یکشنبه 4 آذر 1403 11/24/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 24 آبان 1402 ، 17 : 17

کد خبر : 27291

از 0 نفر 0

خودروسازان و انتظارات برآورده نشده مردم

خودروسازان و انتظارات برآورده نشده مردم

وزیر صمت: مردم انتظار بیشتری از خودروسازان دارند و این انتظارات برآورده نشده است

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه این وزارتخانه مطالبه گر کیفیت محصولات خودروسازان است، گفت: مردم انتظار بیشتری از خودروسازان دارند و این انتظارات برآورده نشده است.+ تحلیل خبر

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه این وزارتخانه مطالبه گر کیفیت محصولات خودروسازان است، گفت: مردم انتظار بیشتری از خودروسازان دارند و این انتظارات برآورده نشده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، عباس علی‌آبادی در دومین نمایشگاه تحول صنعت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به خودروسازان اعلام کرده‌ایم در صورتی که به استانداردهای جهانی نرسند از آن‌ها حمایت نخواهیم کرد، چرا که شأن مردم ما کمتر از مردم کشورهای دیگر نیست و استفاده از محصولات با کیفیت حق آنهاست.
وی اضافه کرد: خودروسازان باید به این خواست ملی اهتمام داشته باشند، رهبر معظم انقلاب اسلامی موضوع را به صورت جدی مطرح کردند و ما نیز در وزارتخانه موضوع را مطالبه می‌کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر لزوم توجه خودروسازان به صنعت خودروهای برقی، گفت: با توجه به قدمت‌مان در خودروسازی باید زودتر در تولید خودروهای برقی ورود می‌کردیم، زیرا برقی سازی ۷۰ سال است که در جهان مورد توجه است.
وی افزود: امروز شهر تهران از لحاظ آلودگی هوا قابل تحمل نیست و زمستان روزهای آلوده بیشتری خواهیم داشت، از این رو نگران سلامتی مردم هستیم و دولت هم برای حل این معضل برنامه‌ریزی می‌کند.
این عضو کابینه دولت سیزدهم با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای کاهش آلودگی هوا برقی سازی خودروهاست، گفت: اقتصاد انرژی ما به خاطر صرف انرژی‌ها در حال کوچک شدن است، در این زمینه باید سرمایه‌گذاری‌ها در جهت سودآوری و بهبود اقتصاد کشور انجام شود و اتومبیل‌های برقی انرژی‌ها را به سمت پاک می‌برند.
علی‌آبادی عنوان کرد: خودروسازان متوجه شده‌اند که باید به سمت برقی سازی حرکت کنند، در این زمینه خودروسازان اصلی کار را آغاز کرده‌اند، اما به محصول نهایی دست نیافته‌اند.
وی اضافه کرد: خودروسازان قول داده‌اند که در ۶ ماه نخست سال آینده ساخت خودروهای برقی محقق شود، وزارت صمت نیز پیگیر مطالبه مردم و از خودروسازان در ساخت خودروهای برقی حمایت می‌کند.
وزیر صمت تاکید کرد: این حق مردم است که خودروهای در شان و با کیفیت را انتخاب کنند که در اقتصاد ملی اثر مثبت ایفا کند.
نگرانی از بابت تامین زیرساخت‌های برقی سازی وجود ندارد
وی با بیان اینکه نگرانی در تامین زیرساخت‌های برقی سازی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: در کشور در این زمینه سرمایه‌گذاری هنگفتی انجام شده است، ظرفیت ۹۲ هزار مگاواتی نیروگاهی در کشور و در هر نقطه کشور دسترسی به برق وجود دارد، بر این اساس شارژ سریع مورد انتظار مردم است.
علی‌آبادی بیان ‌داشت: در همه شهرها به ویژه کلان‌شهرها و مسیرهای جاده‌ای بین راهی مهم نیز ایستگاه شارژ خودروهای برقی را تعبیه خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه تحول از نوآوری شروع می‌شود، گفت: باید قطعات و محصولاتی ساخته شود که استراتژیک بوده و دارای ارزش افزوده برای کشور باشد تا از این طریق بازارهای بین المللی را تسخیر کرد.
وزیر صمت با تاکید بر اینکه خودروسازان از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاهیان استقبال می‌کنند، از فناوران دعوت کرد تا با همکاری و هم‌افزایی صنعت و دانش‌بنیان‌ها محصولات پیشرو و با کیفیت اقدام کنند.
وی با بیان اینکه راه برای واردات خودرو باز کرده‌ایم، گفت: آن چیزی که اتفاق افتاده، ناترازی در کیفیت و مطلوبیت است، به سمتی حرکت می‌کنیم تا نیاز مردم را از طریق واردات برطرف کنیم، ضمن اینکه از خودروسازان داخلی نیز برای اصلاح کمی، کیفیت و تنوع حمایت و تشویق می‌کنیم.
این مقام مسئول افزود: خودروسازان باید کیفیت را تضمین کنند و با تنوع تولیدات، خودروهایی در شان و در خور مردم تولید کنیم تا در بازارهای جهانی عرضه شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره اینکه بعضی از خودروسازان در سامانه یکپارچه هنگام تحویل خودرو به متقاضیان، خودروهای دیگری را تحمیل می‌کنند، گفت: خودروسازان به هیچ عنوان حق این کار را ندارند و باید طبق قانون و قرارداد عمل کنند. در این باره خودروسازان گفته‌اند که به مشتریان توصیه کرده‌اند که مشتریان می‌توانند توصیه را قبول نکنند.
علی‌آبادی افزود: تشخیص و قیمت گذاری بر عهده شورای رقابت است، امیدواریم روزی رقابت به مرحله‌ای برسد که نیاز به قیمت گذاری نباشد و به این سمت حرکت کنیم که این خواسته دولت است.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص حذف شورای رقابت، اظهار داشت: ما در این باره قول و وعده‌ای نمی‌دهیم، اما درصدد هستیم که شرایط را به سمتی سوق دهیم که واردات آزاد شود و در جهت خودروهای برقی حرکت کنیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص عدم تامین قطعات خودروهای چینی، گفت: کسی که خودرو را عرضه می‌کند متعهد است تا قطعات را تامین کند.

تحلیل خبر

این اجماع باید نتیجه بدهد وگرنه فایده‌ای بر آن مترتب نیست

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

خوشبختانه به آرامی انتقادات گسترده مردم و مسئولان رده‌های مختلف کشور از کیفیت خودروهای وطنی، وارد فاز جدیدی شده و امید می‌رود که کارساز و نتیجه‌بخش شود. روزنامه طلوع نیز برحسب رسالت مطبوعاتی خود و جهت حمایت از خواسته‌های برحق مردم و حفظ جان آنان در خودروهای ناایمن که برخی از مسئولان آنها را
«ارابه مرگ» نامیده‌اند، در چند شماره به این موضوع مهم و حیاتی پرداخته و همچنان تا حصول نتیجه ادامه می‌دهد.
مسئولان ارشد کشور و قوای سه گانه مقننه، قضاییه و مجریه نیز برای وادار کردن خودروسازان به تولید خودروهای ایمن باکیفیت بالا و آرامش بخش، بهتر است «ضرب الاجل» تعیین کنند و پس از آن تاریخ، اجازه فروش خودروهای تولیدی فعلی را به تولیدکنندگان ندهند.
از سخنان موعظه وار و یا هشداردهنده، کاری ساخته نیست باید مسئولان وارد میدان عمل شوند. هر فرصتی که از دست می‌رود به قیمت به خطر افتادن جان چندین خانواده است که خودروی جدیدی را با کیفیت فعلی خریداری می‌کنند.
متاسفانه در کشور ما رسم شده که فقط حرف می‌زنند و کسی محل نمی‌گذارد. باید هر حرفی «فقط یک بار» به انضمام «تعیین مدت اجرا» بیان شود، سپس تحت هیچ شرایطی از طرف مورد نظر، «بی‌عملی» را نپذیرند و به عزل و محاکمه وی روی آورند.
اگر «سخنان مسئولان» براساس «عمل و اجرا» قاعده‌مند شود، تحرک مثبتی در کشور ایجاد خواهد شد که «مطالبات مردم» را فدای «وعده‌های کاذب» نخواهد کرد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها