یکشنبه 23 دی 1403 1/12/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

سه شنبه 18 دی 1403 ، 37 : 18

کد خبر : 28528

از 0 نفر 0

رئیس‌جمهور:

رویکرد دولت چهاردهم اعطای اختیارات لازم به استانداران است

رویکرد دولت چهاردهم اعطای اختیارات لازم به استانداران است

رئیس‌جمهور با بیان اینکه رویکرد دولت چهاردهم اعطای اختیارات لازم به استانداران برای مدیریت موثر مسائل حوزه تحت مسئولیت‌شان است، تصریح کرد: البته همچنان تا حد امکان از نمایندگان عالی دولت در استان‌ها در مسیر خدمت به مردم و رفع مشکلات حمایت خواهیم کرد.+ تحلیل خبر

رئیس‌جمهور با بیان اینکه رویکرد دولت چهاردهم اعطای اختیارات لازم به استانداران برای مدیریت موثر مسائل حوزه تحت مسئولیت‌شان است، تصریح کرد: البته همچنان تا حد امکان از نمایندگان عالی دولت در استان‌ها در مسیر خدمت به مردم و رفع مشکلات حمایت خواهیم کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مسعود پزشکیان به شکل از پیش اعلام نشده به وزارت کشور رفت و در نشستی با وزیر، معاونان و مدیران ارشد وزارت کشور گزارش‌های وزیر کشور، معاون سیاسی وزارت کشور و رئیس ستاد انتخابات، معاونین عمرانی و اجتماعی وزارت کشور و استانداران سیستان و بلوچستان و تهران از مهمترین اقدامات و برنامه‌های در دست اقدام را دریافت کرد.
در این نشست معاون سیاسی وزارت کشور و رئیس ستاد انتخابات گزارشی از تمهید مقدمات برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا و انتخابات میان دوره‌ای مجلسین شورای اسلامی و خبرگان رهبری ارائه کرد و رئیس‌جمهور پس از استماع این گزارش بر ضرورت هماهنگی و هم‌افزایی مسئولان ستاد انتخابات با مجلس شورای اسلامی برای برگزاری مطلوب و مشارکتی این رویدادهای انتخاباتی به ویژه انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا تاکید کرد.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی نیز در این نشست گزارشی از پیگیری‌های انجام شده در زمینه تحویل سریع‌تر واگن‌های مترو خریداری شده ارائه کرد و دکتر پزشکیان در تماسی با وزیر امور خارجه، خواستار کمک این وزارتخانه در تسریع دریافت محموله‌های این قرارداد
شد.در ادامه معاون اجتماعی وزیر کشور نیز به ارائه گزارشی از نقشه راه رسیدگی به مسائل اجتماعی و گام‌های برداشته شده برای ساماندهی اقدامات و ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌های دخیل در حوزه آسیب‌های اجتماعی ذیل شورای اجتماعی کشور پرداخت که رئیس‌جمهور در این رابطه گفت: برای آنکه عملکرد دستگاه‌های متولی آسیب‌های اجتماعی به بالاترین سطح اثربخشی برسد، باید ابتدا نظرات آنها درباره مسائل حوزه مسئولیت‌شان را جمع‌آوری کنید و پس از کارشناسی از سوی کارشناسان و صاحب‌نظران در نشست‌هایی با مسئولان این دستگاه‌ها این نظرات را جمع‌بندی و درنهایت برای تصویب به جلسه شورای اجتماعی کشور ارائه کنید.
رئیس‌جمهور افزود: وقتی دستگاه‌ها ببینند که پیشنهادات خود آنها پس از طی مراحل کارشناسی تصویب شده، انگیزه بیشتری برای اجرای آن خواهند داشت.
در بخش دیگری از این نشست استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اقدامات انجام شده در رابطه با سفر رئیس‌جمهور این استان، گزارشی نیز از اقدامات و برنامه‌های مدیریت و ساماندهی توزیع سهمیه سوخت مرزنشینان ارائه کرد.
استاندار تهران نیز با اشاره به تنوع بالای جمعیتی، این استان را دارای جایگاهی موثر در ایجاد و تسری بخش عمده‌ای از مشکلات اجتماعی توصیف و خواستار توجه ویژه به این مسئله در برنامه‌ریزی‌ها شد.
پزشکیان در این نشست با بیان اینکه رویکرد دولت چهاردهم اعطای اختیارات لازم به استانداران برای مدیریت موثر مسائل حوزه تحت مسئولیت‌شان است، تصریح کرد: البته همچنان تا حد امکان از نمایندگان عالی دولت در استان‌ها در مسیر خدمت به مردم و رفع مشکلات حمایت خواهیم کرد.رئیس‌جمهور در این نشست همچنین بر اهمیت تعامل و هم‌افزایی بین‌بخشی در پیشبرد بهینه امور تاکید کرد و از وزیر کشور و استانداران خواست که روحیه همکاری را بیش از پیش تقویت کنند.

تحلیل خبر

رئیس جمهور در اعطای اختیارات به استانداران، فرصت را از دست ندهند

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

یکی از مباحث عمده علم مدیریت، «رابطه مسئولیت با میزان اختیارات مدیران» است. هرچه سطوح و دایره اختیارات مدیر، وسیع‌تر باشد به همان میزان، پاسخگویی و مسئولیت پذیری او بیشتر خواهد بود. عالی‌ترین ثمره واگذاری اختیارات به زیردستان این است که فکر و اندیشه آنان را بیشتر درگیر می‌کند و باعث «ابتکار»، «نوآوری» و «خلاقیت» در آنان و مجموعه همکار و همفکر او می‌شود.
از آنجا که استانداران عالی‌ترین نماینده دولت در هر استان هستند باید همان نقشی را که رئیس جمهور در سطح کشور ایفا می‌کند، آنان بتوانند در استان خود ایفا کنند. برای چنین ایفای نقشی، مهمترین ابزار «داشتن اختیارات لازم و کافی» است.
اگر استانداری به این حد از اختیارات دست یابد یقیناً نخبگان، متخصصان و افراد صاحب اندیشه و تجربه را گردآوری و درخصوص اِعمال این اختیارات در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و ... استان از آنها نظرخواهی کرده و برنامه خواهد خواست. از آنجا که هر استانی پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های متفاوتی در زمینه اقتصادی، گردشگری، صنعتی، کشاورزی، فرهنگی و هنری، بهداشتی و درمانی و ... دارد استاندار با چندین کارگروه و هر کارگروه با چندین زیرگروه، به سرعت به ارایه طرح‌ها و برنامه‌های متناسب با استان خود، خواهند پرداخت و یک جنبش همگانی و مردمی جهت نیل به بهترین راهکارها و برنامه‌ها در قالب برنامه هفتم توسعه فراهم خواهد آمد.
آنگاه رقابت بین استان‌ها در توده‌های مردمی میان سطحی، به یک مسابقه کشوری در امر سازندگی تبدیل خواهد شد که هم نشاط‌آفرین و امیدبخش است و هم کارساز و پرثمر.
پس رئیس جمهور محترم در اعطای اختیارات لازم و کافی به استانداران درنگ نکنند تا فرصت‌ها به هدر نرود و هرچه سریع‌تر شاهد این جنبش مردمی باشیم. شاید بدین سبک بخش مهمی از مشکلات مردم حل شود و امید، جای یاس و ناامیدی بنشیند.گرچه موانع پیش روی رئیس جمهور و استانداران فقط در این موضوع خلاصه نمی‌شود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « ویژه (مصاحبه /گزارش) »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها