جمعه 2 آذر 1403 11/22/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 6 بهمن 1402 ، 53 : 16

کد خبر : 27531

از 0 نفر 0

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان:

شعار نخبه پروری می‌دهیم اما در عمل هیچ کاری انجام نمی‌دهیم

شعار نخبه پروری می‌دهیم اما در عمل هیچ کاری انجام نمی‌دهیم

بودجه ۱۴۰۲ بنیاد تنها ۲۵ درصد محقق شده است!

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: در نامه‌ای به شورای پول و اعتبار پیشنهاد دادم مبلغ وام ودیعه مسکن به یک میلیارد تومان وام خرید مسکن نیز به ۳ میلیارد تومان افزایش یابد.+ تحلیل خبر

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: در نامه‌ای به شورای پول و اعتبار پیشنهاد دادم مبلغ وام ودیعه مسکن به یک میلیارد تومان وام خرید مسکن نیز به ۳ میلیارد تومان افزایش یابد.
سید سلمان سید افقهی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره آخرین وضعیت وام خرید ودیعه مسکن نخبگان اظهار کرد: در حال حاضر وام خرید مسکن نخبگان یک میلیارد تومان وام ودیعه مسکن ۳۰۰ میلیون تومان است اما با توجه به اینکه در شرایط حال حاضر کسی نمی‌تواند با یک میلیارد تومان خانه بخرد، در نامه‌ای به شورای پول و اعتبار پیشنهاد دادم مبلغ وام ودیعه مسکن به یک میلیارد تومان وام خرید مسکن نیز به ۳ میلیارد تومان افزایش یابد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه سال گذشته در هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان تهیه ۱۰۰۰ واحد مسکونی برای نخبگان مصوب شد، افزود: تأمین اعتبار این طرح به سازمان برنامه موکول شده اما این سازمان متأسفانه علی رغم پیگیری‌هایی که انجام شده، هنوز هیچ اعتباری را به این کار اختصاص نداده است.
بیمه تکمیلی نخبگان در راه است
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از طرح جدید بنیاد برای بیمه تکمیلی نخبگان هزار نفر از نخبگان خبر داد و گفت: یکی از برنامه‌هایی که در دستور کار بنیاد ملی نخبگان قرار دارد بحث بیمه تکمیلی این عزیزان است که پیشنهاد دادم بالاترین تعهدات بیمه‌ای برای نخبگان در نظر گرفته شود که برای هر فرد تقریباً در ماه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و در سال برای هزار نفر، ۱۲ هزار میلیارد تومان باید پرداخت کنیم.
بیمه هزار نخبه با بالاترین تعهدات بیمه‌ای قطعی شد
وی ادامه داد: البته به من گفته شد تعهدات بیمه‌ای کم شود تا افراد بیشتری تحت پوشش بیمه قرار بگیرند که بنده پاسخ دادم یا کسی را بیمه نمی‌کنیم یا اگر این کار را انجام می‌دهیم، باید بهترین شرایط را فراهم کنیم. در حال حاضر بیمه تکمیلی برای هزار نفر از نخبگان قطعی شده ولی اجرای چنین طرح‌هایی به تأمین اعتبار گره خورده است.
بودجه ۱۴۰۲ بنیاد تنها ۲۵ درصد محقق شده است!
سید افقهی با بیان اینکه بودجه بنیاد در سال ۱۴۰۲ تاکنون تنها ۲۵ درصد محقق شده و این موضوع باعث شده که در برنامه‌ها و حمایت‌هایمان با مشکل مواجه شویم، تصریح کرد: ما تحت فشار هستیم و از دوستان بارها هم پیگیری کردیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه رئیس بنیاد، معاون علمی رئیس جمهور است، متأسفانه این درکِ اشتباه وجود دارد که سازمان برنامه وقتی بودجه‌ای را برای معاونت لحاظ می‌کند، عنوان می‌کند که بودجه بنیاد هم در دل آن قرار گرفته در حالی که رئیس بنیاد با حفظ سمت، معاون علمی رئیس جمهور است.
اولویت سازمان برنامه و بودجه نخبگان نیست
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: بارها این را گفته‌ایم که دولتی که می‌خواهد چند میلیون مسکن بسازد برای هزار مسکن نخبگان نباید دچار مشکل باشد و البته هم نیست، ولی مسئله این است که اولویت عزیزان در سازمان برنامه و بودجه نخبگان نیست. وقتی بودجه بنیاد تنها ۲۵ درصد محقق شده و از طرفی طرح مسکن نخبگان محقق نشده و طرح جذب در دستگاه‌های اجرایی به دلیل عدم تأمین اعتبار در برخی جاها مشکل اعتبار دارد، برداشت ما این است که نخبگان در اولویت قرار ندارند و طرح‌های مربوط به آنها اجرایی نمی‌شود.
شعار نخبه پروری می‌دهیم اما در عمل هیچ کاری انجام نمی‌دهیم
وی افزود: مرتباً از نخبه پروری، نخبه گزینی و نخبه گماری صحبت می‌کنیم اما هیچ اتفاق خاصی در عمل برای آنها رقم نمی‌خورد. در حال حاضر برای پیشبرد برنامه‌های جاری بنیاد با اعتبارات موجود، با مشکل مواجه هستیم وضعیت نامطلوبی داریم. در صورتی که نسبت فایده به هزینه در حوزه نخبگان به شدت بالا است ولی ما این را در نظر نمی‌گیریم و بنده معتقدم متأسفانه تقسیم درست بودجه اتفاق نمی‌افتد.

تحلیل خبر

فقط با علمی شدن تمام عیار، کشور به اقتدار می‌رسد

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

امروز اقتدار کشورها صرفاً به توان اقتصادی و نظامی آنها نیست بلکه به میزان توسعه و پیشرفت آنهاست که آن هم فقط در چارچوب علم امکان پذیر است.
اگر «علم» در تمام ابعاد آن، در کشوری به خوبی بدرخشد و همه امور کشور بر مدار علم اداره شود، هم باعث خلق ثروت و بالندگی اقتصادی می‌شود و هم در بنیه نیروهای مسلح و نوآوری در صنایع نظامی اثرگذار بوده و ارتشی قدرتمند از لحاظ عِدّه و عُدّه سامان خواهد داد. بعضی کشورها از جمله کشورهای عربی همانند قطر، امارات، عربستان سعودی و کویت جزء کشورهای ثروتمند جهان هستند اما ثروت بدون پشتوانه علمی هیچگاه نمی‌تواند به آنها اقتدار جهانی بدهد.
اگر نگاهی به میزان درآمد سرانه کشورهای جهان بیندازیم، خواهیم دید که درآمد سرانه قطر، امارات، عربستان سعودی و کویت حتی از برخی کشورهای پیشرفته غربی و شرقی بیشتر است ولی هیچگاه به معنای توسعه یافتگی، پیشرفت و اقتدار جهانی آنها نیست چون ثروتمندی آنها مبنا و ریشه «علمی» ندارد و لذا زرق و برق آنها سطحی و بی‌ریشه است و در معادلات جهانی، جایگاه مهم، پایدار و تثبیت شده‌ای ندارند.
متاسفانه براساس گفته قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، در کشور ما، توجه به علم و نخبگان علمی، درحد شعار است و برای آنها سرمایه‌گذاری شایسته و بایسته‌ای نداریم به نحوی که علاوه بر تخصیص اعتبار ناچیزی به بنیاد نخبگان، باز از همین مقدار کم هم، در سال 1402 حدود 20 درصد آن تحقق یافته و از
80 درصد بقیه خبری نیست ضمن اینکه در پایان سال هم قرار داریم و همه برنامه‌ها و عملیاتی که منتظر اعتبار و بودجه بوده، معطل و متوقف مانده است. در این شرایط، چگونه انتظار داریم به لحاظ علمی با کشورهای ستاره علمی جهان، رقابت کنیم!؟ باید پرسید اصولاً جایگاه علم در کشورداری و مدیریت ما چقدر و چگونه است؟

 


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها