به گزارش خبرنگار ایلنا، رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در پایان جلسه هیئت دولت با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به حضور این وزارتخانه در کارگروه تأمین کاغذ گفت: ظاهراً اولین بار بود که وزارت آموزش و پرورش در جلسه کارگروه کاغذ شرکت میکرد.
کشور ۷۰ هزار تن کاغذ مصرف میکند که ۵۰ هزار تن آن مربوط به آموزش و پرورش است اما این وزارتخانه در این کارگروه نبود برای اولین بار هم تصویب شد که ما از کاغذ داخلی مصرف کنیم. امیدواریم بتوانیم این مسیر را ادامه دهیم؛ این کار بزرگی است. سالانه حدود ۱۵۵ میلیون جلد کتاب چاپ میکنیم و کاغذ هم برای ما امری حیاتی است. در این دولت تمام کاغذ مورد نیازمان را از داخل تهیه میکنیم.وی در مورد شهریه نجومی برخی مدارس گفت: شهریه مدارس روی سایت مدارس و سازمانهای غیردولتی قرار گرفته اگر مدرسهای از آن شهریه بیشتر میگیرد شکایت کنند تا ما پیگیری کنیم.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سؤال ایلنا مبنی بر اینکه شنیده شده برخی مدارس به دلار پول شهریه را دریافت میکنند، گفت: چند مرکز در دولت قبل مجوز داشتند که هزینه را به دلار بگیرند چون اینها مدارس تطبیقی هستند و دانشآموزانشان هم خارجی هستند ولی برخی این را تسری دادند که این کار غیرقانونی بوده و ما هم به طور جد دنبال این هستیم که این اقدام را برگردانیم و ثانیاً اگر تخلف کرده باشند، حتماً پلمپشان میکنیم.
وی عنوان کرد: در این دولت بالغ بر هزار مدرسه را یا لغو مجوز کردیم یا تعطیلی موقت کردیم و در این مورد مسامحه نمیکنیم اما اینکه رسانهها به ما بگویند تخلفی شده ولی ردی از آن تخلف به ما داده نشود، خوب نیست.
صحرایی در مورد اینکه در لایحه عفاف و حجاب بندی در مورد معرفی محصلینی که به این قانون تمکین نکنند آمده است، گفت: در این مورد نه شنیدم و نه از این موضوع خبر دارم. در لایحه دولت چنین چیزی وجود نداشت.
در لایحه دولت اساساً بحثی در مورد جرمانگاری وجود نداشت و بحث تخلف بود. موضوع برخورد با دانشآموزان هم نه در لایحه دولت و نه طبق اطلاعی که از مجلس دارم در آن لایحه نبوده است.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سؤال که اگر این بند مصوب شود واکنش وزارت آموزش و پرورش چگونه خواهد بود، گفت: باید ببینیم در آن صورت بررسی میکنیم و پیگیری میکنیم. واکنش ما متناسب با اطلاعات ما خواهد بود، وقتی اطلاع ندارم چه واکنشی نشان دهم.
تحلیل خبر
چرا وزیر آموزش و پرورش نباید اطلاع داشته باشد؟
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
وزیر آموزش و پرورش به عنوان بالاترین مقام این وزارتخانه که مسئولیت تمام مسائل آموزشی و تربیتی دانشآموزان را عدهدار است باید در جریان همه اموری که به نوعی مسائل تربیتی دانشآموزان را در بر میگیرد، باشد؛ از جمله هر تصمیم کشوری که برای حجاب و عفاف گرفته میشود باید با مشورت و همفکری وی، معاونین و کارشناسان این وزارتخانه باشد.
همه جوانان و نوجوانانی که کمتر از 18 سال سن دارند و در پرشورترین دوره زندگی خود بسر میبرند، عموماً دانشآموز هستند و مسئولیت آنها درون مدرسه به عهده آموزش و پرورش است لذا هرگونه رفتاری که طبق لایحه عفاف و حجاب باعث برخورد با دانشآموزان شود، امری بسیار حساس و نتایج آن غیرقابل پیش بینی است و وزیر آموزش و پرورش باید به هیئت دولت و مجلس و اولیای دانشآموزان پاسخگو باشد.
از طرف دیگر سنین زیر 18 سالگی، سنینی است که باید شعائر دینی با تکیه بر استدلال عقلانی و عشق درونی، در وجود جوانان و نوجوانان «نهادینه» و «تثبیت» شود تا از آنان مؤمنین واقعی بسازد که در تمام مراحل عمر به اعتقاداتشان پایبند باشند. این کار هم با بخشنامه و لایحه و قانون امکان پذیر نیست.
قانون نمیتواند اعتقادات را در انسان تقویت کند بلکه الزاماتی است که جهت تثبیت نظم اجتماعی در مجالس کشورها وضع میشود. کشورهایی که صرفاً براساس قانون اداره میشوند، دین و عقاید را در حاشیه نگه میدارند. کشوری که اولویت اولش عقاید و احکام دینی است باید مردم را مشتاقانه (و نه براساس اجبار قانون) به رعایت فرامین و شعائر دینی تشویق و ترغیب کند تا شاکله شخصیتی و باورهای درونی مردم براساس آموزههای دینی شکل بگیرد. حال اگر وزیر آموزش و پرورش بگوید که از لایحه عفاف و حجاب و تغییرات آن بی اطلاع است، سخن عجیبی است که تفسیرهای مختلف را در پی دارد و اگر با این شرایط این لایحه به قانون تبدیل شود، وزیر آموزش و پرورش و کل عوامل آموزشی و پرورشی در نحوه اجرای آن، واقعاً در میمانند.