انسیه خزعلی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه پس چرا نوع پوشش آنها یکسان است و آدم احساس میکند که هماهنگ شده هستند، گفت: این را باید از وزارت کشور بپرسید. البته ما را در جلسات حجاب وزارت کشور دعوتمان هم نمیکردند و بیشتر آقایان برای خانمها تصمیم میگرفتند.
رویداد ۲۴| انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در دولت سیزدهم میگوید گشت ارشاد با دستور وزیر کشور و زیرمجموعهاش پیاده شد.
به گزارش دیدبان ایران، انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور در دولت سیزدهم گفت و گویی انجام داده که بخشی از آن به شرح زیر است:
خیلیها اعتقاد دارند نوع برخورد گشت ارشاد با مسئله حجاب و بیحجابی، بستگی به دولتی دارد که رأس کار هست؛ یعنی مثلاً در دولت آقای خاتمی به یک شیوه برخورد میشود و در دولت آقای احمدینژاد به شیوهای دیگر؛ شما به این مسئله اعتقاد دارید؟
به هر حال مؤثر است. چون وزیر کشور و زیرمجموعهاش هستند که میتوانند درباره نوع روشها تصمیمگیری کنند. یعنی سلوکی را که زیرمجموعه میتواند در این زمینه داشته باشد، با دستور وزیر کشور مشخص میشود.
یعنی با دستور وزیر کشور در هر دولتی، نوع برخورد متفاوت میشود؟
به هر حال مؤثر است چه کسی وزیر کشور باشد، ممکن است در کل مسئله تاثیرگذار نباشد، ولی در نوع برخورد مؤثر است.
یکی از مسائلی که در دولت سیزدهم مطرح بود، بحث حجاببان در متروها بود. وزیر کشور همیشه اذعان میداشت که ما حجاببان نداریم، ولی ما بعضاً مشاهده کردهایم که تعداد زیادی از خانمها در مترو تذکر حجاب میدهند، آیا چنین چیزی وجود دارد یا نه؟
تا جایی که من میدانم، به ما گفتند نیروهای مردمی هستند که چنین برنامههایی را اداره میکنند. خیلی از نیروهای مردمی در بخشهای مختلف، در پارکها و در محیطهای مختلف هستند.
پس چرا نوع پوشش آنها یکسان است و آدم احساس میکند که هماهنگ شده هستند؟
این را باید از وزارت کشور بپرسید. البته ما را در جلسات حجاب وزارت کشور دعوتمان هم نمیکردند و بیشتر آقایان برای خانمها تصمیم میگرفتند و معمولاً کارگروه مربوطه هیچ عضو خانمی هم نداشت. در آنجا ما چند بار هم اعتراض کردیم و شنیدم یکی دو بار در این جلسات، دست آخر خانمها را هم دعوت کردند.
آیا خانمهایی که در مترو تذکر حجاب میدهند، میتوانند مانع ورود خانمهای بدحجاب و بیحجاب به متروها شوند؟
احتمالاً میتوانند و لابد مجوز دارند که این کار را انجام میدهند. بله احتمالاً مجوز گرفتهاند.
تحلیل خبر
اگر هدف، «پذیرفتن اقناعی حجاب» است، باید...
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور خانم خزعلی گفته است: «ما را در جلسات حجاب وزارت کشور دعوت هم نمیکردند و بیشتر آقایان برای خانمها تصمیم میگرفتند» اگر واقعاً وزارت کشور در موضوع مهم حجاب، به معاون رئیسجمهور در امور زنان، بیاعتنا بوده و وی و سایر زنان مرتبط با موضوع را در جلسات سرنوشتساز برای حجاب، دعوت نمیکرده، نشاندهنده این است که اولاً معاون رئیسجمهور این قدر ضعیف بوده که وی را در مهمترین مسئله راجع به زنان، دعوت نمیکردهاند. موقعی که این معاونت ریاستجمهوری نتواند از حق قانونی خود دفاع کند چگونه میخواهد از حقوق زنان یک کشور دفاع کند؟ ثانیاً هنگامی که در بدنه دولت اختلاف و تعارض رخ میدهد باید طرفین با نظر رئیس جمهور، مشکل را حل کنند. چرا چنین نکردند؟ نخواستند یا نتوانستند؟ ثالثاً وزارت کشور یک وزارت سیاسی و امنیتی است و موضوع حجاب، فرهنگی، اعتقادی و دینی است و باید وزارتخانهها و نهادهایی عهدهدار آن شوند که ماهیت فرهنگی و اعتقادی دارند.
اگر هدف، پذیرفتن «اقناعی حجاب» توسط دختران و زنان است باید به سمت نهادینه کردن آن در روح و روان آنان رفت و با ابزار و روش و منش فرهنگی و اعتقادی، به باورسازی و درونی شدن حجاب در جامعه زنان پرداخت و حتی مردان آنها را نیز در این مسیر، باورمند کرد. باید بدانیم غیر از این روش، روشهای دیگر نتیجه نمیدهد بلکه نتیجه معکوس میدهد همچنان که متاسفانه در همه نقاط کشور شاهد آن هستیم.