پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403 4/25/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

شنبه 30 اردیبهشت 1402 ، 36 : 17

کد خبر : 26749

از 0 نفر 0

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

۱۹ میلیون ایرانی از امکانات اولیه زندگی محروم هستند

۱۹ میلیون ایرانی از امکانات اولیه زندگی محروم هستند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته در حال حاضر ۱۹ میلیون ایرانی از امکانات اولیه زندگی محروم هستند.+ تحلیل خبر

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته در حال حاضر ۱۹ میلیون ایرانی از امکانات اولیه زندگی محروم هستند.
به گزارش تابناک به نقل از تهران، علی آقا محمدی در پنجمین اجلاس رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری کلانشهرها و مراکز استان‌ها و اولین اجلاس مشترک با معاونین شهرسازی و معماری در اصفهان اظهار داشت: اینکه برای اصفهان شعار شهر زندگی در نظر گرفته‌اید یک وظیفه است، ما برای زندگی آمده‌ایم.
وی با بیان اینکه فعالان حوزه معماری نیز در نوع خود ایثارگر هستند، افزود: این افراد ذره ذره جان و زمان خود را می‌گذارند تا اثری را خلق کنند که این خود نوعی ایثار است.عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه خیلی نیازی نیست شهر اسلامی را تعریف کنیم، افزود: باید توجه داشت که ما تاریخ عمیق داشتیم و باید آن را حفظ کنیم، دین اسلام عالم فیلسوف و شهرساز را تربیت کرد که نمونه آن کمتر در دیگر ادیان دیده می‌شود.آقامحمدی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب هنر، فرهنگ، زبان‌ها، مباحث سیاسی، مباحث اقتصادی و … را به خوبی می‌شناسند، افزود: این در حالی است که کسانی به نام دین همه چیز را نابود کرده‌اند و این در حالی است که دانایی ندارند.
غرب زدگی به معنای کنار گذاشتن هویت است
وی با بیان اینکه غرب زدگی به معنای کنار گذاشتن هویت است، ابراز داشت: اولین مأموریت ما زندگی است و باید در راستای بهبود کیفیت آن به صورت درست حرکت کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه خیلی‌ها برای از بین بردن ضعف‌ها سعی در پاک کردن صورت مسئله دارند، افزود: نمی‌توان با دیوار کشیدن بین اصفهان و برخی از محلات مشکلات را از بین برد.
وی با بیان اینکه دوهزار و ۲۰ محله و ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت در سراسر ایران وجود دارد که از امکانات اولیه زندگی مانند مسکن، اشتغال، تحصیلات تا ۱۲ سال، سلامت، خوراک و پوشاک محروم هستند، ابراز داشت: در این شرایط چطور می‌توان گفت مسلمانانی وجود دارند که شهرسازی اسلامی را در دستور کار دارند.
آقامحمدی با بیان اینکه ما در برنامه‌ریزی‌هایمان سعی بر آن داریم تا ابتدا برنامه‌ریزی کنیم و پس از آن به تخصیص بودجه برسیم، گفت: از این رو از ظرفیت افراد جوان در محلات برای شناسایی نیازها استفاده کردیم و به نتایج خوبی نیز رسیدیم.
شناسایی ۸۷۴ هزار تارک تحصیل در کشور
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه در این روند
۸۷۴ هزار تارک تحصیل ۶ تا ۱۷ سال در کشور شناسایی شد، افزود: همه این افراد با کد ملی شناسایی و به استان‌ها برای ثبت‌نام ابلاغ شده است و مدارس با هر ثبت‌نام این افراد ۲ میلیون تومان بودجه دریافت می‌کنند و تاکنون ۱۵۰ هزار نفر از آنها به تحصیل برگشته‌اند.وی با بیان اینکه ما در محلات با بحران نیروی انسانی مواجه هستیم، ابراز داشت: ما فرصت‌های شغلی را شناسایی کرده‌ایم و به دنبال نیروی کار هستیم به گونه‌ای که در تهران ۲۰۰ هزار نفر فرصت شغلی داریم که نیازمند نیروی کار است.
یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در کشور قابلیت توانمندسازی ندارند
آقامحمدی تاکید کرد: یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در کشور قابلیت توانمندسازی ندارند و این افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار خواهند گرفت.
با بیان اینکه ما در اصفهان ۸۵ محله داریم که باید ساماندهی شود، افزود: در این زمینه از شهردار و شورای شهر اصفهان درخواست داریم همکاری لازم را داشته باشند و ما نیز حمایت‌های لازم را خواهیم داشت.

تحلیل خبر

19 میلیون نفر، محروم از امکانات اولیه زندگی؟!

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

کمترین حق انسان برای زندگی کردن، برخورداری از امکانات اولیه زندگی است. معمولاً امکانات اولیه زندگی در «نیازهای زیستی و بیولوژیک» افراد تعریف می‌شود. یعنی برای یک زیست حداقلی باید کف امکانات خوراک، پوشاک، بهداشت، درمان، دارو، مسکن و ...مهیا باشد تا فرد بتواند در «مرز مرگ و زندگی» به حیات زیستی خود ادامه دهد.
البته در این حد، خبری از «رفاه» نیست بلکه به اصطلاح زندگی درحد بخور و نمیر است. رفاه، بحث دیگری است که برای یک ملت آبرومند چون ملت ایران، باید مبنا «میزان رفاه حداکثری» باشد چون همسایگان ما در خاورمیانه و کشورهای عربی همچون قطر، امارات، کویت، عربستان و ... با بیشترین سطح رفاه زندگی می‌کنند که مسلماً ملت ایران باید در جایگاه بالاتری، هم به لحاظ مادی و هم معنوی داشته باشد.
اما اینکه علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلح نظام گفته: «19 میلیون ایرانی از امکانات اولیه زندگی محروم هستند» جای بسی تأسف است و این آمار، جمعیت کمی را شامل نمی‌شود بلکه اگر جمعیت کشور را 85 میلیون نفر حساب کنیم، این 19 میلیون نفر، حدود 35/22 درصد از جمعیت کشور را دربرمی گیرد. اگر فرض کنیم که آمار 19 میلیون نفر صحیح است و بیشتر از این نیست، در مقام سطح بندی اقتصادی و معیشت باید به چند سؤال زیر پاسخ داده شود تا وضعیت سایرین هم روشن شود:
1-آمار جمعیت محروم از امکانات اولیه زندگی = 19 میلیون نفر
2-آمار جمعیت برخوردار از امکانات اولیه زندگی =؟
3-آمار جمعیت برخوردار از رفاه کم=؟
4- آمار جمعیت برخوردار از رفاه متوسط=؟
5- آمار جمعیت برخوردار از رفاه زیاد=؟
6- آمار جمعیت برخوردار از رفاه عالی=؟
البته باید فاکتورهای: امکانات اولیه زندگی- سطح رفاه کم- متوسط- زیاد و عالی به لحاظ علمی تعریف و کمیت پذیر شوند تا قابل‌مقایسه با یکدیگر باشند.
اگر مسئولان ذیربط همانند آقامحمدی این آمارها و اطلاعات را منتشر می‌کردند آنگاه هم مسئولان می‌دانستند که در چه نقطه‌ای قرار دارند و هم مردم جایگاه خود را تشخیص می‌دادند. همیشه گفته‌اند مقدمه هر برنامه‌ریزی و مدیریت علمی، داشتن آمار شفاف و صحیح است.
امید که این روند با اطلاع‌رسانی به مردم، آغاز و تا رسیدن ملت ایران به رفاه کامل پیگیری شود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها