وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «نظام اقتصاد دیجیتال» از مهمترین پیگیریهای گروه ویژه اقتصاد دیجیتال دولت است که به زودی در دستور کار قرار گرفته و ابلاغ میشود.
سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه عضو کمیسیون هوشمندسازی در دولت است، اظهار کرد: دولت کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال دارد که مشخصاً کار آن تسهیل فرایندهایی است که در حوزه استارتاپی و هوشمندسازی کشور در جریان است. تمرکز من بر روی این کارگروه است که اختیارات ویژهای دارد.
وزیر ارتباطات نظام اقتصاد دیجیتال را از مهمترین پیگیریهای گروه ویژه اقتصاد دیجیتال دولت معرفی کرد و ادامه داد: ساز و کار و محورهای این نظام را تدوین کردیم که به زودی در دستور کار دولت قرار میگیرد و ابلاغ خواهد شد، همچنین شاخصهای ارزیابی درصد اقتصاد دیجیتال و سهم ما آن تولید ناخالص داخلی است.
هاشمی با اشاره به گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه چهارشنبه دولت، اظهار کرد: گزارش وضعیت پنجره واحد خدمات دولت هوشمند را در جلسه هیئت دولت ارائه کردم. تعداد کاربرانی که در این پنجره واحد فعال هستند و از این ظرفیت استفاده میکنند را ارائه کردم. همچنین نسبت به اینکه سازمانها و وزارتخانههای مختلف چقدر با این پنجره واحد همراهی کردند و به آن متصل شدهاند و البته چه برنامههایی باید بیان داشته باشند مباحثی بود که در گزارش خود مطرح کردم.
وی در همین رابطه بیان کرد: تکلیف برنامه ما نسبت به پنجره واحد خدمات هوشمند دولت این است که تا پایان سال بتوانیم ۲۰ درصد خدمات دولت را به صورت هوشمند ارائه دهیم. یعنی بتوانیم بدون مداخله انسانی از زمانی که درخواستی ثبت میشود تا زمانی که آن خدمت ارائه میشود تمام مسیر به صورت الکترونیک و بدون دخالت عامل انسانی پیش برود.وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان: برخی از دستگاهها به عدد ۲۰ درصدی اتصال به پنجره واحد هوشمند دولت رسیدند اما برخی دیگر از این درصد عقبتر هستند. دستهبندی و بندی دستگاهها در این رابطه انجام شده است که به سمع و نظر اعضای هیئت دولت رسید و قرار شد این سازوکارها را ظرف ۱ تا ۲ ماه آینده مجدد در دولت مطرح کنیم.
تحلیل خبر
دنیای دیجیتال و تحولات متأثر از آن
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
زمان که میگذرد کشورها به سرعت از «دنیای سنتی» به سمت «دنیای دیجیتال» در صیرورت و تغییر و تحول هستند. نه فقط اقتصاد بلکه تمام ابعاد زندگی اجتماعی ملتها، دستخوش این تغییرات بنیادین قرار گرفته و آثار آن، هم در زندگی فردی و هم در زندگی اجتماعی مردم به طرز محسوسی قابل مشاهده است.
امروز گوشی تلفن همراه در دست مردم، گویای چندین اختراع، ابتکار و نوآوری است و جالبتر اینکه از باسواد تا بیسواد، از خواص تا عوام، از کودکان تا کهنسالان، همگی تحت تأثیر آن هستند و هر کدام نقبی به دنیای مدرن زده است.
در مقابل این همه تحولات و دگرگونیها، برخی از دولتها از آن، بهترین و بیشترین استفاده را به نفع ملت خود میکنند ولی برخی دیگر که البته انگشت شمارند، در مقابل آن مقاومت کرده و با مبارزه منفی، راه معکوس با دنیای جدید را میپویند.
البته الزامات زمانه، خواهی نخواهی، همه را تسلیم و دنیای دیجیتال را جایگزین دنیای سنتی خواهد کرد.
سالهاست که شاهرگ حیاتی هر کشوری، اقتصاد آن میباشد و اقتصاد، دیگر به سبک سنتی نمیتواند دوام بیاورد. فعالیت اقتصادی در دنیای مجازی و دیجیتال به سرعت در حال پیشروی است و آثار خود را بر فرهنگ، سیاست و مسائل اجتماعی گذاشته است.
شما بگویید وقتی اقتصاد کشور، وارد فضای مجازی و دیجیتال میشود چه تاثیری بر ابعاد فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، بهداشتی و ... کشور خواهد گذاشت و مجموعه این تحولات، چه الزاماتی را برای مسئولان و مردم رقم خواهد زد.