چهار شنبه 13 تیر 1403 7/3/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

سه شنبه 15 خرداد 1403 ، 40 : 17

کد خبر : 27843

از 0 نفر 0

دستورالعمل جدید فروش نان، تاثیری در قیمت ندارد؛ نان گران نمی‌شود

دستورالعمل جدید فروش نان، تاثیری در قیمت ندارد؛ نان گران نمی‌شود

دبیرکل اتاق اصناف با بیان اینکه قیمت نان طی ۴ سال گذشته افزایش نیافته است، گفت: پس از مصوبه دستورالعمل فروش اینترنتی نان قیمت‌ها کاهشی یا افزایشی نمی‌شود.+ تحلیل خبر

دبیرکل اتاق اصناف با بیان اینکه قیمت نان طی ۴ سال گذشته افزایش نیافته است، گفت: پس از مصوبه دستورالعمل فروش اینترنتی نان قیمت‌ها کاهشی یا افزایشی نمی‌شود.
به گزارش خبرنگار مهر، پیرو مصوبه و تصمیم کارگروه تنظیم بازار و با هدف ساماندهی فروش اینترنتی نان (سکوها و فروشگاه‌های اینترنتی، فروش تلفنی و …)، دستورالعمل فروش اینترنتی نان ششم خرداد ماه از سوی اتاق اصناف ایران ابلاغ شد.
بر اساس ماده (۳) این دستورالعمل، قیمت و وزن نان عرضه شده توسط نانوایی‌های یارانه‌ای در سکوها می‌تواند «مطابق نرخ نامه مصوب» یا «به صورت رقابتی» باشد. در حالت اول، متناسب با حجم فروش نان، نانوایی‌های یارانه‌ای (نوع ۱ و ۲) بر روی سکو، کمک هزینه نانوا، مشابه فروش حضوری پرداخت می‌شود. همچنین ماده (۴) این دستورالعمل تاکید دارد: «نرخ و مقدار انواع افزودنی به نان (کنجد، سبوس، انواع سبزیجات و …) هزینه خدمات فروش غیرحضوری، هزینه بسته‌بندی و هزینه حمل و تحویل نان، می‌تواند به صورت توافقی بین نانوا و سکو تعیین و باید به صورت شفاف و تفکیک شده در صورتحساب الکترونیکی فروش درج شود. تبصره: سقف نرخ انواع افزودنی‌ها و خدمات سکو (بسته بندی، حمل و نقل و …) با پیشنهاد اتاق اصناف شهرستان و تأیید کمیسیون نظارت شهرستان‌ها تعیین می‌شود.»
بر اساس اطلاعات واصله از معاونت بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران، رعایت دستورالعمل فروش اینترنتی نان از سوی تمامی واحدهای صنفی خبازی الزامی بوده و به موجب رعایت نوبت‌دهی مشتریان حضوری و غیرحضوری مطابق ماده (۵) دستورالعمل، زیرساخت نوبت‌دهی در سامانه هوشمندسازی یارانه آرد و نان ایجاد شده است.
دستورالعمل فروش اینترنتی نان، تأثیری در قیمت‌ها ندارد
علی توسطی دبیرکل اتاق اصناف ایران در این ارتباط با بیان اینکه این دستورالعمل در تداوم تصمیم گیری مصوبه جلسه کارگروه تنظیم بازار است، اظهار کرد: با توجه به آنکه فروش اینترنتی نان مخاطب بیشتری پیدا کرده، این مصوبه برای ساماندهی و شفاف سازی قیمت نان از طریق کارگروه تنظیم بازار اعلام شد و عملیاتی شدن آن نیز اجباری است. هدف اصلی این مصوبه نیز شفاف سازی قیمت و جلوگیری از هدر رفت نان، و جلب رضایتمندی مردم و نظارت بیشتر است.
وی افزود: بر اساس این مصوبه و برای جلوگیری از قیمت گذاری سلیقه‌ای، سکوها موظف شده‌اند که شماره پایانه نانوا، نرخ نان، نوع نان، وزن چانه، نرخ حجم کالا و لوازم جانبی را روی صورت حساب الکترونیک درج و برای مصرف کننده ارسال کنند. پیش‌تر روی افزودنی‌ها که برای جلب رضایت مشتری ایجاد شده بود نظارتی وجود نداشت اما امروز سکوها و نانوایی‌ها باید قیمت‌های مشخص شده را به کمیسیون نرخ گذاری اتحادیه مربوطه و اتاق اصناف شهرستان اعلام کرده تا مورد تأیید قرار گیرد و قیمت‌ها در چارچوب مشخص به مصرف کننده عرضه شود.
دبیرکل اتاق اصناف ایران با بیان اینکه پس از این مصوبه قیمت خرید اینترنتی نان کاهش چندانی نخواهد داشت، یادآور شد: قیمت نان به مدت ۴ سال است که افزایش نیافته و افزایش قیمت‌ها مربوط به هزینه حمل و افزودنی‌هاست که باید به هر طریقی احصاء شود و سکوها با شرایط مشخص شده نان را به فروش برسانند. اگر افزایشی نیز صورت گیرد توافق بین خریدار و فروشنده است که به خدمات بیشتر مربوط می‌شود. وی گفت: پس از این مصوبه قیمت‌ها کاهشی یا افزایشی نخواهند بود بلکه نظارت بر قیمت‌ها هدف این مصوبه است. این طرح به صورت آزمایشی طی ۳ ماه عملیاتی می‌شود تا آسیب شناسی صورت گیرد و نقاط قوت و ضعف آن احصاء شده و در ۳ ماه بعد قطعیت خواهند یافت. این طرح به افزایش یا کاهش قیمت منتهی نمی‌شود بلکه نظارت کامل در دستور کار قرار دارد.

تحلیل خبر

نان، آب و هوا

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

حداقل‌هایی که انسان را در مرز مرگ و زندگی نگه می‌دارد همین سه مقوله نان، آب و هوا است. در بین سلسله مراتب نیازهای انسان، نیازهای فیزیولوژیک از بقیه پایین‌تر است و در میان نیازهای فیزیولوژیک، نان، آب و هوا پایین‌ترین حد نیازها را تشکیل می‌دهد که بدون این سه، مرگ انسان قطعی است. حال اگر این سه به لحاظ کمی و کیفی در خطر قرار بگیرد یعنی جان انسان به مخاطره می‌افتد و در روند نیستی و عدم قرار خواهد گرفت.
اینکه انسان روزی چند قرص نان بخورد و با چه مبلغی آنها را تهیه کند، جای بسی شگفتی است. تجربه نشان داده است هرچه نان، گران‌تر می‌شود از کمیت و کیفیت آن نیز کاسته شده و غنای اولیه خود را از دست می‌دهد.
قصه نان، قصه‌ای است که انسان‌ها در صدها و هزاران سال قبل، بدون فراگیری برنامه‌ریزی و مدیریت، آن را بلد بوده‌اند و به حد کافی و با کیفیت بهتر از حال، آن را به دست می‌آورده‌اند. اگر از انواع پروتئین‌ها، ویتامین‌ها، کربوهیدرات‌ها و سایر مواد غذایی متنوع بگذریم و فقط بخواهیم به چند قرص نان در زندگی قناعت کنیم، باز در تهیه نان مرغوب و با کیفیت، آب سالم و غیرآلوده آشامیدنی و هوای پاک درمانده‌ایم! این درحالی است که از قرن شکافتن اتم عبور کرده‌ایم و همه کشورها برای دستیابی به سلاح‌های کشنده‌تر دسته جمعی در مسابقه و رقابت شدید بسر می‌برند. انگار همگی برای مرگ انسان‌ها آمادگی بیشتر دارند تا حفظ زندگی و حیات آنها!


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها