دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه ۹۰ درصد تریاک جهان در ایران کشف میشود گفت: جهت کاهش آسیب ناشی از اعتیاد مرکز ویژهای با همکاری سازمان ملل راهاندازی شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر مؤمنی، دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر مراسم افتتاحیه نمایشگاه یاریگران زندگی اظهار داشت: دنیا، ایران را به مقابله و مبارزه با مواد مخدر میشناسد، ایران ۴ هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم کرده است.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ۹۲ درصد کشفیات مواد مخدر دنیا به ویژه تریاک در ایران انجام میشود. جمهوری اسلامی ایران در حوزه مبارزه همه جانبه با مواد مخدر اعم از مقابله، درمان، کاهش آسیب، پیشگیری و توانمندسازی فعالیت گستردهای دارد.
وی افزود: در حوزه درمان و کاهش آسیب مرکزی پژوهشی و تحقیقاتی ویژه را با همکاری سازمان ملل در تهران راهاندازی کردیم تحت عنوان مرکز پژوهش و تحقیقاتی درمان و کاهش آسیب در سطح منطقه.
مؤمنی بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران به طور متوازن و همگون در همه این حوزهها تلاش میکند. مقابله در اولویت ما قرار دارد ولی در کنار کشوری قرار داریم که بیشترین تولید مواد مخدر را دارد.
وی افزود: نمایشگاهی که امروز افتتاح میشود با همکاری بسیاری از سازمانها انجام گرفته و ستاد مبارزه با مواد مخدر بسترسازی و هماهنگی لازم را انجام داده است.
مؤمنی گفت: مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر آنقدر اهمیت دارد که به لحاظ کار اجرایی در ایران، رئیس جمهور رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در طرح یاریگران زندگی قرار است همه به یکدیگر کمک کنیم تا افرادی که به این بلیه شوم اعتیاد دچار شدند نجات یابند از اعتیاد دیگران نیز پیشگیری شود. ما به هر فردی، خیری، ورزشکاری و هر هنرمندی و هر سازمان مردم نهاد و مسئولی پیشنهادی در این زمینه جهت کمک درخواست ارائه دادیم واقعاً با شور و اشتیاق بود.مؤمنی خاطرنشان کرد: طبق یک نتیجه پژوهش انجام گرفته بیش از ۵۵ درصد خانوادههایی که فرزندان آنها دچار اعتیاد شدهاند بعد از سه سال متوجه اعتیاد فرزندانشان شدهاند اعتیاد مرز نمیشناسد و این نشان میدهد اگر در حوزه آگاهی بخشی و اطلاعرسانی مناسب اقدام کنیم میتوان موفقیتهای خوبی در زمینه پیشگیری از اعتیاد به دست آورد.
وی اظهار داشت: بیش از ۶۰ درصد کسانی که معتاد شدهاند یا اعلام کردند نمیدانستیم که با چند بار مصرف معتاد شدهایم و یا توان نه گفتن به همسالان را نداشتهاند لذا طرح یاریگران زندگی در جهت پیشگیری از اعتیاد و ارتقای اطلاعرسانیها بسیار حائز اهمیت است.
تحلیل خبر
90 درصد شبح مرگ
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
هنگامی که 90 درصد کشفیات تریاک جهان در ایران انجام میگیرد، این سؤال پیش میآید که چرا عملکرد بد کشورهای دیگر باید برای ایران این قدر دردسر باشد که تاوان آن را ملت ما بدهد. این همه شهید، هزینه مالی و نظامی و از همه بدتر، زمینهسازی برای اعتیاد جوانان ما، چرا باید به کشور ما تحمیل شود؟
امروز در هر خیابان و پارک و گوشه و کناری از کشور، معتادین متجاهری میبینیم که متاسفانه اکثراً کارتن خواب بوده و از خدمت به خود، مردم و کشور ساقط شدهاند و این بلای خانمانسوز به سرعت در حال پیشروی و شیوع میباشد.
آمار افزایشی سال به سال معتادین، گویای این غصه بزرگ برای مردم است.
اگر قرار باشد دشمنان ایران، رتبه بندی شوند عقل به ما میگوید که منشأ این بلای کشورسوز، باید در اولویت اول باشد. باید مافیای مواد مخدر به وسیله ائتلاف جهانی از بین برود تا هزینه انسانی و مالی آن فقط به ایران و مردمش تحمیل نشود.
چرا کشورهای مختلف جهان برای مقاصد سیاسی و نظامی میتوانند با هم ائتلاف کنند و تریلیون ها دلار در حلق جاهطلبیهای خود بریزند اما برای نابودی مافیای مواد مخدر نمیتوانند کنار هم قرار بگیرند؟ یا شاید همین قدرت طلبان جهانی خودشان میخواهند سایه شوم اعتیاد بر سر ملتهای جهان باشد تا کشورهایی را که میخواهند از پای درآورند از این طریق نابود کنند.
نابودی با اسلحه، سر و صدا دارد اما نابودی با مواد مخدر بدون سر و صدا و با خیال راحت انجام میگیرد. اولویتهای دشمنی را نباید با فریب دشمن، اشتباه گرفت. مواد مخدر، یک ملت را از پای درمیآورد و نابود میکند، جوانان را ضعیف و بیمصرف و از حیّز انتفاع ساقط کرده، شبح مرگ را بر جامعه میگستراند. باید استراتژی قوی کردن ملت را اشتباه نگرفت.