مسعود پزشکیان ضمن تاکید بر آنکه ایران هراسی از جنگ ندارد، ابراز امیدواری کرد که ریاست جمهوری دونالد ترامپ به صلح در منطقه و جهان منجر شود.
به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی ان بی سی آمریکا ساعاتی پیش بخشی از مصاحبه رئیس جمهوری ایران با این رسانه آمریکایی را منتشر کرد. مسعود پزشکیان در پاسخ به لستر هولت، مجری برنامه که علت شرکت وی در انتخابات ریاست جمهوری را جویا شده بود، به زبان انگلیسی گفت: به دلیل مشکلات در کشور و کشورهای مجاور تصمیم گرفتم که مشکل را حل کنم.
رئیس جمهوری در ارتباط با تهدید دونالد ترامپ در مورد افزایش فشارها بر ایران و پیام وی به رئیس جمهوری آتی آمریکا گفت: آنچه که تاکنون مشخص است این است که از همان اوایل که در ایران زندگی کردهایم آمریکا به دنبال سرنگونی ایران بوده است. امیدوارم که آمدن مجدد ترامپ به صلح و نه جنگ و خونریزی در منطقه و جهان منجر شود.
وی در پاسخ به سوالی در مورد امکان گفت و گوی مستقیم و بی پرده با واشنگتن گفت: ما مشکلمان با گفت و گو نیست. بلکه در تعهدی است که از گفت و گو و مذاکره ناشی میشود. ما گفت و گوهای طولانی با ۱+۵ انجام دادیم و به تمام تعهداتمان پایبند بودیم. اما متاسفانه طرف دیگر بود که به تعهدات خود پایبند نبود.
پزشکیان در پاسخ به سؤال مجری در زمینه واکنش به اقدام نظامی احتمالی اسرائیل و آمریکا برای متوقف کردن برنامه هستهای ایران گفت: طبیعتاً به هر اقدامی واکنش نشان خواهیم داد. ما از جنگ هراس نداریم ولی به دنبال آن هم نیستیم.
مجری پرسید: آیا فکر میکنید که با توجه به شرایط فعلی حمله به ایران محتمل است؟
پزشکیان گفت: امیدوارم که این اتفاق نیافتد چرا که نه تنها به ضرر ما بلکه تمامی بازیگران خواهد بود. تنشهایی که وجود دارد به نفع هیچ کدام از طرفها نیست. تمام آنچه که تاکنون انجام دادهایم صلح آمیز بوده و به دنبال سلاح هستهای نبودهایم. با این وجود، آنها ما را متهم میکنند که مشغول ساخت بمب هستیم. این توطئهای است که سعی در دنبال کردن آن داشته و به دنبال نوعی مستمسک هستند. این صحیح نیست.وی در مورد تحولات اخیر غزه، لبنان و سوریه و ادعای تضعیف موقعیت ایران گفت: من ارتباطی به آن شکل نمیبینم. برخی از دوستان شاید ارتباطی ببینند اما در مقایسه با سال گذشته در درون کشور همبستگی و قدرت ما و مشارکت مردم بیشتر شده و امنیت در کشور مستحکمتر بوده است.
رئیس جمهوری در مورد نقش ایران در زمینه برقراری آتش بس میان اسرائیل و حماس و آزادی گروگانها گفت: ما هر کاری از دستمان برآید برای برقراری صلح در منطقه و آزادی اسیران انجام میدهیم.
به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، رئیس جمهوری اسلامی ایران در این گفت وگو و در پاسخ به این پرسش که «یکی از تهدیدهای احتمالی برای دیپلماسی میتواند این باشد که ایالات متحده معتقد است ایران نقشه دارد که دونالد ترامپ را ترور کند. آیا چنین نقشهای بوده است؟»، گفت: همه ترورهایی که در منطقه، اروپا و جاهای دیگر میبینیم، آیا اثری از ایرانیها در آنها است؟! آیا ارتباطی بوده است؟، هرگز!
پزشکیان همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه «شما میگوئید هرگز نقشهای ایرانی برای کشتن ترامپ نبوده است؟»، افزود: بههیچوجه! آنچه توطئه علیه ترامپ گفته میشود، نقشه اسرائیل و دیگر کشورها برای ترویج دشمنی با ایران است.
رئیس جمهوری اسلامی ایران در ادامه و در پاسخ به این پرسش که «قول میدهید که اقدامی برای کشتن دونالد ترامپ صورت نگیرد؟»، گفت: از ابتدا هم چنین قصدی نداشتیم و نخواهیم داشت.
تحلیل خبر
صلح طلبی یا جنگ افروزی؟!
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
نه فقط افراد دانا و اندیشمند بلکه هر فرد معمولی هم میداند که «صلح» بهتر از «جنگ» است چرا که در جوهره جنگ، خوی تجاوزگری، خونریزی، قدرت طلبی و نابودی قرار دارد. جنگ تابع هیچ قاعده عقلانی نیست و بر احساسات درندگی و کشتار جمعی استوار است.
رئیس جمهور محترم در گفتگو با شبکه تلویزیونی ان بی سی آمریکا قبل از اینکه ترامپ مجدداً سکان ریاستجمهوری آمریکا را به دست گیرد، پیام خود را به جهان مخابره نموده و ایران را طرفدار صلح و نه جنگ معرفی کرده و ابراز امیدواری کرده که ریاست جمهوری ترامپ نیز به صلح منجر شود و نه به جنگ.
این پیام هوشمندانه رسانهای، میخواهد به جهان و از جمله درون آمریکا بفهماند که مردم ایران صلح طلب هستند و از جنگ بیزار.
با این پیام، تندروان داخل آمریکا و ایران که نان و نام خود را در جنگ افروزی دنبال میکنند، در بهانه جویی، خلع سلاح میشوند.
افراد و گروههای تندرو ایران و آمریکا، نان خود را در خون مردم میجویند و منافع خود را در ایجاد تنش و سر و صدا جستجو میکنند.
اگر بین تندروهای ایرانی و آمریکایی مقایسهای بکنیم، میبینیم که خسارتها و زیانهای همه جانبه و گستردهای که تندروهای ایرانی در پرتو جنگ به ملت ایران وارد خواهند کرد چندین برابر خسارتهایی است که تندروهای آمریکایی به ملت خودشان خواهند زد و لذا ظلم تندروهای ایرانی به مراتب بیشتر از ظلم تندروهای آمریکایی به ملتشان است.
رئیس جمهور محترم باتوجه به شناخت عمیقی که از تندروهای هر دو کشور دارند علاوه بر پیامهای شفاهی باید به دنبال راهکارهای عملی صلحطلبانه باشند تا جنگ طلبان، فرصت ماجرایی و مسموم کردن فضای داخلی و خارجی را پیدا نکنند. یقیناً ملت ایران در این راستا، حامی پیام و راهکار صلحطلبانه رئیسجمهورخواهد بود و با تداوم این روش به نتایج خوبی خواهند رسید.