یکشنبه 23 دی 1403 1/12/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

شنبه 1 دی 1403 ، 59 : 17

کد خبر : 28468

از 0 نفر 0

الجولانی در گفت‌وگو با الشرق الاوسط تاکید کرد؛

«انقلاب سوریه» را به هیچ جای دیگری صادر نمی‌کنیم

«انقلاب سوریه» را به هیچ جای دیگری  صادر نمی‌کنیم

*از حاکمیت تک‌صدایی در این کشور جلوگیری می کنیم

فرمانده هیئت تحریر الشام از قصد دولتش برای توسعه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به ویژه عربستان خبر داد.+ تحلیل خبر

فرمانده هیئت تحریر الشام از قصد دولتش برای توسعه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به ویژه عربستان خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از الشرق الاوسط، فرمانده هیئت تحریر‌الشام از قصد دولتش برای توسعه کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس به ویژه عربستان خبر داد.
وی تاکید کرد آنچه از آن به عنوان «انقلاب سوریه» یاد می‌کند به هیچ جای دیگری صادر نخواهد شد.
«ابو محمد الجولانی» فرمانده هیئت تحریر الشام، در مصاحبه‌ای اختصاصی با الشرق الاوسط تاکید کرد سوریه منبع نگرانی برای هیچ کشور عربی نخواهد بود.
وی گفت تمایل دارد از الگوی توسعه‌ای عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در سوریه نیز بهره گیرد و از حاکمیت تک‌صدایی در این کشور جلوگیری کند.وی افزود: «انقلاب سوریه با سقوط نظام بشار اسد پایان یافته است و ما اجازه نخواهیم داد این انقلاب به هیچ جای دیگری صادر شود و سوریه هرگز مکانی برای حمله یا ایجاد نگرانی برای هیچ کشور عربی یا شورای همکاری نخواهد
بود.»الجولانی افزود:‌«ما به دنبال روابط سلطه‌جویانه نیستیم، بلکه خواهان احترامی متقابل و عدم دخالت در امور داخلی لبنان هستیم و برخورد یکسانی با همه طرف‌های لبنانی خواهیم داشت و آنچه آن‌ها را راضی می‌کند ما را هم راضی خواهد کرد.»

تحلیل خبر

صف آرایی جدید سیاسی در خاورمیانه

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

با نگاهی نه چندان عمیق به تحولات و تغییرات در خاورمیانه، به راحتی درمی‌یابیم که آمریکا بازیگران جدیدی را با نقش‌های نو، وارد معادلات خاورمیانه کرده است. این جایگزینی نقش‌ها نه بعد از تحولات سوریه بلکه سالها قبل در حال برنامه‌ریزی و اجرا بوده و اینک در معرض برملا شدن است.
ترکیه با صحنه گردانی تغییرات در سوریه، مشغول پرکردن جای ایران است. دولت جدید سوریه نیز از یک سو با ترکیه و از سوی دیگر با عربستان هماهنگ شده و این دو قدرت منطقه را پشتوانه خود می‌داند. اینکه چرا آمریکا نقش ترکیه را در سوریه به عربستان نداد، شاید می‌خواست به جای ایران، یک کشور غیرعرب منطقه در سوریه نقش‌آفرینی کند. از طرف دیگر ترکیه با ناتو و آمریکا و اروپا پیوند دارد و 72 سال است که یکی از کشورهای کلیدی ناتو است و از یک سمت با ایران و از سمت دیگر با سوریه هم مرز می باشد. نکته دیگر اینکه با وجود همه گروه‌های مذهبی در آن، ولی حکومت لائیک و غیرمذهبی دارد. همه این ویژگی‌ها نشان می‌دهد که ترکیه نسبت به عربستان که خاستگاه القائده و نیروهای سنتی مذهبی است، مناسب‌تر است. به نظر می‌رسد با آموزشی که آمریکا و ترکیه به حاکمان جدید سوریه داده‌اند، آنها تلاش می‌کنند که خود را طرفدار دمکراسی و چند صدایی معرفی کرده و تز صدور انقلاب به کشورهای دیگر را رد کنند تا هراس و رعب در دل کشورهای عربی وارد نشود.
آنها می‌گویند انقلاب سوریه به درون مرزهای این کشور محدود و محصور خواهد شد و کاری به کار دیگر کشورها نخواهند داشت. می‌خواهند با این روش مقبولیت جهانی برای خود بیافریند و آرامش سیاسی به همسایگان بدهند. باید منتظر ماند و دید که برنامه‌های بعدی آمریکا و اروپا برای خاورمیانه چیست و با آمدن ترامپ چه فراز و فرودی طی خواهد کرد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « ویژه (مصاحبه /گزارش) »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها