سخنگوی دولت در آئین جشن بزرگ آئین مهربانی گفت: کشور به اندازهای که فرهنگ محکمی داشته باشند تابآوری بیشتری خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در آئین جشن بزرگ آئین مهربانی به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و بزرگداشت مقام مادر و زن در تالار وحدت برگزارشد، اظهار کرد: فرهنگ آنقدر مهم است که اگر به کسی بگویند «بیفرهنگ» ممکن است برداشت دشنام شود. فرهنگ هویت میسازد و قدرت مقابله با مسائل را ایجاد میکند.
سخنگوی دولت چهاردهم با بیان اینکه هر فرد پرورده فرهنگ مادر و پدر است، ادامه داد: آنها به ما آداب یاد دادند. این مفاهیم به ما نشان میدهد اجزای سازنده فرهنگ از جنس هویتساز است.
به گفته وی همه عناصر لطیف مانند دریا، خورشید، باران نامش بر دختران است، به همین دلیل با مهربانی میتوان مشکلات را حل کرد. اول باید دَرِ رحمت باز باشد، فرهنگ و مادر هر دو در رحمت است.
مهاجرانی با بیان اینکه کشور به اندازهای که فرهنگ محکمی داشته باشند تابآوری بیشتری خواهد داشت، گفت: اگر ایران مورد تهاجم قرار گرفت، از آن فرهنگ مقاومت شکل گرفت. فرهنگ در ایران از جنس دریا است و هر چیز در آن بیفتد، همجنس دریا خواهد شد. مولانا در دفتر اول مصرعی درباره زن صحبت میکند: خالق است او گوییا، مخلوق نیست.
وی افزود: به دلیل لطف خداوند، زنان به معنای واقعی زاینده زندگی هستند.
تحلیل خبر
تابآوری بیشتر با زندگی بهتر
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
نمود فرهنگ هر جامعهای در روابط اجتماعی مردم با یکدیگر، آداب و رسوم، سنتها، پیوستگی جمعی، سبک زندگی مردم، آرامش یا تنشهای اجتماعی، پیوندها (ازدواج) و گسستها (طلاق)، تعاون و همکاری، شادیها و غمها، استقبال از کار یا فرار از کار، نوع تفریحات، نوع جشنها و سوگواریها، عشقها و نفرتها، نوع انتخابها، آزادی یا خودرایی، آستانه تحمل جامعه و ... قابل مشاهده و پژوهش است.
هر کشوری دارای یک فرهنگ ملی و چندین خرده فرهنگ قومیتی، عقیدتی و نژادی است. گاهی فرهنگ ملی یک کشور با فرهنگ ملی کشورهای دیگر مقایسه میشود و ضعف و قوتهایش مورد بررسی و تحقیق قرار میگیرد.
اینکه کدام فرهنگ بهتر است به این نکته مربوط میشود که هر کدام «زندگی بهتر و راحتتری» به مردم میدهد و از چنگال خرافات، رهیده، به سمت آگاهیِ پالایش یافته، در حرکت است و همزیستی مسالمت آمیز را ترویج داده، مسیر رشد و پیشرفت را بر مردم هموار میکند.
استحکام فرهنگی به موارد بالا برمیگردد و درگذر زمان، هر کشوری باید داشتههای فرهنگی خود را بیازماید و سبک و سنگین کند به نحوی که دوره به دوره و زمان به زمان،
«سبک زندگی مردم» بهتر شود. مردمی که زندگی بهتری داشته باشند در کوران حوادث، تابآوری بیشتری داشته و آستانه تحمل آنها افزایش مییابد.