پنج شنبه 1 آذر 1403 11/21/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 6 آبان 1403 ، 10 : 17

کد خبر : 28284

از 0 نفر 0

دیوان محاسبات اعلام کرد؛

از ۱۳۰۰ میلیارد تومان مبلغ واریزی به حساب کاهش آسیب‌های اجتماعی فقط ۲۰ میلیارد تومان صرف مقابله با آسیب‌های اجتماعی شده است

از ۱۳۰۰ میلیارد تومان مبلغ واریزی به حساب کاهش آسیب‌های اجتماعی  فقط ۲۰ میلیارد تومان صرف مقابله با آسیب‌های اجتماعی شده است

دیوان محاسبات کشور بر لزوم اهتمام هر چه بیشتر دستگاه‌ها به حوزه پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی، تاکید کرد.+ تحلیل خبر

دیوان محاسبات کشور بر لزوم اهتمام هر چه بیشتر دستگاه‌ها به حوزه پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی، تاکید کرد.
به گزارش ایلنا از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل دیوان محاسبات کشور، یافته‌های این نهاد نظارتی نشان می‌دهد، در سال ۱۴۰۲ به وزارت کشور اجازه داده شده است که به منظور جلب و تجهیز و مدیریت منابع در حوزه پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی، حساب سایر منابع تحت عنوان «حساب کاهش آسیب‌های اجتماعی» در خزانه‌داری کل کشور افتتاح کند؛ علیرغم اینکه از محل اعتبارات دریافتی قانون بودجه سال ۱۴۰۲ در حوزه پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی، مبلغ ۱۳۰۰ میلیارد تومان به حساب مذکور واریز شده است، در سال یادشده از محل مبلغ واریزی مزبور، صرفاً ۲۰ میلیارد تومان صرف ماده (۴) آیین‌نامه اجرایی مربوط مقابله با آسیب‌های اجتماعی شده است.
دیوان محاسبات کشور ضمن تاکید بر لزوم اهتمام هر چه بیشتر دستگاه‌ها به حوزه پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی، توصیه‌های لازم در این خصوص را به دستگاه‌های متولی ابلاغ کرد.

تحلیل خبر

فاصله 1300 میلیارد تومان با 20 میلیارد تومان چقدر است؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

آسیب‌شناسی را به دو نوع آسیب‌شناسی اجتماعی و آسیب‌شناسی روانی می‌توان تقسیم کرد. معمولا آسیب‌شناسی اجتماعی در حوزه جامعه‌شناسی و آسیب‌شناسی روانی در حوزه روانشناسی مورد بحث و بررسی و تحقیق قرار می‌گیرد.
آسیب‌شناسی اجتماعی، مطالعه و تحقیق در زمینه علل کجروی‌ها، ناهنجاری‌ها و انحرافات اجتماعی است. آسیب‌هایی همانند طلاق، اعتیاد، سرقت، فقر، خودکشی و ... اگر در جامعه شیوع و گسترش پیدا کند و از حالت فردی و خصوصی به گروه‌ها و اقشار مختلف اجتماعی کشیده شود، جنبه اجتماعی به خود گرفته و در جامعه‌شناسی مورد کنکاش قرار می‌گیرد.
گاهی یک ناهنجاری که جنبه فردی دارد به افراد زیادی سرایت می‌کند، اینجا خود به خود از زیرمجموعه روانشناسی خارج و به حوزه مطالعات جامعه‌شناسی ورود پیدا می‌کند. مثلاً خودکشی، ظاهراً یک تصمیم فردی است و جنبه روانی دارد ولی اگر تعداد افرادی که در یک جامعه دست به خودکشی می‌زنند رو به افزایش رود به طوری که یک دغدغه عمومی و اجتماعی شود، در این حالت دیگر نمی‌توان آن را صرفاً یک تصمیم فردی قلمداد کرد بلکه باید مسئولان کشور آن را به عنوان یک مسئله و معضل اجتماعی مورد توجه قرار دهند. یعنی علل ایجاد و گسترش آن را بررسی و شناسایی کرده و درجهت پیشگیری و درمان آن برنامه مدون ارائه دهند. امیل دورکیم جامعه شناس مشهور فرانسوی، در کتاب خودکشی، به همین موضوع پرداخته و آن را در چارچوب جامعه‌شناسی مورد تحقیق میدانی قرار داده است.
حال که دیوان محاسبات اعلام کرده: «از 1300 میلیارد تومان مبلغ واریزی به حساب کاهش آسیب‌های اجتماعی، فقط
20 میلیارد تومان صرف مقابله با آسیب‌های اجتماعی شده است!» انتظار می‌رود که پیگیری خود را تا حصول نتیجه دنبال کنند چون خودِ این اقدام یک آسیب جدی در حوزه اداری است.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها