فتحالله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره تلاش نمایندگان برای بازگشت قیمت اینترنت به ارقام پیشین و جلوگیری از افزایش 34 درصدی قیمتها اظهار کرد: روز یکشنبه 10 دی نمایندگان مجلس انتقادات خود را در این زمینه به دولت اعلام کردند و تذکرات لازم را دادند.
وی تصریح کرد: کیفیت اینترنت در کشور ما خوب نیست و اگر قیمت این اینترنت بیکیفیت هم گران شود نارضایتی مردم را در پی دارد.توسلی ادامه داد: مجلس به یقین این موضوع را پیگیری و از دولت بازگشت قیمت اینترنت به نرخهای پیشین را مطالبه خواهد کرد. گرانی اینترنت تاثیری همچون گرانی بنزین دارد و به افزایش قیمت کالاها و خدمات دیگر میانجامد، بسیاری کسب و کارها در بستر اینترنت فعال هستند و با گرانی اینترنت قیمت نهایی محصولات آنها افزایش خواهد یافت.
وی افزود: افزایش نیافتن قیمت اینترنت هر چند ممکن است به متضرر شدن اپراتورها بینجامد و این امر به افزایش قیمت اینترنت ضرورت بخشد، اما مسئله این است که در آستانه دهه مبارکه فجر و همچنین در آستانه انتخابات مجلس نه زمان مناسبی برای افزایش قیمت اینترنت است و نه رقمی که بر قیمت اینترنت افزوده شده موجه است.
تحلیل خبر
افزایش نرخ تورم با افزایش تعرفه اینترنت
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
شاید تا دو - سه دهه قبل، کامپیوتر و اینترنت در زندگی تعداد اندکی از مردم حضور داشت به طوری که در جامعه، امری فانتزی و مخصوص قشر خاصی از پژوهشگران و افرادی با توان مالی بالا قلمداد میشد. در آن زمان و دهه 70 موبایل، افسانهای و رؤیایی بود و در مدت کوتاه 30 - 40 سال گذشته، ابتدا به صورت تدریجی و سپس به صورت جهشی و با سرعتی فراگیر همه افراد جامعه از بزرگ تا کوچک، باسواد تا بیسواد، خواص تا عوام و خلاصه همه مردم را مشتریان دائمی خود کرد.
امروز، اینترنت نقشی همانند برق، آب و گاز در زندگی مردم دارد حتی دورترین روستاها و محل کوچ عشایر که فاقد گاز و آب لولهکشی است اما اینترنت مورد استفاده ساکنان آنهاست. شاید بتوان گفت فراگیری اینترنت در تمام نقاط دور و نزدیک کشور، حرف اول را میزند و هرگونه تصمیمگیری برای آن، تصمیمگیری برای 85 میلیون ایرانی است.
از این زندگی عام و عمومی که بگذریم، مشاغل بسیار زیادی در دنیای اینترنت فعال هستند که بخش دومِ اقتصاد کشور را تشکیل میدهند و گران کردن اینترنت، بر تعرفههای مشاغل اینترنتی آثار افزایشی دارد و باعث میشود خدمات اینترنتی که به مردم عرضه میشود دچار افزایش قیمت شده و گرانی ویرانگری که در دنیای حقیقی و واقعی وجود دارد به دنیای مجازی نیز کشیده شود.
از طرف دیگر همه ادارات که تا 30 - 40 سال پیش به صورت سنتی فعالیت داشتند و اینک همگی در فضای اینترنت و اینترانت فعال هستند، نیز متأثر از این گرانی شده و هزینه جاری دولت را افزایش داده و نهایتاً آنها نیز مجبورند این هزینهها را از مردم بگیرند.
نتیجه همه اینها به افزایش نرخ تورم منجر شده و اقتصاد مجروح کشور را مجروحتر خواهد کرد. مالیات ستانی از مشاغل اینترنتی و اینک افزایش تعرفه اینترنت و تصمیمات بعدی، همگی موجب افزایش فشار اقتصادی بر مصرفکنندگان نهایی که مردم هستند، خواهد شد. پیشنهاد میشود نمایندگان مجلس مانع افزایش تعرفه اینترنت شوند تا جلوی تورم بیشتر را بگیرند.