صداقت با ملت در همه امور، رفتار پسندیدهای است اما به صِرف صادقانه حرف زدن و مشکلات را گفتن، وظیفه گوینده تمام نمیشود بلکه تازه ابتدای پاسخگویی به دهها سؤال دیگر است. اگر پدری صادقانه به فرزندانش گفت؛ پول ندارم که شما را به مدرسه بفرستم یا بیماری شما را مداوا و درمان کنم یا غذای حداقلی را برای شما فراهم کنم یا سرپناهی برای زیست آبرومندانه شما اجاره کنم یا .... آیا اعضای خانواده، این صداقت و رُک گویی را نقطه اختتامیه وظایف پدری میدانند و از او مطالبه گری نمیکنند؟ آیا نمیگویند چه کار کردهای که این طور بی پول و فقیر شدهای و ما را در شرایط سخت قرار دادهای؟
قطعاً چه به زبان قال و یا به زبان حال، این سؤالات و سؤالات بیشتری را مطرح خواهند کرد.
شاید بگویید علت بی پولی دولت، دشمن خارجی و تحریمهایش و ... است، در پاسخ میگوییم؛ علت بی پولی، چه دشمنان خارجی و چه دوستان داخلی، چه سیاست داخلی و چه سیاست خارجی، چه برنامهها و سیاستهای پولی و بانکی و اقتصادی و چه ... باشد، اگر مردم آنها را بپذیرند و با دولت همراهی و همدلی کنند و با فقر و نداری بسازند، خطرات بحرانهای اجتماعی کمرنگ خواهد شد اما اگر مردم، این شرایط را نپذیرند و منتقد وضع موجود شوند، آنگاه «فقط صادقانه سخن گفتن» راه حل برون رفت از شرایط بی پولی و نداری نخواهد بود.
مردم، نماینده خود را به مجلس نمیفرستند که بگوید پول نداریم و پروژههای محلی و استانی و کشوری را نمیتوانیم اجرا کنیم و توانایی حل مشکلات جامعه را نداریم، بلکه نماینده را انتخاب میکنند تا برای حل مشکلات، راه چارهای بیندیشند و در قالب قانون و نظارت بر اجرای آن، فردای بهتری را به مردم هدیه دهد. رفع مشکلات گسترده اشتغال جوانان، ازدواج آنها، ادامه تحصیل، مسکن، دارو و درمان، توسعه و پیشرفت کشور و ...همگی به عهده قوای مقننه و مجریه است و رفتار صادقانه با مردم، اولین وظیفه آنهاست نه رافع مسئولیت آنان.
حال که پول ندارید چه کار میخواهید بکنید و چکار کردهاید و چه نتیجهای گرفتهاید؟