استاندار فارس خواستار لحاظ قرار دادن پیوست رسانهای برای اقدامات ارزشمند نهادها و دستگاههای مختلف شد و گفت: وقتی خدمات خوبی ارائه میشود خوب است که اطلاعرسانی مناسبی هم برای آن شود. اهل بزرگنمایی نیستیم، اما حق مردم است تا از آنچه رخ داده است، بدانند.
به گزارش روزنامه طلوع به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل استانداری فارس محمدهادی ایمانیه در نشست شورای اداری استان فارس که با حضور سپهر خلجی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت برگزار شد با اشاره به در پیشرو بودن ایام دهه فجر و تقارن آن با اعیاد ماه رجب، نکاتی را در این رابطه یادآور شد و گفت: برپایی جشنهای مذهبی و ملی در شرایطی که دنیای استکبار تلاش میکند که از هر جهتی به ما حمله کند، به ایجاد امید و نشاط و سرزندگی بیشتر جوانانی که امید و آینده کشور ما هستند، کمک خواهد کرد.
وی از مسئولان خواست تا اهتمام ویژهای نسبت به برگزاری باشکوه جشنهای این ایام داشته باشند و افزود: باید آذینبندی مناسبی هم در سطح ادارات و شهر انجام شود چرا که اینها هزینه کرد نیست بلکه سرمایهگذاری برای ایجاد نشاط در جامعه است.
ایمانیه بر ضرورت برپایی میزهای خدمت ویژه کارکنان و ارباب رجوعان در ادارات استان هم در شیراز و هم شهرستانها تاکید کرد و گفت: تنها پروژههایی طی این ایام افتتاح و بهرهبرداری شوند که قابل بهرهبرداری بوده و بلافاصله در اختیار مردم قرار گیرند. همچنین تنها پروژههایی کلنگزنی شوند که اعتبار آنها تأمین و تضمین شده باشد و طبق جدول زمانبندی به اتمام برسد تا موجب ایجاد امید در بین مردم شود.استاندار فارس همچنین خواستار لحاظ قرار دادن پیوست رسانهای برای اقدامات ارزشمند نهادها و دستگاههای مختلف شد و گفت: وقتی خدمات خوبی ارائه میشود خوب است که اطلاعرسانی مناسبی هم برای آن شود. اهل بزرگنمایی نیستیم، اما حق مردم است تا از آنچه رخ داده است، بدانند.
وی با تاکید بر اینکه رسانه برای ما فرصت است، تهدید نیست، گفت: رسانهها مشکلات و اولویتهای مردم را به ما منعکس میکنند و بهترین واسطه و هماهنگکننده در بین مسئولان و مردم هستند.
وی خواستار تصویب مصوبهای برای کمک به تأمین تجهیزات سختافزاری رسانهها و روابط عمومیها شد و گفت: مدیران هم کمک دهند اعتباری تخصیص شود تا بتوانیم مشکلات سختافزاری حوزه رسانه و روابط عمومی را برطرف کنیم.
ایمانیه در ادامه با بیان اینکه سهمیه اشتغالی که به استان فارس دادند، بین سازمانها و شهرستانهای مختلف تقسیمبندی میشود که باید در دو سه ماه باقی مانده از سال انجام شود، گفت: در این زمینه مرتب رتبهبندی سازمانها و شهرستانها اعلام میشود. استاندار فارس در ادامه گفت: یکی از اقداماتی که در استان انجام شد، ایجاد یک هزار فروشگاه مستقیم عرضه کالای مورد نیاز مردم از تولید به مصرف است که تاکنون بیش از ۶۰۰ فروشگاه راهاندازی شده است و امیدواریم تا پایان سال راهاندازی ۱۰۰۰ فروشگاه محقق شود.
وی در بحث ساماندهی اتباع غیرایرانی نیز گفت: بنا شده است در هر محله، شهر و شهرستان حداکثر ۱۰ درصد جمعیت غیرایرانی باشند یعنی هم تعداد هم نوع توزیع و فعالیتهای آنان مهم است که البته این کار باید با حفظ حرمت برادران و خواهران دینی ما انجام شود.
وی همچنین از تبادل گردشگر در مثلث گردشگری طلایی میان شیراز، اصفهان و یزد خبر داد و گفت: همچنین مثلث گردشگری زیارتی نیز بین شیراز، قم و مشهد نیز و مثلث گردشگری دریایی بین شیراز، بوشهر و بندرعباس راهاندازی خواهیم کرد.
ایمانیه همچنین بر ضرورت حفظ شعائر دینی در ایام ماه رمضان و توجیه افراد برای عدم روزه خواری تاکید کرد و افزود: علاوه بر اینها بحث تأمین معیشت مردم و قیمت کالاها هم مدنظر قرار گیرد.
استاندار فارس همچنین گفت: آماده پذیرش میهمانان نوروزی هم باشیم البته از هماکنون اقداماتی شروع شده است، گرچه همزمان با ماه رمضان است و حکم شرعی این است که مسافر روزه نگیرد اما امکان روزهخواری ندارد لذا ماه رمضان امسال در ایام نوروز، شرایطی دارد که سال گذشته هم اجرا شد.
وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه همواره باید کاری کنیم که رضایت مردم جلب کنیم، گفت: در شرایط انتخابات هم این میز خدمتها و پیدا کردن مشکلات مزمن و طولانی شده آنان انجام شود چراکه کاهش جدی اعتراضات و اجتماعات اعتراضی ناشی از اقدامات امنیتی نبوده بلکه نتیجه اقدامات فکری و رسیدگی به مشکلات مردم بوده است که این کار باید ادامه پیدا کند.
تحلیل خبر
فرصتهایی که رسانهها برای مسئولان میآفرینند
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
رسانهها در هر جامعهای، وجدان بیدار آن جامعه هستند. آنها نگهبانان حقوق مردم، افشاگران فساد و تباهی، منتقدان ضعفها، معایب و کژیها بوده و تلاش برای پیشرفت و توسعه کشور و سربلندی ملت دارند.
اگر رسانه قرار باشد به تعریف و تمجید بپردازد و مشکلات را توجیه کند، همان بهتر که نباشد. رسانه مستقل مبنا را بر استقلال اندیشه و قلم میگذارد و آن را به پای هیچ فرد و جریان و مجموعهای فدا نمیکند. اگر در جهان، از ابتدا تا امروز، قلم و کتاب و روزنامه احترام خاصی بین همه مردم داشته، به خاطر همین آزادگی و استقلال در رأی و اندیشه بوده است. امروز رسانهها باید براساس «علم» استراتژی و راهبرد خود را تعیین کنند و آنچه را که میگویند و مینویسند باید پشتوانه علمی و عقلانی داشته باشد. از دیرباز علم و فلسفه، گشاینده مجهولات و بازکننده قفلهای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ... بوده و مردم را از جهل و خرافات و موهومات برحذر داشتهاست. رسانهها باید قفلهای جهل و خرافات و تحجر را بشکنند و اجازه ندهند که بعضی، از بخشهای تاریک و مبهم جامعه، سوءاستفاده کرده و عوامفریبی کنند. اگر پروژکتور رسانهها بر روی نقاط تاریک مسائل، رویدادها و جریانات انداخته شود، جلوی بسیاری از سوءاستفادهها گرفته خواهد شد.
آری، رسانهها برای مسئولان فرصتاند نه تهدید. اگر مسئولان از فرصت نقد و روشنگری آنها، بهره ببرند، نقاط ضعفشان برطرف و بر نقاط قوتشان افزوده خواهد شد. تذکرات و هشدارهای رسانهها، موجب پالایش و پیرایش عملکردها، برنامهها و روشهای مدیریتی مسئولان میباشد، البته به شرط اینکه، خیرخواهی رسانهها را بپذیرند و از آنها استقبال کنند درغیر این صورت جز موضعگیری منفی و تهمت تشویش اذهان عمومی، عاقبت و نتیجهای نخواهد داشت.
اینکه کدام انتقاد، سازنده است و کدام غیرسازنده، جامعه باید تعیین کند نه مسئولان. به همین خاطر در کشورهای پیشرفته، اعضای هیئت منصفه دادگاه رسانهها، کاملاً مردمی است و حکومتها در آن دخالتی ندارند.