چهار شنبه 17 بهمن 1403 2/5/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 15 بهمن 1403 ، 40 : 17

کد خبر : 28612

از 0 نفر 0

پزشکیان:

اگر نظام تعلیم و تربیت را جدی گرفته بودیم، جوانان ما سودای مهاجرت نداشتند

اگر نظام تعلیم و تربیت را جدی گرفته بودیم، جوانان ما سودای مهاجرت نداشتند

رئیس‌جمهور گفت: مهمترین مسئله برای ما در کیفیت‌بخشی به آموزش، ارائه خدمات آموزشی خوب و مطلوب به دانش‌آموزانی است که تاکنون از چنین خدماتی محروم بوده‌اند یا به آنها کم‌توجهی شده است؛ ما می‌خواهیم تبعیض در آموزش را از بین ببریم و این هدف را نیز محقق خواهیم کرد.+ تحلیل خبر

رئیس‌جمهور گفت: مهمترین مسئله برای ما در کیفیت‌بخشی به آموزش، ارائه خدمات آموزشی خوب و مطلوب به دانش‌آموزانی است که تاکنون از چنین خدماتی محروم بوده‌اند یا به آنها کم‌توجهی شده است؛ ما می‌خواهیم تبعیض در آموزش را از بین ببریم و این هدف را نیز محقق خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان در جلسه کیفیت‌بخشی و ایجاد عدالت آموزشی، یکی از مهمترین مولفه‌های ارتقای کیفیت آموزشی در مدارس را آموزش درست به معلمان مبتنی بر الگوهای رفتاری عنوان کرد و گفت: اگر معلمان ما درست آموزش ببینند و بتوانند با رفتار و عمل خود و نه صرفاً تدریس کتب درسی، صداقت، مسئولیت‌پذیری، کار تیمی، نقاد بودن و انتقاد پذیرفتن را به دانش‌آموزان یاد بدهند، گامی مهم در تحقق این هدف برداشته خواهد شد.
رئیس‌جمهور با تبریک اعیاد شعبانیه و فرارسیدن ایام پیروزی انقلاب اسلامی، به نگاه خاص و ویژه امام خمینی (ره) به نهاد مدرسه اشاره کرد و افزود: امام‌(ره) در وصیت‌نامه خود نسبت به طمع دشمنان به مدارس و دانش‌آموزان صریحاً هشدار داده‌اند و اگر ما در طول این سال‌ها به وصیت ایشان عمل می‌کردیم و نظام تعلیم و تربیت در کشور را جدی گرفته بودیم، جوانان و نوجوانان ما به جای پروراندن سودای مهاجرت در فکر و ذهن خود، ایفای نقش برای حل مشکلات کشورشان را به عنوان یک هدف دنبال می‌کردند؛ لذا گام مهم دیگر در ارتقای کیفیت آموزش تعریف فعالیت‌های اجتماعی برای دانش‌آموزان و دغدغه‌مندی آنها برای حل مشکلات مردم و کشور است.
پزشکیان در ادامه تحول در نظام مدیریت آموزش به عنوان یکی دیگر از ارکان مهم کیفیت‌بخشی آموزشی را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: در این راستا باید ساختار و برنامه‌ای برای تحول در نگرش و بینش مدیران مدارس در همه استان‌ها و شهرستان‌ها ایجاد و تدوین شود و در این برنامه نیز حتماً از طرح و ایده مدیران و معلمان به عنوان صاحبان و مجریان فرآیند تحول استفاده شود. این ساختار و برنامه پس از ایجاد و تدوین، در ایام ماه مبارک رمضان که ماه تحول و خودسازی است و تحول در محیط کار نیز یکی از جلوه‌های آن است، به اجرا در خواهد آمد.
رئیس‌جمهور همچنین بررسی چگونگی استفاده از ظرفیت انجمن‌های اولیا و مربیان مدارس در کیفیت‌بخشی آموزش را خواستار شد و اظهار کرد: مهمترین مسئله برای ما در کیفیت‌بخشی به آموزش، ارائه خدمات آموزشی خوب و مطلوب به دانش‌آموزانی است که تاکنون از چنین خدماتی محروم بوده‌اند یا به آنها کم‌توجهی شده است؛ ما می‌خواهیم تبعیض در آموزش را از بین ببریم و این هدف را نیز محقق خواهیم کرد.
در ابتدای این جلسه گزارشی از اقدامات انجام شده در زمینه ارتقای کیفیت آموزشی از جمله در زمینه تحول در کلاس درس با آموزش معلم، تحول در روش‌های تدریس و چیدمان کلاس، ارتقای کیفیت مدیریت مدرسه و استفاده از نرم‌افزارها و فناوری‌های نوین در آموزش ارائه شد.
همچنین آخرین اقدامات انجام شده در شهرستان قدس به عنوان پایلوت توسعه فضاهای آموزشی و کیفیت‌بخشی آموزش کشور مورد بررسی قرار گرفت.

تحلیل خبر

علل مهاجرت را باید در کجا جستجو کرد؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

نظام تعلیم و تربیت ما را با نظام تعلیم و تربیت کشورهای پیشرفته غربی و شرقی با هم مقایسه کنید و خروجی‌های هر کدام را بسنجید بعد ببینید مشکل از کجاست؟ آیا مراکز آموزشی ما، امکانات و تجهیزات کم دارد؟ یا معلمان مجرب و ماهر ندارد؟ یا محتویات درسی ما، ضعف و اشکال دارد؟ یا دانش آموزان ما بهره هوشی کمتری دارند؟ و ....
اصلاً آنچه باعث می‌شود که فارغ التحصیلان کشورهای پیشرفته به کشورهای جهان سوم و عقب مانده مهاجرت نکنند موضوع تعلیم و تربیت آنهاست یا شرایط مطلوب و جذاب کشور آنها باعث شده که فارغ التحصیلان شان، بهترین نقطه زندگی را کشور خود بدانند و به کشورهای دیگر کوچ نکنند؟
اگر شرایط شغلی، اقتصادی و علمی که در کشور ما وجود دارد مثلاً در کشورهای اروپایی هم وجود داشت، آیا آنها ترغیب به مهاجرت نمی‌شدند؟
موقعی که مبحث مهاجرت را از دیدگاه جامعه شناسی بررسی می‌کنیم، می‌گوییم از یک طرف کشورهای مهاجرفرست در درون خود «دافعه‌ای» دارند که باعث رانش نیروهای خود به سمت کشورهای دیگر می‌شود، از طرف دیگر کشورهای مهاجرپذیر «جاذبه‌هایی» دارند که این مهاجرین را به سمت خود جذب و جلب می‌کند. لذا برآیند دافعه‌های خودی و جاذبه‌های بیگانگان، باعث سیل مهاجرت به کشورهای دیگر می‌شود.
نمی‌خواهیم نظام تعلیم و تربیت را در پروسه مهاجرت بی‌تأثیر قلمداد کنیم ولی مسلّم است که عوامل دافعه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور به مراتب بیش از نظام تعلیم و تربیت در آن اثرگذار است.
بر این مبنا، نظام مدیریت بیشتر از نظام تعلیم و تربیت در مهاجرفرستی به کشورهای دیگر نقش دارد. همه انسان‌ها به زادگاه خود تعلق خاطر دارند اما عوامل ناسازگار و دفع‌کننده، گاهی مواقع آن قدر قوی هستند که افراد را مجبور به مهاجرت می‌کنند. حال به نظر شما مهاجرت «یک انتخاب» است یا «یک ...»؟


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها