رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی گفت زمان رسیدن به توافق است و این رژیم باید شجاعت کافی برای اتخاذ چنین تصمیمی را داشته باشد.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری سما، «هرتزی هالیوی» بدون اشاره به زمین گیر شدن ارتش اسرائیل طی یکسال گذشته در نوار غزه و مرز لبنان مدعی شد: دستاوردهای زیادی محقق کردیم، به اندازه کافی قوی هستیم و باید به اندازه کافی شجاعت هم داشته باشیم تا به توافق برسیم.
این مقام صهیونیست ادامه داد که ارتش رژیم اسرائیل توان بازگشت به غزه را پس از خروج از آن دارا است.
اخیراً اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی نسبت به از دست دادن فرصت آزادی اسرا طی چند ماه گذشته ابراز پشیمانی کرد و گفت: ما در ماههای گذشته، فرصت کمی داشتیم و اکنون باید هر چه در توان داریم را برای بازگرداندن افراد ربوده شده (اسرای صهیونیست در غزه) در اسرع وقت انجام دهیم.وی افزود که زمان آن رسیده که اسرائیل تصمیمات شجاعانه گرفته و بدون تأخیر برای بازگرداندن اسرا از طریق یک توافق مسئولانه عمل کند. هرتزوگ اذعان کرد: ما در آغاز جنگ ضربه سختی خوردیم، اما دستاوردهایی نیز داشتیم.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است.
طی این مدت ۷۰ درصد از منازل و زیرساختهای نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شدهاند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند.با وجود همه این جنایتها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده است که پس از ۱۳ ماه جنگ، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه برسد.
تحلیل خبر
توافق و پایان جنگ در خاورمیانه
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
توافق در جنگ بین اسرائیل و حماس و حزب الله، هرچه سریعتر انجام گیرد، به نفع طرفین است چرا که جنگ نتیجهای جز کشتار، تخریب و آوارگی ندارد. حتی طرفی که خود را قویتر و مسلط بر جنگ میداند خواهی نخواهی در قبال هر روز جنگ باید هزینههای هنگفتی پرداخت کند. لذا اقتصاد طرفین نیز در معرض ضربات شدید است.
اینکه هر کدام از طرفین حامیانی دارند که بخشی از هزینهها و امکانات مالی و نظامی آنها را تأمین میکنند نباید باعث ادامه جنگ شود.
پایان هر جنگی، بدون شک، صلح یا آتشبس است و جنگ نمیتواند برای همیشه استمرار داشته باشد پس چه بهتر که هرچه زودتر توافق حاصل شود تا از درد و آلام مردم و خانوادهها و آوارگان کاسته شود.
قدرتنمایی در جنگ و توان نظامی و مالی خود را به رخ طرف مقابل کشیدن شاید تا اندازهای، عادی باشد ولی نتیجه جنگ را «قدرت نظامی صِرف» تعیین نمیکند بلکه «دیپلماسی و سیاست عاقلانه است» که میتواند نتیجهبخش باشد.
برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید خواستههای طرفین به هم نزدیک شود و هرکدام از بخشی از خواستههای خود بگذرد با خواستههای یک طرفه نمیتوان به ایصال الی المطلوب رسید.
همه کشورهایی که به عنوان میانجی و واسطه سعی دارند که توافق و آتش بس تحقق یابد، مورد احترام هستند و امید همگان، موفقیت آنها و پایان یافتن جنگ در خاورمیانه است.