پنج شنبه 1 آذر 1403 11/21/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 15 دی 1402 ، 55 : 17

کد خبر : 27462

از 0 نفر 0

معاون اول رئیس جمهور:

دانشگاه‌های بزرگ در حل مسائل مختلف کشور نقش آفرینی کنند

دانشگاه‌های بزرگ در حل مسائل  مختلف کشور نقش آفرینی کنند

معاون اول رئیس جمهور بر ضرورت نقش‌آفرینی دانشگاه‌های بزرگ کلانشهرها در حل مشکلات منطقه‌ای و توسعه روابط علمی با کشورهای همسایه تاکید کرد.+ تحلیل خبر

معاون اول رئیس جمهور بر ضرورت نقش‌آفرینی دانشگاه‌های بزرگ کلانشهرها در حل مشکلات منطقه‌ای و توسعه روابط علمی با کشورهای همسایه تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، در دیدار هیئت رئیسه دانشگاه فردوسی مشهد با معاون اول رئیس جمهور بر ضرورت نقش آفرینی دانشگاه‌های بزرگ کلانشهرها در حل مشکلات منطقه‌ای و توسعه روابط علمی با کشورهای هم مرز تأکید شد.
محمد مخبر در این جلسه با اشاره به ظرفیت‌ها و جایگاه دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این دانشگاه با برخورداری از دانشجویان نخبه، اساتید مجرب و تیم مدیریتی جوان و پرانگیزه می‌تواند به اتاق فکر چابک و کانونی برای تشخیص و حل مسائل در منطقه شرق کشور تبدیل شود.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر لزوم نقش آفرینی دانشگاه‌های بزرگ در حل مسائل مختلف کشور اظهار داشت: امروز در عرصه جهان شاهد سرعت بالای تغییرات در حکمرانی و تحولات عمومی هستیم و انتظار این است که دانشگاه‌ها در این زمینه پیشقدم باشند و به مسئولین و مدیران کشور کمک کنند. مخبر با اشاره به هم مرز بودن و نزدیکی جغرافیایی استان خراسان رضوی با کشورهای همسایه شرقی و شمالی افزود: این موضوع فرصت بزرگی برای دانشگاه فردوسی مشهد است تا بتواند با گسترش تبادلات علمی و پذیرش دانشجویان خارجی،‌ در مسیر بین‌المللی کردن این دانشگاه گام بردارد.
وی با یادآوری یکی از مهمترین مسائل و مشکلات مشهد و همچنین شرق کشور تحت عنوان کمبود منابع آب خاطرنشان کرد: امروز در سطح جهان شاهد نوآوری و نقش تکنولوژی در مدیریت منابع آب، بهره‌وری و امنیت غذایی هستیم که دانشگاه فردوسی مشهد نیز می‌تواند با اتکا به دانش و فناوری‌های نوین، به حل مشکل کمبود منابع آب در این منطقه کمک کند.
وی همچنین با اشاره به آمادگی همیشگی خیرین برای نقش آفرینی در مدرسه‌سازی، امور درمانی و سایر اقدامات عام‌المنفعه گفت: خیرین ظرفیت بزرگی هستند که می‌توان از آنها در نوسازی و توسعه دانشگاه‌های کشور استفاده شود.
در این جلسه رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گزارشی از وضعیت این دانشگاه ارائه کرد و گفت: دانشگاه فردوسی مشهد ۸۰۰ عضو هیأت علمی، ۲۵ هزار دانشجو و ۲ هزار کارمند دارد و براساس برنامه‌ریزی کلانی که انجام داده قرار است طرحی را تحت عنوان زیست بوم نوآوری شرق کشور اجرا کند تا بتواند به الگویی برای کل کشور تبدیل شود.
در این جلسه همچنین سایر اعضای هیئت رئیسه دانشگاه فردوسی مشهد درخصوص مسائل و مشکلات این دانشگاه توضیحاتی ارائه کردند و به ارائه گزارشی از منابع و هزینه‌های سال ۱۴۰۲ و برآورد هزینه‌های سال ۱۴۰۳ و مقایسه سرانه دانشجویی ۱۱ دانشگاه برتر کشور پرداختند.
مصوبات سفر رئیس جمهور به استان خراسان رضوی و سهم دانشگاه فردوسی مشهد از این مصوبات و همچنین گزارش درخصوص مرکز نوآوری در حال احداث با پیشرفت ویژه ۶۴ درصد و نیز احداث اولین پژوهشکده اختر فیزیکی کشور در نیشابور با پیشرفت ۶۷ درصد از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت.

تحلیل خبر

آیا دانشگاه‌ها می‌توانند میدان‌داری کنند؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

بدون شک دانشگاه‌های هر کشور باید پایگاه اصلی ارائه راه‌حل‌های مسائل و مشکلات آن کشور باشند. چرا که در دانشگاه‌ها همه رشته‌های مورد نیاز کشور وجود دارد و فعالیت آنها در چارچوب علوم روز و در راستای جدیدترین دستاوردهای جهانی است. اما مسئولان هر کشوری باید تمهیدات و زمینه‌های لازم را فراهم آورند تا دانشگاه‌ها بتوانند میدان‌داری و نقش‌آفرینی کنند. در کشور ما مسئولان در قوای سه گانه بگویند که ارائه چند درصد راه حل مشکلات کشور را به دانشگاه‌ها سپرده‌اند و چقدر منجر به نتیجه شده است؟ آیا این کار را کرده‌اند و خروجی آن را دیده‌اند؟ اگر بگویند به نتایجی نرسیده‌اند، باید مشخص شود که آیا دانشگاه‌ها واقعاً ضعیف و ناتوان هستند و نمی‌توانند راه‌حل‌های مشکل گشا بدهند؟ یا مسئولان زمینه لازم را برای آنها فراهم نکرده‌اند؟ آیا اصلاً روند مدیریت مسئولان ارشد، میانی و پایینی، روندی تابع علم است یا فراری از علم؟ علاوه بر دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها، از فارغ‌التحصیلان رشته‌ها (بدون توجه به ملاحظات جنبی و حاشیه‌ای) چقدر استفاده راهبردی شده و امور را به دست متخصصان واقعی سپرده‌اند؟ امروز با عنایت به پیچیدگی‌های مدیریت کشور و جامعه، باید تمام امور به شیوه علمی اداره شود. هرگونه دخالت افراد غیرمتخصص در هر بخشی از کشور، فاجعه می‌آفریند. روش‌های آزمایش و خطا که در برنامه‌های مختلف و در مقاطع گوناگون رخ داده، نتایج آن بعداً مشاهده شده و خسارت‌هایی که به بار آورده، گاهی تا چند دهه آینده قابل جبران نیست. مهمترین نکته این است که همه مسئولان در ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، بهداشتی و درمانی و ... تابع علوم مربوطه باشند و از تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌های خودسرانه، سلیقه‌ای، فردگرایانه، باندگرایانه و غیرتخصصی به شدت بپرهیزند وگرنه بزرگترین ضربه را به کشور وارد خواهند کرد. نگاهی به تجارب گذشته، اثباتگر این مدعاست.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها