دوشنبه 5 آذر 1403 11/25/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 17 شهریور 1402 ، 34 : 17

کد خبر : 27103

از 0 نفر 0

رئیس مجلس :

به راحتی می‌توانیم بر بودجه تسلط داشته باشیم و کشور را از یک گیجی نجات دهیم

به راحتی می‌توانیم بر بودجه تسلط داشته باشیم و کشور را از یک گیجی نجات دهیم

در برنامه هفتم تلاش بر این است که هیچ پولی بدون کنترل حساب خزانه جابه جا نشود

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در برنامه هفتم تلاش بر این است که اعتبارنامه بانکی نقدی به اعتباری تبدیل شود و هیچ پولی بدون کنترل حساب خزانه جا به جا نشود.+  تحلیل خبر

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در برنامه هفتم تلاش بر این است که اعتبارنامه بانکی نقدی به اعتباری تبدیل شود و هیچ پولی بدون کنترل حساب خزانه جا به جا نشود.
به گزارش تسنیم، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که در مراسم رونمایی از گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۱ در دیوان محاسبات حضور یافته است، طی سخنانی با اشاره به اهمیت جایگاه دیوان محاسبات گفت: دیوان محاسبات جراحی‌های عمیق و دقیق را بر امور کاری خود انجام می‌دهد. وقتی بحث مدیریت بودجه، هزینه و حسابرسی را مطرح می‌کنیم باید دقت لازم را داشته باشیم و فرآیند هوشمندسازی در اینجا به ما کمک می‌کند.
وی افزود: ما به راحتی می‌توانیم بر بودجه تسلط داشته باشیم و کشور را از یک گیجی در حوزه بودجه و پولی و بانکی نجات دهیم.
دیوان محاسبات نقش سلسله اعصاب را دارد که پیغام را به درستی و به جا به مغز برساند. دو تصمیم است که ما می‌توانیم در یک سال صفر تا صد آن را انجام دهیم؛ ابتدا اینکه در کشور نباید بگذاریم در حساب‌های تجاری پولی از پول‌های بیت‌المال بماند، باید همه اعتبارات به حساب‌های خزانه واریز شود یعنی واریز پول به حساب‌های تجاری را باید تخلف قطعی محسوب کنیم و موضوع دوم اینکه پول‌ها را به جای نقدی، اعتباری منتقل کنیم. یعنی تا به مصرف کننده نهایی نرسیده نباید پولی به معنای ال سی (اعتبارنامه بانکی) نقدی واریز یا جا به جا کنیم.
رئیس مجلس عنوان کرد: یکی از اشکالات این است که همین ۳ درصد تنخواه‌گردان دولت نیز بعضی وقت‌ها جوابگو نیست و این سبب می‌شود که پایه پولی به شدت بالا رود و اینجا تکالیف دولت باعث می‌شود که بانک‌های عامل از بانک مرکزی استقراض کنند. باید بدانیم که در زمان بودجه نویسی، بودجه را برای مردم می‌نویسیم و اثر آن برای مردم باید باشد.
وی گفت: من در این ۴ سال خدمت نتوانستم از ظرفیت بالای دیوان محاسبات استفاده کنم که یکی از غصه‌های من به عنوان یک مدیر همین است. من به عنوان خدمتگزار و نماینده مردم در مجلس جایی هم که اطلاعی دارم براساس تجربه و تلاشی است که خودم می‌کنم. اصل ۵۵ می‌گوید همه مردم باید درباره بودجه بدانند و موضوع مهم بودجه را باید ساده‌سازی کنیم که مثلاً برای یک دانشجو که تخصص نداشته باشد هم قابل فهم باشد. یعنی شفاف و ساده بیان شود. یک امر مهم را باید به زبان ساده بگویید که عموم مردم متوجه شوند.
رئیس مجلس تصریح کرد: باید روشی درست کنیم که بودجه و ظرفیت‌های استفاده از آن شفاف، ساده و روان باشد.
وی گفت: امروز کشور، انقلاب و نظام ما باید مسیر خود را پرقدرت پیش ببرد. ما نیازمند حرکت‌های جهشی هستیم که در فرصت‌های معمولی اتفاق نمی‌افتد و در فرصت‌های با ریسک با شجاعت، درایت و گذشت انجام می‌شود.
قالیباف افزود: در برنامه هفتم هم تلاش می‌کنیم که آل سی نقدی را جمع کنیم و همه را اعتباری کنیم و هیچ انتقال وجهی خارج از حساب کنترل خزانه نباید باشد و این اعتبار جایی به نقدینگی تبدیل می‌شود که آن، مصرف کننده نهایی است.

تحلیل خبر

گیجی و بلاتکلیفی در حوزه بودجه

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

صرف نظر از ایراداتی که برخی صاحب نظران، متوجه ساختار بودجه و نظام بودجه نویسی کشور کرده‌اند و بر لزوم اصلاح ساختاری آن تاکید دارند، اما آنچه که هر سال نهایتاً به عنوان برنامه و قانون بودجه در مجلس تصویب می‌شود، با همه اشکالاتش، باید از چند جهت مورد مداقه قرار گیرد.
یکم اینکه بودجه برای همگان به خصوص برای مجریان باید کاملاً شفاف، روشن و بدون ابهام باشد تا برخی به بهانه‌های مختلف شانه از اجرای آن خالی نکنند و براساس سلیقه شخصی به اجرای ناقص و انحرافی آن نپردازند.
دوم، در موقع برنامه ریزی و بودجه نویسی، «واقعیات» را ملاک قرار دهند و از ذهنیات و آرمان گرایی دست نیافتنی فاصله بگیرند. همیشه «وضع مطلوب» برای همه «طلایی» است و همه دوست دارند به بهترین نقطه در هدف گذاری برسند ولی باید بدانیم که «وضع مطلوب» نمی‌تواند بدون توجه به «وضع موجود» حاصل شود.
در برنامه ریزی و برنامه نویسی باید ابتدا از «وضع موجود» ارزیابی درستی داشته باشیم آنگاه ببینیم اگر بخواهیم وضع موجود را سکوی پرش به سمت وضع مطلوب قرار دهیم تا چه شعاعی این پرش، امکان پذیر است. معمولاً مبنا این است که سرفصل‌های بودجه، محل مصارف هزینه‌ها و وصول درآمدها را تعیین می‌کند. هرگونه محاسبه اشتباه و خیال پردازی در بودجه ریزی و بودجه نویسی باعث می‌شود که سرفصل‌ها و محل مصارف بودجه به خاطر خلأ در بخشی و تراکم و تورم در بخش‌های دیگر، از جانب مجریان زیرپایه نهاده شود و سپس ناظران، آن را به عنوان تخلف محسوب کرده، افرادی که شاید خواسته‌اند با جابجایی بودجه و سرفصل‌ها گره‌گشایی کنند را به دردسر بیندازند. البته کار افرادی که سرفصل‌ها را به هم می‌ریزند، درست نیست ولی عیب از بودجه‌ریز و بودجه‌نویس است که نتوانسته است تشخیص دهد که برای هر «محلی از محل‌های هزینه‌ها» چه اعداد و ارقامی تخصیص دهد که نیاز به این جابه جایی غیرقانونی نباشد. پس بودجه ریزان و بودجه نویسان کار خود را به خوبی و مبتنی بر واقعیات انجام دهند تا مجریان را گرفتار نکنند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها