وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که، افزون بر ۴۰ میلیون نفر در کشور از پیامرسانهای داخلی استفاده میکنند، گفت: این کار با تلاش شبانه روزی جوانان متخصص و نخبه اتفاق افتاد و وزارت ارتباطات نیز حمایتهای بیسابقهای را انجام داده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، عیسی زارعپور در حاشیه بهرهبرداری از طرح فیبر نوری منازل و کسب و کار شهرستان آمل در جمع خبرنگاران اظهار داشت: همه تلاشمان این است که این طرح در کل استان مازندران تا سال ۱۴۰۳ همزمان با هفته دولت افتتاح شود و اگر نشد تا یکسال آینده به سرانجام برسد.
وی با بیان اینکه طرح فیبرنوری به صورت ریشهای مسئله اینترنت در کل کشور را حل خواهد کرد، افزود: این طرح زیرساختی برای چند دهه آینده کشور است، بنابراین سرعت اینترنت را تا ۱۰۰ برابر افزایش خواهد داد.
این مقام مسئول همچنین ضمن بیان این مطلب که همین اکنون مشترکین در هشت شهر استان که از این طرح راهاندازی شده بهرهمند میشوند و با سرعت هزار مگابایت در ثانیه میتوانند از سرعت اینترنت استفاده کنند، افزود: این در حالی است که سرعت اینترنت در خطه در گذشته ۱۰ مگابایت بوده است.
وی با بیان اینکه، وظیفه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات فراهم کردن زیرساختها است، گفت: طرحهای زیرساختی و ارتباطات ثابت کشور از ۱۰ سال گذشته تاکنون کارنامه خوبی ندارد و در بین کشورهای جهان در رده ۱۵۰ قرار داریم.
زارعپور با بیان اینکه طرحهای فیبر نوری میتواند بسیاری از مشکلات زیرساختی کشور را حل کند، اظهار داشت: بیش از ۴۰ میلیون نفر در کشور از پلت فرم داخلی استفاده میکنند و این با کار شبانه روزی جوانان متخصص و نخبه داخل کشور اتفاق افتاد و وزارت ارتباطات نیز حمایتهای بیسابقهای را انجام داده است و هم اکنون بخش زیادی از کسب و کارها در این حوزه در حال انجام هستند.
وی با بیان اینکه این طرحها تا دهههای آینده نیاز به هیچ زیرساخت جدیدی نخواهد داشت، اضافه کرد: بر روی همین فیبر نوری در آینده میشود سرعت میلیون برابری اینترنت را نسبت به وضع موجود ارائه داد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت که هم اکنون فیبر نوری در کشور ۳۰ درصد پیشرفت داشته که ۶ میلیون خانوار تحت پوشش هستند و امروز سه شهر مازندران نیز این نعمت برخوردار خواهند شد و سایر شهرها نیز تا سال آینده بهرهمند میشوند.
زارعپور ادامه داد: هدیه دولت سیزدهم به مردم ماندگار خواهد بود و تا دهههای آینده به دلیل اینکه کار بزرگ در این دولت انجام شده است و در ذهنها باقی خواهد ماند.
به گزارش ایرنا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به مازندران سفر کرد و حضور در گلزار شهدا و آیین بازدید از طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارها شهرستان آمل از برنامههای وی بود.
بهرهبرداری از طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارها و افتتاح سایتهای روستایی و ۵G ایرانسل (شهرستان بابل)، آیین بازدید از طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارها (شهرستان ساری - خیابان معلم)، جلسه شورای اداری استان و افتتاح طرح فیبر نوری شهرستان نکا به صورت وبیناری از دیگر برنامههای سفر یک روزه وزیر ارتباطات به مازندران است.
تحلیل خبر
تحولات آینده از آنچه فکر میکنید به شما نزدیکتر است!
وحید جعفری زاده - دانشجوی دکترای مهندسی کامپیوتر
طرح اینترنت همگانی بر بستر فیبر نوری، یکی از طرحهای مهم و قابل توجه در حال اجرا در دولت سیزدهم است. طرحی که از سالها قبل، قرار بر اجرای آن بود اما به هر دلیلی تا به امروز به مرحله عمل درنیامد. اکنون که با تأمین بودجه مورد نیاز، عزم و اهتمام دولت بر تکمیل هر چه سریعتر این طرح و پوشش سراسری فیبر نوری در کل کشور است، با اتمام منطقهای طرح در نقاط مختلف کشور، شبکه این مناطق مورد بهرهبرداری قرار میگیرد. زارع پور وزیر ارتباطات در حاشیه بهرهبرداری از این طرح در آمل اذعان کرده که طرحهای زیرساختی و ارتباطات ثابت کشور از ۱۰ سال گذشته تاکنون کارنامه خوبی ندارد و در بین کشورهای جهان در رده ۱۵۰ قرار داریم.
این اعتراف از این جهت دارای اهمیت است که تا پیش از این، او و سایر وزرا و مسئولان متولی حوزه ارتباطات و زیرساخت، منکر وضعیت نابسامان زیرساختی و ارتباطی کشور بودند و همواره ادعا میکردند که وضعیت شبکه اینترنت و دیتای کشور روز به روز در حال بهتر شدن است و به طور کلی وضعیت مطلوبی دارد.
مورد دیگری که در سخنان وزیر ارتباطات مطرح شده، این ادعاست که این طرحها تا دهههای آینده نیاز به هیچ زیرساخت جدیدی نخواهد داشت. اگر چه زیرساخت فیبرنوری ذاتاً پهنای باند بسیار بیشتری از آنچه اکنون در قالب طرح جدید در دسترس قرار گرفته را پشتیبانی میکند، اما این بدان معنا نیست که کشور حتی در چند سال آتی از زیرساختهای جدیدتر و به روزتر بینیاز باشد، چه برسد به چند دهه بعد!
در دنیای جدید که اهمیت انتقال و پردازش اطلاعات به واسطه ظهور فناوریها و پلتفرمهای جدید بسیار حیاتی شده، با هدف بهرهبرداری بیشتر و بهتر و پشتیبانی از جدیدترین علوم و روشهای انتقال و پردازش اطلاعات، زیرساختهای سخت افزاری و مخابراتی به سرعت در حال تغییر و تحول هستند و به دلیل حجم بسیاربالای دادههای مورد نیاز و اطلاعات پردازش شده، مرتباً احساس نیاز بیشتری به افزایش سرعت و ارتقای تکنولوژیهای مخابراتی و انتقال داده بروز میکند؛ به همین دلیل، غولهای فناوری جهان همواره و در کمترین فواصل زمانی ممکن تکنولوژیهای جدیدتر و به روزتری را برای پاسخگویی به نیازهای روز معرفی میکنند. در چنین شرایطی چگونه میتوان ادعا کرد که زیرساخت جدید فیبر نوری تا دههها پاسخگوی نیازهای کشور خواهد بود و نیاز به هیچ زیرساخت جدیدی نخواهیم داشت؟! اگر این گفتهها از زبان افراد غیرمتخصص یا غیرمتولی مطرح میشد، شاید قابل توجیه بود، اما وقتی این سخنان از زبان مقام عالی متولی این حوزه مطرح میشود، جای شگفتی و تأمل دارد.
به هر حال، برای همگام شدن با تغییرات جهانی و عقب نماندن از جهان، لازم است تا هر لحظه آمادگی بهروزرسانی زیرساختهای مورد نیاز و منطبق شدن با فناوری روز جهان وجود داشته باشد و همچنین برنامههای جدی و عملی برای بهرهبرداری حداکثری از این زیرساختها نیز از قبل، طرحریزیشده باشد.