شنبه 13 بهمن 1403 2/1/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 12 بهمن 1403 ، 25 : 17

کد خبر : 28600

از 0 نفر 0

استاد پیشکسوت سرطان شناسی:

هشدار جدی درباره نقش موثر بنزین‌های موجود در کشور در ابتلا به سرطان

هشدار جدی درباره نقش موثر بنزین‌های موجود در کشور در ابتلا به سرطان

استرس ناشی از شرایط اقتصادی کم شود، ابتلا به سرطان هم کاهش می‌یابد

عضو هیئت علمی و استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بنزین‌هایی که در کشور استفاده می‌شود، چون پالایش صحیح در آن اعمال نمی‌شود، در ابتلا به سرطان نقش مهمی دارند.+ تحلیل خبر

عضو هیئت علمی و استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بنزین‌هایی که در کشور استفاده می‌شود، چون پالایش صحیح در آن اعمال نمی‌شود، در ابتلا به سرطان نقش مهمی دارند.
محمدرضا قوام نصیری عضو هیئت علمی و استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص وضعیت ابتلا به سرطان در کشور گفت: به طور کلی عامل اصلی سرطان شناخته شده نیست و برخی از فاکتورهای ایجاد کننده سرطان ژنتیک هستند و به فرزندان منتقل می‌شود مانند آنچه که بیشتر در سرطان کودکان اتفاق می‌افتد. عامل بعدی ایجاد سرطان تضعف سیستم ایمنی بدن است که عامل بسیار مهمی است و می‌تواند به دلیل تغذیه نامناسب باشد که بر فقدان سیستم ایمنی بدن تاثیر دارد و وقتی بدن ضعیف شود سرطان می‌تواند رشد کند.
وی ادامه داد: آلودگی هوا و دخانیات هم عواملی هستند که می‌توانند در بروز سرطان نقش ایفا کنند. همچنین تغذیه بد و استفاده از غذاهای کنسروی و مواد نگهدارنده که به آن‌ها زده می‌شود، می‌تواند در بروز سرطان نقش داشته باشد.
آلودگی هوا قطعا در ابتلا به سرطان دخالت چشمگیر دارد
وی افزود: استعمال دخانیات می‌تواند موجب تغییرات ابتدایی در سلول‌های دستگاه تنفس شود و به ایجاد تغییرات غیرقابل برگشت منجر شود. آلودگی هوا قطعا در ابتلا به سرطان دخالت چشمگیر دارد و بنزین‌هایی که در کشور استفاده می‌شود، چون پالایش صحیح در آن اعمال نمی‌شود در ابتلا به سرطان نقش مهمی دارند.
عضو هیات علمی و استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در بین خانم‌ها سرطان‌های شایع که وجود دارد سرطان سینه و سرطان دستگاه تناسلی است، این نوع سرطان‌ها در قسمت‌های مختلف دنیا از جمله جاهایی که آلودگی هوا وجود ندارد، مانند آب و هوای مدیترانه که معروف است و همچنین در این مناطق که تغذیه صحیح وجود دارد و عمدتا مواد غذایی دریایی است و بیشتر ماهی و صدف مصرف می‌کنند آمار ابتلا به سرطان بسیار کاهش می‌یابد.
اگر استرس‌ها به خاطر شرایط اقتصادی کم شود، شاهد کاهش ابتلا به سرطان خواهیم بود
به گفته وی سرطان‌های دستگاه گوارش مانند روده بزرگ که در امریکا، اروپا و حتی در ایران رو به افزایش است ناشی از عوامل مختلفی هستند. اگر مردم کشورمان تغذیه مناسب را رعایت کنند و استرس‌ها بخاطر شرایط اجتماعی و اقتصادی کاهش یابد، قطعا در کاهش ابتلا به سرطان تاثیرگذار خواهد بود.
قوام نصیری با بیان اینکه درمان‌های قدیمی شیمی درمانی به سمت تارگت تراپی یا هدفمند درمان کردن سوق پیدا کرده است، گفت: در همه جای دنیا داروهای جدید ضد سرطان گران است و داروهای سرطان از ابتدا گران بودند، اما در روش‌های جدید درمان یا هدفمند درمانی چون داروها بیشتر روی سلولهای سرطانی تمرکز می‌کنند و کمتر به سلول‌های بافت‌های مختلف بدن که طبیعی هستند آسیب وارد می‌کند، عوارض تاثیر دارو بر روی بافت‌های طبیعی بدن کمتر می‌شود و در نتیجه اثر دارو روی سلول‌ها و بافت سرطانی بیشتر می‌شود. بنابراین این داروهای جدید افزایش قیمت دارند و گران هستند.
مرگ و میر ناشی از سرطان در کشور کاهش پیدا کرده است
وی با بیان اینکه مرگ و میر ناشی از سرطان در کشور کاهش پیدا کرده است، گفت: از ۱۰ سال گذشته تا به حال شاهد پیشرفت‌هایی در حوزه درمان سرطان در کشور هستیم و در حوزه رادیوتراپی دستگاه‌های جدید وارد کشور شده است که اشعه‌های این دستگاه‌های جدید روی تورمورها تمرکز بیشتری دارند و دقیقا روی تومور تمرکز می‌کنند.
او ادامه داد: همچنین در این ۱۰ سال داروهای جدیدی در کشور عرضه شده که می‌توانند همراه رادیوتراپی استفاده شوند که اثر رادیوتراپی را تشدید می‌کنند و روی سلول‌های تومورهای بدخیم تمرکز دارند و کمتر به سلول‌های سالم آسیب وارد می‌کنند، اما این روش درمانی در دنیا از ۳ دهه گذشته آغاز شده است. کشورهای غربی آزمایشات را در فازهای مختلف فاز یک، دو و سه کلینیکال انجام دادند و سپس روی انسان آزمایش کردند و ما کارهایی که آن‌ها انجام می‌دهند را پیگیری می‌کنیم یعنی دیگر از ابتدا شروع نمی‌کنیم.
مردم مراحل اولیه غربالگری سرطان را انجام نمی‌دهند
این سرطان‌شناس خاطر نشان کرد: یکی از مشکلاتی که وجود دارد این است که اطلاع‌رسانی در حوزه سرطان به خوبی انجام نمی‌شود اگرچه بسیار پیشرفت کرده است. در مراکزی مانند معاونت بهداشت، انجمن سرطان کشور، انجمن رادیو انکولوژی کشور اطلاع‌رسانی انجام می‌شود و اقدامات خوبی انجام شده، اما مردم هنوز هم آگاهی کافی ندارند و مانند خارج از کشور مراحل اولیه غربالگری را انجام نمی‌دهند تا بلافاصله پس از تشخیص مراجعه کنند.
آمار مرگ و میر سرطان به دلیل تشخیص دیرهنگام بالا می‌رود
عضو هیات علمی و استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: وقتی سرطان‌های شایع در کشور دیر تشخیص داده می‌شود و بیماری پیشرفت می‌کند چون تومورها پیشرفته هستند و عوارض بیشتری دارند، هزینه‌های درمان و جراحی سرطان نیز بسیار بیشتر می‌شود، لذا آمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به سرطان به دلیل تشخیص دیرهنگام بالا می‌رود.
غربالگری سرطان باید در کشور گسترش یابد
قوام نصیری درباره اقدامات ضروری برای کاهش آمار مرگ و میر ناشی از سرطان گفت: برای کاهش مرگ و میر در اثر ابتلا به بیماری سرطان روش غربالگری در کشور باید گسترش یابد چون سرطان‌های شایع مانند سرطان سینه در خانم‌ها و سرطان پروستات در آقایان، سرطان روده بزرگ و سرطان ریه را می‌توان در مراحل اولیه تشخیص داد و درمان صورت گیرد. در مراحله اولیه تشخیص نمونه برداری و سلول‌شناسی با میکروسکوپ معمولی انجام می‌شود و در مرحله بعد اگر ضروری و مشکوک به سرطان بود استفاده از میکروسکوپ الکترونی صورت می‌گیرد.
وی ادامه داد: برای تشخیص سرطان پروستات در آقایان می‌توان به کلینیک‌هایی که در کشور وجود دارد و کم نیستند مراجعه کرد. آقایان برای تشخیص می‌توانند سالانه دو بار تست انجام دهند. در سرطانهای ابتدائی پروستات آنتی‌ژن‌هایی که سلول‌های سرطانی ترشح می‌کنند اندازه‌گیری می‌شود و برای دیگر سرطان‌های شایع اقدامات تشخیصی کلونینگ از نوع رادیوگرافی و رادیولوژی مانند اولترا سونوگرافی انجام می‌شود.

تحلیل خبر

چرا آمار وحشتناک سرطان در جامعه ما رو به افزایش است؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

سرطان واژه وحشتناکی است و ابتلای به آن، لرزه بر اندام فرد مبتلا می‌اندازد. اما چرا طبق آماری که مسئولان، متخصصان و کارشناسان می‌دهند این بیماری وحشتناک روبه گسترش و تزاید است؟ چه کسانی باید با پیشگیری قوی و همه جانبه، جان مردم را از ابتلای به آن نجات دهند؟ آیا پیشگیری کرده و می‌کنند؟ یا برعکس، عوامل ایجاد کننده آن را در جامعه تقویت می‌کنند؟ به تیتر چند خبر ذیل توجه کنید:
- معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: افزایش 100 درصدی آمار سرطان در ایران تا سال 1420 (خبرگزاری مهر 27 بهمن 1402)
- متخصصان سرطان شناسی در میزگرد پیشگیری و درمان سرطان در ایران مطرح کردند: رشد سرطان در ایران، دو برابر میانگین جهانی است (خبرآنلاین 12 آذر 1403)
- سونامی سرطان در ایران؛ از واقعیت تا هشدار از دیدگاه رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت (خبرگزاری مهر 16 بهمن 1402)
آیا این اخبار و صدها خبرهای مرتبط با آن، شما را نگران نمی‌کند؟
علاوه بر اخبار فوق، اینک پیشکسوت سرطان شناسی کشور علت شیوع زیاد سرطان در کشور را چنین بیان کرده است: «نقش موثر بنزین‌های موجود در کشور در ابتلا به سرطان» همچنین وی گفته است «اگر استرس ناشی از شرایط اقتصادی کم شود، ابتلا به سرطان هم کاهش می‌یابد»
روزنامه طلوع تاکنون در چند تحلیل خبر و سرمقاله به علل شیوع سرطان و اهمیت پیشگیری و سپس درمان آن اشاره کرده و به مسئولان امر هشدار داده است. اینک نیز می‌گوییم همه زمینه‌ها برای شیوع ابتلای به سرطان در کشور مهیاست از جمله: بنزین‌های ناسالم، هوای آلوده، مواد غذایی آلوده به انواع سموم و فاضلاب و از همه مهمتر استرس‌ها و دغدغه‌های اقتصادی و معیشتی مردم که شبانه روز با افزایش گرانی‌های پی در پی، آنها را تحت فشارهای شدید روحی و روانی و مشکلات جسمانی ناشی از آن قرار داده است. اگر این عوامل سرطان‌زا از چرخه زندگی مردم حذف نشود، موج چند برابری ابتلا به سرطان همه خانواده‌ها را تهدید خواهد کرد. آیا مسئولان ذیربط حداقل به خاطر حفظ جان خودشان و خانواده‌هایشان از گرفتار شدن به این بیماری وحشتناک، احساس وحشت نمی‌کنند؟


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « ویژه (مصاحبه /گزارش) »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها