یکشنبه 23 دی 1403 1/12/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

سه شنبه 11 دی 1403 ، 18 : 18

کد خبر : 28504

از 0 نفر 0

یک عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران:

افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصد قیمت تمام‌شده تولید خودرو

افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصد قیمت تمام‌شده تولید خودرو

تک نرخی شدن ارز به نفع کل صنعت خودرو است

یک عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران گفت: تغییر محل ارز اختصاصی به واردات مواد اولیه تولید قطعات خودرو از نیمایی به بازار توافقی هر چند افزایش حدود ۲۵ درصدی قیمت خودرو را در پی دارد اما ما از این تغییر نه به گرانی بلکه به اصلاح قیمت خودرو و واقعی شدن آن یاد می‌کنیم!+ تحلیل خبر

یک عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران گفت: تغییر محل ارز اختصاصی به واردات مواد اولیه تولید قطعات خودرو از نیمایی به بازار توافقی هر چند افزایش حدود ۲۵ درصدی قیمت خودرو را در پی دارد اما ما از این تغییر نه به گرانی بلکه به اصلاح قیمت خودرو و واقعی شدن آن یاد می‌کنیم!
محمدرضا نجفی‌منش، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره پیامدهای تغییر ارز تخصیصی به واردات مواد اولیه تولید خودرو از ارز نیمایی به ارز بازار توافقی گفت: قیمت ارز نیمایی با قیمت ارز در بازار توافقی حدود ۵۰ درصد فاصله دارد و با این تغییر قیمت ارز اختصاصی به صنعت خودرو از حدود ۴۰ هزار تومان به حدود ۶۰ هزار تومان صعود کرده است و بی‌تردید تغییر نرخ ارزی که به واردات مواد اولیه صنعت خودرو اختصاص پیدا می‌کند می‌تواند تا ۲۰ درصد تا ۲۵ درصد به افزایش قیمت تمام‌شده تولید خودرو و در ادامه قیمت محصول نهایی بینجامد با این حال آنچه در پی تغییر قیمت ارز در قیمت خودرو حادث می‌شود را نمی‌توان افزایش قیمت نام داد بلکه آنچه در این زمینه رخ می‌دهد تعدیل قیمت است و در واقع اکنون قطعات خودرو و در ادامه خودرو با قیمت واقعی عرضه می‌شود.
وی افزود: بنابراین ما از این افزایش به عنوان اصلاح قیمت خودرو یاد می‌کنیم و سیاستگذار نیز در تعیین نرخ دستوری برای خودرو باید این اصلاحات را در نظر داشته باشد در غیر این صورت این تغییر در نرخ ارز ضرر و زیان خودروساز را در بر خواهد داشت. رئیس انجمن قطعه‌سازان خاطرنشان کرد: این تغییر در نرخ ارز تخصیصی سبب می‌شود خودروسازانی که ارزبری کمتری دارند بهتر رشد کنند همچنین در پی این اتفاق خرید خارجی صنعت خودرو متعادل‌تر از میزان کنونی شود اکنون در شرایطی به سر می‌بریم که شماری از قطعات به طور مثال لِنت خودرو هر چند در داخل تولید می‌شوند و در تولید آن هم مازاد وجود دارد اما همچنان واردات آن برقرار است.
وی یادآور شد: تعدیل قیمت ارز تخصیصی به واردات قطعات می‌تواند مانع از تکرار مواردی از این دست شود و تغییر نرخ ارز سبب می‌شود تولید داخل نسبت به واردات مواد اولیه تولید قطعات خودرو مقرون به صرفه‌تر باشد. این در حالی است که اکنون برای شماری واردات نسبت به تولید داخل ارجحیت دارد و در واردات جذابیتی وجود دارد که در تولید داخل نیست. نجفی‌منش تصریح کرد: شکل‌گیری بازار توافقی ارز را می‌توان حرکتی به سوی تک نرخی شدن ارز در کشور قلمداد کرد و این تک نرخی شدن به نفع کل صنعت خودرو است و چنانچه همواره گفته‌ام باز هم تاکید دارم درصورتی که شکل‌گیری این بازار به ایجاد ارز تک نرخی در کشور بینجامد می‌تواند سیاست موفقی باشد. چند نرخی بودن ارز ام‌الفساد است و واردات و صادرات با ارز ارزان مفسده‌های بسیاری را به بار می‌آورد.

تحلیل خبر

رویای دو کالای مهم و اصلی برای خانواده‌ها

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

اگر مجموعه نیازهای خانواده‌ها را درنظر بگیریم، از میان آنها دو نیاز از بقیه، مهم‌تر و اساسی تراست؛ یکی مسکن و دیگری خودرو. معمولاً همه اعضای خانواده یک عمر کار می‌کنند تا به این دو نیاز شاخص و مهم برسند. دیروز وزیر مسکن و شهرسازی گفت: «تأمین مسکن برای خانواده‌های کم درآمد، بسیار سخت شده است» به عبارت دیگر و به طور تلویحی می‌خواهد بگوید، چیزی نزدیک به محال است!
اگر به منحنی صعودی قیمت خودرو هم نگاه کنیم، می‌بینیم آن هم دیگر برای بسیاری از خانواده‌ها در حد یک رؤیا باقی خواهد ماند. چنانچه در 20 سال گذشته (از سال 1383 تا 1403) به روند افزایش قیمت خودرو نگاه کنیم نه فقط خودروهای خارجی همچون سواری مزدا، تویوتا، نیسان و ... از قیمت حدود 20 تا 30 میلیون تومان به 3 تا 5 میلیارد تومان رسیده بلکه ضعیف‌ترین خودرو مشهور همچون پراید از حدود 5 میلیون تومان به 325 میلیون تومان به قیمت امروز رسیده یعنی 65 برابر شده!
اگر مسکن و خودرو را از سبد نیازهای خانواده‌ها حذف کنیم بقیه شامل خوراک، پوشاک، دارو و درمان، تفریح و ... است که همگی «مصرفی» است و درآمدهای خانوار را که می‌بلعد، سرمایه و ذخیره از خود به جای نمی‌گذارد. این کالاها و خدمات مصرفی هم به علت گرانی‌های پی در پی با کمیت و کیفیت کمتری به دست آنان می‌رسد و آخر هر سال می‌بینند همه درآمدشان صرف آنها شده و مبلغ ذخیره‌ای برای خرید خودرو و مسکن برای آنها باقی نمانده است. افت ارزش ریال و افزایش قیمت دلار را هم بر آن بیفزایید تا ببیند نتیجه محاسبه‌تان چه می‌شود؟ چه کار باید کرد؟ راه حل اساسی کدام است؟


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « ویژه (مصاحبه /گزارش) »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها