رئیس جمهور منتخب با تاکید بر اینکه باید از دعواهای جناحی و نزاع بر سر قدرت عبور کنیم، گفت: بنده این آمادگی را دارم که به هر کس که توان و ظرفیت حل مشکلات را دارد، میدان، امکان و اختیار دهم، اما با او شرط خواهم کرد که اگر نتواند باید پاسخگو باشد.
رویداد ۲۴ ایسنا نوشت: رئیس جمهور منتخب وظیفه حاکمیت را ایجاد هماهنگی و بستر مناسب برای مشارکت خود مردم و بخش خصوصی در مسیر حل مشکلات اقتصادی و تولیدی دانست و تاکید کرد: قول میدهم که بستر و هماهنگی مناسب برای مشارکت شما و بخش خصوصی و تولیدکنندگان را ایجاد و حفظ کنم تا با هم برای رفع مشکلات زیرساختی تولید و اقتصاد کشور تلاش کنیم.
به گزارش انتخاب، مسعود پزشکیان روز تاسوعا همزمان با روز «بهزیستی و تأمین اجتماعی» در دیدار جمعی از اعضای کانونهای کارگری، با تسلیت فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی، تصریح کرد: امیدوارم عشق و ارادتی که در وجود بنده و همه ملت ایران به سرور و سالار شهیدان وجود دارد، باعث عاقبت بخیری ما شده و مانع از آن شود که راه را گم کنیم. همچنین بار دیگر برای رئیس جمهور شهید و همراهانش که از عاشقان و خادمان اباعبدالله (ع) بودند، در این روزها آرزوی علو درجات میکنم.
رئیس جمهور منتخب با اشاره به اینکه در این جلسه مسائل بسیار متنوعی مطرح شد، افزود: تولید محور اقتصاد کشور است و در این جلسه عطف به طرح مسائل مربوط به تولید، تقریباً به عمده مشکلات کشور اشاره شد، اما یقین بدانید بدون مشارکت، کمک و همراهی خود شما حل این مشکلات ممکن نیست.
پزشکیان با بیان اینکه اگر ما نسبت به مشکلات فقرا، یتیمان، افراد گرفتار و کم برخوردار توجه نداشته باشیم و دستگیر آنان نباشیم، نباید و نمیتوانیم ادعای ایمان کنیم، اظهار داشت: وضعیت امروز ایران شایسته ملت ایران نیست و باید همه تلاش خود را برای بهبود این وضعیت به کار بگیریم.
رئیس جمهور منتخب با اشاره به اظهارات مطرح شده در این جلسه درباره حاشیههای ایجاد شده در کمیته سهجانبه تعامل کارگران، کارفرمایان و دولت، گفت: مشکلات ایجاد شده در مسیر تعامل مطلوب طرفین این کمیته ناشی از مشکلات زیرساختی در کشور است که حل آنها میتواند تعاملات این کمیته را نیز سامان بدهد. برای حل این مشکلات نیز باید از همه افراد توانمند و کسانی که میتوانند به حل مشکلات زیرساختی تولیدی و اقتصادی کشور کمک کنند، یاری بگیریم.
پزشکیان وظیفه حاکمیت را ایجاد هماهنگی و بستر مناسب برای مشارکت خود مردم و بخش خصوصی در مسیر حل مشکلات اقتصادی و تولیدی دانست و خاطرنشان کرد: بنده به شما وعده نمیدهم که همه مشکلات را حل میکنم، چرا که چنین کاری از همه توان و ظرفیتهای بنده و حتی دولت نیز بزرگتر است، اما به شما قول میدهم که بستر و هماهنگی مناسب برای مشارکت شما و بخش خصوصی و تولیدکنندگان را ایجاد و حفظ کنم تا با هم برای رفع مشکلات زیرساختی تولید و اقتصاد کشور تلاش کنیم.
رئیس جمهور منتخب با تاکید بر اینکه باید از دعواهای جناحی و نزاع بر سر قدرت عبور کنیم، گفت: بنده این آمادگی را دارم که به هر کس که توان و ظرفیت حل مشکلات را دارد، میدان، امکان و اختیار دهم، اما با او شرط خواهم کرد که اگر نتواند باید پاسخگو باشد.
پزشکیان افزود: وظیفه دولت این نیست که وارد عرصه تولید شود، بلکه باید بستر مناسب برای فعالیتهای صنعتی، تولیدی و تجاری را فراهم کند، اما دولت وظیفه دارد که در کنار تسهیل شرایط کسب و کار، به اقشار کمتر برخوردار و فقرا توجه داشته باشد و به وضعیت آنها رسیدگی کند؛ این وظیفه دولت است و این نگاه برآمده از اعتقادات ما در ضرورت تلاش برای ایجاد عدالت و توجه به وضعیت فقرا و افراد کمتر برخوردار است.
رئیس جمهور منتخب با تاکید بر اینکه رسیدن به این اهداف زمانبر و نیازمند کمک گرفتن از همه کارشناسان، دانشگاهیان، صاحبنظران و متخصصان داخل و خارج از کشور است، اظهار داشت: با تمام وجود تلاش خواهیم کرد جامعه را به سمت و سویی ببریم که شایسته و برازنده مردم و تأمین کننده و حافظ کرامت و حرمت آنان باشد.
پزشکیان تصریح کرد: بنده در تمام طول زندگی خود همواره تلاش کردم خودم را وقف مردم کنم و هیچگاه چیزی را صرفاً برای خودم نخواستم؛ به عنوان یک پزشک متخصص هیچگاه مطب شخصی نداشتم و هیچ وقت هم به دنبال اخذ مجوز مطب شخصی نرفتم و تخصص پزشکی خود را در اختیار همه مردم قرار دادم. حتی هیچ وقت در مراکز درمانی خصوصی فعالیت نکردم و پس از این نیز همه توان و عمر خود را نه در حرف، که در عمل صرف مردم میکنم.
رئیس جمهور منتخب همچنین در واکنش به درخواست مطرح شده در این جلسه درباره شهید محسوب شدن کسانی که حین مأموریت و خدمت فوت میشوند، گفت که این مسئله را پیگیری خواهد کرد تا یک قاعده و چارچوب یکسان و هماهنگ در این باره وجود داشته باشد.
تحلیل خبر
افرادی وارد هیئت دولت شوند که توانایی حل مشکلات کشور را دارند
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
بزرگترین هنر یک مدیر، در هر سطحی باشد، این است که بتواند از «منابع و نیروهای انسانی» بهترین بهره را ببرد. نیروهای قوی و توانمند که با اتکا به «دانش و تجربه» توانایی حل مشکلات را دارند با هر قومیت، زبان، نژاد، مذهب، جنسیت، جناح سیاسی و نظام فکری باید به کارگمارده شوند تا جامعه بتواند از بنبستها، بحرانها، معضلات و مشکلات عبور کند و مردم نفس راحتی بکشند.
یقیناً در بین همه تواناییهای هر فردی، دو توانایی از بقیه، سرآمد و برتر است؛ یکی قدرت نوآوری، خلاقیت و ابتکار و دیگری توانایی حل مسئله. اگر هر «مشکلی» را یک «مسئله» بدانیم باید برای حل آن مسئله، بهترین روش، کمهزینهترین شیوه و کوتاهترین مسیر، شناسایی و به کارگرفته شود. افرادی که گرفتار قالبهای فکری سنتی، تکراری و غیرمنعطف هستند، هیچگاه به نوآوری نمیاندیشند. نوآوری با قالب شکنی همراه است و جرات و جسارت میخواهد.
گاهی لازم است که خلاف مسیر رودخانه، شنا کرد و داشتهها و راهحلهای قدیمی و ضعیف را کنار گذاشت و وارد دنیای جدیدی شد که برای بسیاری از مسئولان و مردم، تعجبآور است و شاید در مقابل آن، مقاومت کنند ولی باید نترسید و با شهامت، راه را گشود و قفلها را باز کرد. با روش «آهسته برو، آهسته بیا که گربه شاخت نزه» هیچ مشکلی حل نمیشود. مدیر باید ریسک کننده و خطرپذیر باشد و قدرت اقناع مخالفان و منتقدان را داشته باشد تا بتواند موانع جلوی پا را بردارد. از طرف دیگر باید پاسخگوی مدیریتش باشد و اگر ضرر و زیانی به کشور و ملت وارد کرد، هزینه آن را بپردازد. وقت و فرصت کشور، اگر از بین رفت، قابلبرگشت و جبران نیست لذا از روش آزمایش و خطا هم نباید استفاده کرد بلکه همه راهحلها باید بر مبنای «بصیرت»، «قطعیت» و «اطمینان» انتخاب شود تا به نتایج درخشان و نجاتبخش نائل آید.