یکشنبه 23 دی 1403 1/12/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 9 دی 1403 ، 37 : 17

کد خبر : 28496

از 0 نفر 0

هشدار مهم دستیار اجتماعی رئیس جمهور به پزشکیان:

مردم ایران خسته‌اند

مردم ایران خسته‌اند

نسل جدید نوعی عصیان را تجربه می‌کند/به بازسازی اجتماعی نیاز داریم

ربیعی نوشت: آن‌هایی که امروز بر سر قانون عفاف و حجاب و مسائلی مثل فیلترینگ و FATF کماکان بر عقاید نادرست خود پافشاری می‌کنند مفهوم فرسودگی اجتماعی را نمی‌دانند و حتی اگر هم ناگزیر از فهم آن شوند باز هم احاله به دشمنی فرضی می‌کنند و همه را به جز خود و سیاست‌های خود مقصر می‌دانند.+ تحلیل خبر

ربیعی نوشت: آن‌هایی که امروز بر سر قانون عفاف و حجاب و مسائلی مثل فیلترینگ و FATF کماکان بر عقاید نادرست خود پافشاری می‌کنند مفهوم فرسودگی اجتماعی را نمی‌دانند و حتی اگر هم ناگزیر از فهم آن شوند باز هم احاله به دشمنی فرضی می‌کنند و همه را به جز خود و سیاست‌های خود مقصر می‌دانند.
رویداد ۲۴| به نقل از شرق: علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور در یادداشتی که روزنامه «شرق» منتشر کرده با ارائه شرحی از وضعیت موجود مملکت و رویکرد مخالفان دولت به مسعود پزشکیان توصیه می‌کند که «فرسودگی اجتماعی» را دریابد.
او با کنایه به نمایندگانی که در راستای مخالفت با رفع فیلتر خطاب به پزشکیان نامه نوشته بودند، نوشته: «من این افراد را می‌شناسم. این جریان وقتی مردم از هرگونه اصلاح و روزنه نویدبخشی ناامید می‌شوند و در پی ناامیدی، سر در گریبان فرومی‌برند و به تعبیری دچار نوعی مهاجرت به درون می‌شوند و به خودتبعیدی در درون می‌روند، امکان می‌یابند تا با حداقل آرا، کرسی‌هایی را در مراکز تصمیم‌گیری به دست بیاورند. موفقیت آنها در رقابت‌ها، فقط از مسیر عقب کشیدن مردم از کنش سیاسی و اجتماعی و از ناامیدی مردم به دست می‌آید. این‌ها محصول آرای وجدان جمعی جامعه ایران نیستند بلکه صرفاً محصول ناامیدی جمعی مردم ایران هستند.»
او با اشاره به اینکه «این گروه و جریان با ایجاد اندکی امید در مردم و مشارکت آنها در انتخابات، به پس رانده می‌شوند و این نقطه، آغاز حرکت‌های تخریبی از سوی آنان است» نوشته: «در این مدت که بر مسند ریاست‌جمهوری نشسته‌اید، به بسیاری از نارسایی‌های اقتصادی و لزوم سرمایه‌گذاری بیشتر پی برده‌اید. به فرسودگی‌ها و منفی‌شدن نرخ سرمایه‌گذاری در ایران به‌خوبی واقف شده‌اید.... شما به‌خوبی بر این امر واقف هستید که کنترل یک درصد تورم با این ساختارهای اقتصادی چقدر دشوار است. شما به‌درستی می‌دانید که برای ایجاد یک درصد رشد به چه میزان سرمایه‌گذاری نیاز است. اما من می‌خواهم از پدیده دیگری برای شما رونمایی کنم که شاید کمتر به آن پرداخته شده باشد و آن فرسودگی اجتماعی است. مردم ایران بسیار خسته‌اند. نسل‌های جدید نوعی عصیان را تجربه می‌کنند. ترمیم این فرسودگی اجتماعی نیازمند بازسازی اجتماعی است. در اینجا نیاز به سرمایه‌گذاری خارجی نیست هرچند معتقدم بخشی از ناامیدی ناشی از زیست درازمدت در شرایط تحریم است که آثاری مستقیم بر مسائل اجتماعی و سیاسی داخلی داشته است، اما بازسازی اجتماعی و ایجاد امید برای آینده مسیری دشوار است که برای طی این مسیر با موانع بسیاری روبه‌رو خواهید شد.»
ربیعی تاکید کرده که «آن‌هایی که امروز بر سر قانون عفاف و حجاب و مسائلی مثل فیلترینگ و FATF کماکان بر عقاید نادرست خود پافشاری می‌کنند مفهوم فرسودگی اجتماعی را نمی‌دانند و حتی اگر هم ناگزیر از فهم آن شوند باز هم احاله به دشمنی فرضی می‌کنند و همه را به جز خود و سیاست‌های خود مقصر می‌دانند.»
دستیار رئیس‌جمهور در ادامه نوشته: «این افراد مردم را روزبه‌روز بیشتر ناامید کرده‌اند و شرایطی را به وجود آورده‌اند که در آن، برای هرکسی که بخواهد در ایران تأثیرگذاری منفی داشته باشد زمینه فراهم شده است.»
او در پایان تاکید کرده که «بی‌تردید حضور، مقاومت و فعالیت‌های شما بیشترین خدمت به اسلام، دین خدا، اخلاق، انسانیت و ایران است. ایران نیازمند گذار از شرایطی رو به افول است. خسته نشوید آقای رئیس‌جمهور! بحران‌های بیشتری پیش‌روی شما خواهد بود.»

تحلیل خبر

آیا به مرحله «فرسودگی اجتماعی» رسیده‌ایم؟!

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

آیا واقعاً جامعه ما خسته است؟ این خستگی در چه حدی است؟ از چه سالی شروع شده و آیا به صورت مزمن درآمده است؟
اگر جامعه‌ای به صورت مفرط و در مدت زمان طولانی دچار انواع خستگی‌ها شود و مردم امید نداشته باشند که این خستگی طولانی، در نقطه‌ای متوقف شود، آنگاه آثار بسیار خطرناک و مخربی به دنبال خواهد داشت.
جناب ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور، وارد یک مبحث جامعه شناختی بسیار مهم شده که اگر همه جامعه شناسان کشور برآن اتفاق نظر داشته باشند باید هرچه سریعتر برای آن فکری بکنند چرا که این خستگی مفرط گویای «فرسودگی اجتماعی» است. از میان انواع فرسودگی‌ها (فرسودگی عاطفی، فرسودگی روانی، فرسودگی شغلی، فرسودگی تحصیلی و ...) فرسودگی اجتماعی از همه، پیچیده‌تر و خطرناک‌تر است.
مبانی تئوریک و نظری فرسودگی اجتماعی، از جامعه‌ای به جامعه دیگر و از کشوری به کشور دیگر می‌تواند متفاوت باشد. برای رسیدن به یک مبانی عملی درمانگر، ابتدا باید مبانی نظری فرسودگی اجتماعی را در جامعه هدف، به خوبی و با شفافیت تمام، تحلیل و تبیین کرد تا نقشه راه و نسخه درمان مشخص شود، آنگاه بدون فوت وقت و به سرعت، وارد فاز عملیاتی و اجرایی شد.
همانطور که در مسائل فردی، کسی که دچار خستگی‌های مفرط شغلی، عاطفی و روانی باشد و زیر فشار سنگین تنش‌ها و استرس‌های حاصل از آن قرار گیرد، احتمال دارد به قصد خودکشی، به خودش آسیب برساند، یک جامعه خسته و فرسوده هم اگر به درجه مزمن و مفرط برسد احتمال دارد به خودش آسیب بزند و یا از اینکه بیگانگان به آن آسیب بزنند به مرحله بی کنشی (انفعال) برسد و بی‌تفاوت شود. این امر بسیار خطرناکی است که کیان و تمامیت ارضی کشور را به خطر می‌اندازد. به هرحال این موضوعی که دستیار اجتماعی رئیس جمهور مطرح کرده، جای بسی تأمل و تحقیق دارد و نباید از کنار آن به سادگی عبور کرد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « ویژه (مصاحبه /گزارش) »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها